F1: Άλλη μία δυνατή τεχνική μεταγραφή για τη McLaren

H ομάδα της McLaren στη Formula 1 απέσπασε ένα από τους κορυφαίους αεροδυναμιστές της Aston Martin, τον Mariano Alperin, στο πλαίσιο ενός επιθετικού σχεδίου προσλήψεων για την ενίσχυση του τεχνικού της τμήματος.

F1: Άλλη μία δυνατή τεχνική μεταγραφή για τη McLaren

H ομάδα της McLaren στη Formula 1 απέσπασε ένα από τους κορυφαίους αεροδυναμιστές της Aston Martin, τον Mariano Alperin, στο πλαίσιο ενός επιθετικού σχεδίου προσλήψεων για την ενίσχυση του τεχνικού της τμήματος.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η McLaren ανακοίνωσε την αναδιάρθρωση του τεχνικού τμήματος της ομάδας της στη Formula 1. Ως μέρος αυτής, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας του Woking, James Key, είδε την πόρτα της εξόδου. Η McLaren ανακοίνωσε ότι θα έχει τρεις τεχνικούς διευθυντές: αεροδυναμικής (Πίτερ Προδρόμου), μηχανολογίας και σχεδιασμού (Neil Houldey) και concept οχήματος.

Αυτό το ρόλο θα αναλάβει από την 1η Ιανουαρίου του 2024 ο David Sanchez, ο οποίος παραιτήθηκε πρόσφατα από τη Ferrari και θα επιστρέψει έπειτα από μία δεκαετία στη McLaren. Οι τρεις διευθυντές θα αναφέρονται στον επικεφαλής της ομάδας, Andrea Stella. Αυτές οι ανακατατάξεις είναι μέρος ενός επιθετικού σχεδίου προσλήψεων που έχει καταστρώσει η βρετανική ομάδα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η McLaren θα επεκτείνει κατά 15 άτομα το αεροδυναμικό της τμήμα.

Κάποιοι εξ αυτών έχουν ήδη προσχωρήσει στην ομάδα του Woking, ενώ άλλοι θα πρέπει να παραμείνουν εκτός εργασίας για ορισμένο χρονικό διάστημα (όπως ο Sanchez), πριν ξεκινήσουν να εργάζονται στη McLaren. Αναφέρεται ότι οι προσλήψεις αφορούν ανώτερους τεχνικούς κορυφαίων ομάδων όπως η Ferrari, η Aston Martin και η Red Bull.

Ένας εξ αυτών είναι και ο πρώην επικεφαλής αεροδυναμικής απόδοσης και ανάλυσης της Aston Martin, o 57χρονος Αργεντίνος Mariano Alperin-Bruvera, o οποίος συνέβαλε σημαντικά στη φετινή μεταμόρφωση της ομάδας.

Ο Alperin είχε εργαστεί στην AGS και τη Minardi πριν προσχωρήσει στη BAR, η οποία μετατράπηκε σε Honda, με τον Αργεντίνο να γίνεται επικεφαλής αεροδυναμικής της ομάδας μεταξύ 2006 και 2007. Το 2008 έγινε επικεφαλής αεροδυναμικής εξέλιξης της Sauber, πριν προσχωρήσει στην Aston Martin (τότε Racing Point), τον Απρίλιο του 2019, ως επικεφαλής αεροδυναμικής τεχνολογίας.

O διευθύνων σύμβουλος της McLaren, Zak Brown, δήλωσε: «Είναι σαφές σε μένα εδώ και αρκετό καιρό ότι η τεχνική μας εξέλιξη δεν έχει προχωρήσει με αρκετά γρήγορο ρυθμό ώστε να ανταποκρίνεται στη φιλοδοξία μας να επιστρέψουμε στην κορυφή του grid. Είμαι ευχαριστημένος που, έχοντας ολοκληρώσει μια πλήρη αναθεώρηση με τον Andrea, είμαστε πλέον σε θέση να εφαρμόσουμε την αναδιάρθρωση που απαιτείται ώστε να θέσουμε σε κίνηση τους μηχανισμούς για να αντιστρέψουμε την κατάσταση».

F1 - Oscar Piastri (McLaren), GP Σαουδικής Αραβίας 2023

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!