Έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα ο γιος του προέδρου της FIA

O Saif Ben Sulayem, γιος του προέδρου της FIA, Mohammed Ben Sulayem, έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητικό δυστύχημα στο Ντουμπάι.

Έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα ο γιος του προέδρου της FIA

O Saif Ben Sulayem, γιος του προέδρου της FIA, Mohammed Ben Sulayem, έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητικό δυστύχημα στο Ντουμπάι.

Ο Saif Ben Sulayem, γιος του προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, Mohammed Ben Sulayem, έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητικό δυστύχημα στους δρόμους της πατρίδας του, το Ντουμπάι, την περασμένη Τρίτη.  Ένας εκπρόσωπος Τύπου της FIA, επιβεβαιώνοντας την είδηση την ανέφερε ότι ο πρόεδρός της ζήτησε σεβασμό ως προς την ιδιωτική του ζωή. Ούτε ο ίδιος, ούτε η Ομοσπονδία θα εκδώσουν ανακοίνωση για το θέμα.

Ο Saif Ben Sulayem είχε ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του και είχε δείξει έντονο ενδιαφέρον για το μηχανοκίνητο αθλητισμό και τα αυτοκίνητα από νεαρή ηλικία, έχοντας επίσης αγωνιστεί στο Πρωτάθλημα μονοθεσίων Formula 4 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων τη σεζόν του 2016-2017, όπου αντιμετώπισε τους φετινούς πρωτοεμφανιζόμενους οδηγούς της Formula 1 Oscar Piastri και Logan Sargeant.

Ενώ κατέγραψε πολλαπλούς τερματισμούς στην πρώτη δεκάδα των αγώνων του Πρωταθλήματος, επέλεξε να μην ακολουθήσει καριέρα σε αγώνες διεθνούς επιπέδου και να παραμείνει στην πατρίδα του. Ο πατέρας του είχε συμμετάσχει σε πολλούς αγώνες ράλλυ στην αγωνιστική του καριέρα.

Ο Mohammed Ben Sulayem εκλέχθηκε πρόεδρος της FIA το Δεκέμβριο 2021, διαδεχόμενος τον Γάλλο Jean Todt και έχει επιβλέψει μια εσωτερική αναδιάρθρωση στη Διεθνή Ομοσπονδία. O Ben Sulayem επιβεβαίωσε πριν από την έναρξη της νέας σεζόν της Formula 1 ότι θα κάνει ένα βήμα πίσω όσον αφορά την καθημέρινή ενασχόλησή του με θέματα της Formula 1, ορίζοντας το Νικόλα Τομπάζη διευθυντή του τμήματος μονοθεσίων της FIA.

Christian von Koenigsegg, Saif Ben Sulayem, Mohammed Ben Sulayem

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!