F1: Το χειρότερο ξεκίνημα σεζόν για τον Charles Leclerc

O οδηγός της Ferrari, Charles Leclerc, αποκάλεσε το ξεκίνημά του στο φετινό Πρωτάθλημα της Formula 1 ως το χειρότερο της καριέρας του, αφού μετράει δύο εγκαταλείψεις και μόλις 6 βαθμούς σε τρεις αγώνες.

F1: Το χειρότερο ξεκίνημα σεζόν για τον Charles Leclerc

O οδηγός της Ferrari, Charles Leclerc, αποκάλεσε το ξεκίνημά του στο φετινό Πρωτάθλημα της Formula 1 ως το χειρότερο της καριέρας του, αφού μετράει δύο εγκαταλείψεις και μόλις 6 βαθμούς σε τρεις αγώνες.

Ο Charles Leclerc εγκατέλειψε στην 3η στροφή του GP Αυστραλίας, έπειτα από επαφή με τον Lance Stroll και μετά τον αγώνα, χαρακτήρισε το ξεκίνημα στη φετινή σεζόν της Formula 1 ως το χειρότερο της καριέρας του. Ο Μονεγάσκος ξεκίνησε τη σεζόν με εγκατάλειψη στην πρεμιέρα του GP Μπαχρέιν, η οποία οδήγησε σε ποινή 10 θέσεων στη σειρά εκκίνησης του GP Σαουδικής Αραβίας. Οι κατατακτήριες δοκιμές του Leclerc στο Albert Park ήταν προβληματικές, ενώ ο αγώνας του διήρκεσε μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα.

Έπειτα από τον αγώνα της Κυριακής, ο Charles Leclerc δήλωσε «απογοητευμένος, προφανώς. Είναι το χειρότερο ξεκίνημα σεζόν που έχω κάνει ποτέ. Μόνο 6 βαθμοί. Απογοητευτικό». Η μοναδική φορά που ο Μονεγάσκος είχε λιγότερους βαθμούς σε αυτό το στάδιο της σεζόν ήταν στην παρθενική του χρονιά (2018), με τη Sauber, όπου σημείωσε βαθμούς στον 3ο αγώνα της σεζόν, με την ομάδα που είχε ολοκληρώσει την προηγούμενη χρονιά στην τελευταία θέση της βαθμολογίας Κατασκευαστών.

Ακόμα και στα πρόσφατα… λίθινα χρόνια της Ferrari (2020-2021), ο Leclerc, φερόμενος ως διεκδικητής του τίτλου πριν από την έναρξη της φετινής σεζόν, είχε συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς. Η σύγκριση με την περυσινή σεζόν (2 νίκες και 71 βαθμοί σε τρεις αγώνες), είναι απογοητευτική. Ο Μονεγάσκος δήλωσε: «Προς το παρόν, αντί να σκέφτομαι μακροπρόθεσμους στόχους, η προτεραιότητα είναι να τερματίσω έναν αγώνα χωρίς ποινές ή προβλήματα, να αναπτύξω λίγη φόρα και να δω τι είναι εφικτό».

Το Σαββατοκύριακο του Leclerc στην Αυστραλία δεν ξεκίνησε καλά, από τις κατατακτήριες δοκιμές, όπως εξήγησε ο ίδιος: «Στο Q1 και στο Q2, σαφώς και δεν ήμουν σε φόρμα, δεν οδηγούσα καλά. Στο Q3 κατάφερα να αισθανθώ λίγο καλύτερα στο μονοθέσιο, ήμουν αρκετά σίγουρος ότι μπορούσα να συνθέσω ένα κάλο γύρο. Δυστυχώς, δεν ξέρω τι συνέβη στο δεύτερο γύρο του Q3, αν ήταν κάποια παρεξήγηση με τον Carlos (Sainz) ή κάτι άλλο, αλλά βρέθηκα πίσω του για όλο το πρώτο sector, που δεν ήταν καλό».

Στη δεύτερη προσπάθειά του στο Q3, ο Leclerc είχε αποφασίσει να κάνει το γρήγορο γύρο του αμέσως μετά το γύρο εξόδου από τα pits, λόγω της πιθανότητας να βρέξει, ενώ ο team-mate του στη Ferrari, Carlos Sainz, θα έκανε άλλον ένα γύρο προετοιμασίας, για να φέρει τα ελαστικά του στις ιδανικές θερμοκρασίες λειτουργίας, κάτι που ήταν αρκετά δύσκολο στο Albert Park. Ο Sainz δέχθηκε εντολή να κάνει στην άκρη για να μην εμποδίσει το γύρο του team-mate του, αλλά ο Ισπανός δεν άκουσε καλά το μήνυμα στον ασύρματο και ζήτησε να του επαναληφθεί.

Μέχρι τότε, ο Leclerc είχε βρεθεί πίσω από την άλλη Ferrari στις στροφές 3 και 4. Μετά την ολοκλήρωση του γύρου του, ο Leclerc ανέφερε στον ασύρματο «δεν είχα καθόλου θερμοκρασία στα ελαστικά και η βροχή δεν ήρθε», προσθέτοντας ειρωνικά«Ευχαριστώ τον Carlos για το slipstream στις στροφές 3-4. Ήταν ωραία, είχα λίγη επιπλέον ταχύτητα, είναι πάντα ωραίο να είσαι κοντά εκεί», ενώ στην πραγματικότητα ο γύρος του είχε επηρεαστεί αρνητικά από το συμβάν.

Για τον αγώνα, ο Leclerc σχολίασε: «Στην πρώτη στροφή το πήρα χαλαρά, δεν ήθελα να ρισκάρω. Στην 3η στροφή, ειλικρινά δεν είχα σκοπό να προσπεράσω εκεί, αλλά ο Lance (Stroll) έπρεπε να επιβραδύνει πολύ το μονοθέσιο κατά το φρενάρισμα, επειδή ο Fernando (Alonso) έπρεπε να το κάνει, λόγω των προπορευόμενων μονοθεσίων. Και έτσι, είδα ότι υπήρχε ένα κενό στην εξωτερική και το εκμεταλλεύτηκα».

«Δυστυχώς, ο Fernando έπρεπε να επιβραδύνει ακόμα περισσότερο το μονοθέσιο, προς το τέλος του φρεναρίσματος, και ο Lance βρέθηκε ανάμεσα στον Fernando και εμένα, και είχαμε επαφή. Προφανώς δεν κατηγορώ τον Lance. Νομίζω ότι ήταν ένα αγωνιστικό περιστατικό. Αλλά είναι απλά πολύ απογοητευτικό γιατί το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι θα πάω σπίτι μου χωρίς βαθμούς».

F1 - Charles Leclerc (Ferrari), GP Αυστραλίας 2023

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!