F1: Πολύ απαισιόδοξος ο Lewis Hamilton στο Μπαχρέιν

Έπειτα από την πρώτη ημέρα ελεύθερων δοκιμών της φετινής σεζόν στη Formula 1, ο Hamilton δήλωσε ότι η Mercedes βρίσκεται πιο πίσω σε σχέση με πέρυσι, σε λάθος κατεύθυνση, και θα είναι δύσκολο να καλύψει τη διαφορά με το σχεδιασμό που διαθέτει.

F1: Πολύ απαισιόδοξος ο Lewis Hamilton στο Μπαχρέιν

Έπειτα από την πρώτη ημέρα ελεύθερων δοκιμών της φετινής σεζόν στη Formula 1, ο Hamilton δήλωσε ότι η Mercedes βρίσκεται πιο πίσω σε σχέση με πέρυσι, σε λάθος κατεύθυνση, και θα είναι δύσκολο να καλύψει τη διαφορά με το σχεδιασμό που διαθέτει.

Η καινούργια σεζόν της Formula 1 δεν ξεκίνησε με καλό τρόπο για τη Mercedes. Ο Lewis Hamilton ήταν 8ος το FP2 του GP Μπαχρέιν, και παρότι βρισκόταν 5 θέσεις μπροστά από τον team-mate του, ήταν ιδιαίτερα απαισιόδοξος στις δηλώσεις του την Παρασκευή στο Sakhir. Ο Βρετανός Πρωταθλητής πιστεύει ότι η Mercedes βρίσκεται πιο πίσω από ό,τι ήταν πέρυσι, καθώς η διαφορά είναι πολύ μεγάλη. Επίσης, πιστεύει ότι η γερμανική ομάδα έχει ακολουθήσει λάθος κατεύθυνση όσον αφορά το σχεδιασμό του μονοθεσίου και θα δυσκολευτεί να καλύψει τη διαφορά που τη χωρίζει από την κορυφή.

Ο Lewis Hamilton δήλωσε: «Διαπιστώσαμε ότι είμαστε πολύ μακριά. Το ξέραμε κάπως από τις χειμερινές δοκιμές, αλλά η διαφορά είναι μεγάλη. Προσπαθώ να κάνω ό,τι μπορώ εκεί έξω, αλλά είναι αυτό που είναι, και έτσι πρέπει να προσπαθήσουμε να δουλέψουμε επάνω σε αυτό. Νόμιζα ότι η Ferrari ήταν δεύτερη. Αλλά νομίζω ότι στα μεγάλα stint, είμαστε αρκετά κοντά στη Ferrari και φαίνεται ότι η Aston Martin ήταν δεύτερη. Είμαστε κάπου μεταξύ τρίτου και τέταρτου. Οπότε είμαστε περίπου εκεί που ήμασταν πέρυσι, αν όχι λίγο πιο πίσω».

«Πρέπει να είμαι αισιόδοξος. Νομίζω ότι υπήρξε καλή πρόοδος πέρυσι, αλλά η διαφορά δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο είναι τώρα. Πιστεύω ότι μπορούμε να μειώσουμε τη διαφορά κάποια στιγμή; Ναι, αλλά νομίζω ότι είναι αρκετά δύσκολο με το concept που έχουμε (όσον αφορά το σχεδιασμό του μονοθεσίου). Βρισκόμαστε απλά σε λάθος κατέυθυνση. Οπότε πρέπει να συνεχίσουμε να μοχθούμε και να βρούμε έναν τρόπο να μπούμε στο σωστό δρόμο. Αλλά αυτή τη στιγμή, απέχουμε πολύ από τους κορυφαίους».

Η W14 δεν εμφανίστηκε ιδιαίτερα ισχυρή ούτε σε ρυθμό ενός γρήγορου γύρου ή σε μεγάλη ακολουθία γύρων, και ο Hamilton σύγκρινε την εικόνα τις Mercedes και στις δύο συνθήκες: «Νομίζω ότι είναι πολύ, πολύ παρόμοιες. Είμαστε μακριά από τη Red Bull τόσο με χαμηλό όσο και με υψηλό φορτίο καυσίμου. Κοιτάζοντας μόνο τα μεγάλα stint, ήταν ένα δευτερόλεπτο ανά γύρο ταχύτεροι. Οπότε έχουμε πολλά στα οποία να δουλέψουμε».

«Νομίζω ότι έχω το μονοθέσιο στο καλύτερο σημείο που μπορώ να το φέρω, όσον αφορά το στήσιμο. Θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε μικρά πράγματα εδώ και εκεί. Αλλά θα είναι μικρά κομμάτια εδώ και εκεί, δηλαδή χιλιοστά του δευτερολέπτου. Δεν πρόκειται να κλείσει η διαφορά ενός δευτερολέπτου. Παρ’ όλα αυτά, απόψε θα κρατήσουμε χαμηλά το κεφάλι μας και θα εξετάσουμε τα δεδομένα. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και θα προσπαθήσουμε να προοδεύσουμε αύριο, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε αν υπάρχει κάποιος τρόπος να βρούμε επιδόσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας».

Όσον αφορά τη διαφορετική διαμόρφωση των καλυμμάτων ψυγείων που προγραμματίζει η Mercedes πιθανότατα για τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα, το GP Εμίλια Ρομάνια (19-21 Μαΐου). Ο τεχνικός διευθυντής της γερμανικής ομάδας, Mike Elliott δήλωσε: «Δεν θα είναι το ίδιο με των άλλων και δεν θα είναι το ίδιο με αυτό που έχουμε εμείς, θα είναι διαφορετικό. Είναι μέρος της φυσιολογικής εξέλιξης».

«Έχουμε ένα πολύ διαφορετικό σχεδιασμό που έρχεται, αλλά χρειάζεται χρόνος για αυτό. Χρειάζεται χρόνος για να κατασκευαστούν τα εξαρτήματα, να αλλάξουν τα κομμάτια που μπαίνουν κάτω από το αμάξωμα για να ταιριάζουν, οπότε θα το φέρουμε το συντομότερο δυνατόν». Μετά το FP1, ο Elliott παραδέχθηκε ότι «πιθανότατα δεν έχουμε φτάσει το πλαίσιο ισορροπίας εκεί που θέλουμε. Το μονοθέσιο δεν έχει ακόμα τη συμπεριφορά που θέλουν οι οδηγοί. Οπότε είναι δουλειά μας να πάμε και να το διορθώσουμε αυτό».

Δείτε τον οδηγό του MotorOne.gr για τη σεζόν του 2023 στη Formula 1.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!