F1: Ποινή για τον Charles Leclerc στη Jeddah

O Charles Leclerc θα δεχθεί ποινή 10 θέσεων στη σειρά εκκίνησης του GP Σαουδικής Αραβίας της Formula 1, καθώς η Ferrari επιβεβαίωσε ότι θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει 3η μονάδα ηλεκτρονικών ελέγχου στη μονάδα ισχύος του.

F1: Ποινή για τον Charles Leclerc στη Jeddah

O Charles Leclerc θα δεχθεί ποινή 10 θέσεων στη σειρά εκκίνησης του GP Σαουδικής Αραβίας της Formula 1, καθώς η Ferrari επιβεβαίωσε ότι θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει 3η μονάδα ηλεκτρονικών ελέγχου στη μονάδα ισχύος του.

O Charles Leclerc θα εκτίσει ποινή 10 θέσεων στη σειρά εκκίνησης του δεύτερου μόλις αγώνα της φετινής σεζόν της Formula 1, όπως επιβεβαίωσε η Ferrari. Η ιταλική ομάδα διαπίστωσε ότι υπήρχε πρόβλημα στα ηλεκτρονικά ελέγχου της μονάδας ισχύος του μονοθεσίου του Μονεγάσκου έπειτα από τις κατατακτήριες δοκιμές του GP Μπαχρέιν.

Συνεπώς, οι τεχνικοί της Scuderia αντικατέστησαν τη μπαταρία και τα ηλεκτρονικά ελέγχου στο μονοθέσιο του Leclerc πριν από την εκκίνηση του αγώνα, ωστόσο ο Μονεγάσκος εγκατέλειψε με πρόβλημα στη μονάδα ηλεκτρονικών, η οποία διαχειρίζεται τη μετατροπή ενέργειας από συνεχές ηλεκτρικό ρεύμα με το οποίο λειτουργούν οι ηλεκτροκινητήρες MGU-K και MGU-H σε ηλεκτροχημική για αποθήκευση στη μπαταρία και αντίστροφα.

Όπως συμβαίνει και με τη μπαταρία του υβριδικού συστήματος, κάθε οδηγός έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει δύο μονάδες ηλεκτρονικών ελέγχου καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν χωρίς ποινή. Έπειτα από τους ελέγχους που πραγματοποίησε η Ferrari στα ηλεκτρονικά ελέγχου από το μονοθέσιο του Leclerc, διαπίστωσε ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά.

Συνεπώς, ο Leclerc θα χρησιμοποιήσει την 3η φετινή μονάδα ηλεκτρονικών ελέγχου στο GP Σαουδικής Αραβίας και θα δεχθεί ποινή 10 θέσεων στη σειρά εκκίνησης του αγώνα, καθώς αυτή είναι η ποινή για το πρώτο επιπλέον εξάρτημα από κάθε τμήμα της μονάδας ισχύος. Η ποινή αυτή θα αυξηθεί μόνο αν η Ferrari τοποθετήσει και επιπλέον (3η φετινή μπαταρία) στη μονάδα ισχύος του Μονεγάσκου. O Leclerc θα χρειαστεί πιθανότατα να χρησιμοποιήσει κι άλλη μονάδα ηλεκτρονικών ελέγχου κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το πρόβλημα δημιουργήθηκε από καλωδίωση μεταξύ του πλαισίου και του κινητήρα, η προκάλεσε βραχυκύκλωμα στα ηλεκτρονικά ελέγχου. Αυτό ενδέχεται να προκλήθηκε από στερέωση που δεν ήταν επαρκής για τους κραδασμούς που υπέστη στην πίστα του Sakhir. Ο επικεφαλής της Scuderia, Frederic Vasseur, επιβεβαίωσε ότι ο Leclerc θα δεχθεί ποινή στη Jeddah.

O Vasseur δήλωσε: «Υπήρχαν δύο προβλήματα, ένα την Κυριακή το πρωί όταν θέσαμε σε λειτουργεία τη μονάδα και ένα στον αγώνα. Δυστυχώς, ήταν δύο φορές το κουτί ηλεκτρονικών ελέγχου και είναι κάτι που δεν είχαμε βιώσει ποτέ στο παρελθόν. Ελπίζω ότι τώρα το έχουμε υπό έλεγχο. Έχουμε κάνει μια βαθιά ανάλυση πάνω σε αυτό. Αλλά δυστυχώς, θα πρέπει να πάρουμε την ποινή στην Jeddah, επειδή έχουμε μόνο μια δεξαμενή δύο ηλεκτρονικών ελέγχου για τη σεζόν».

F1 - Charles Leclerc (Ferrar), GP Μπαχρέιν 2023

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!