F1: Η McLaren δεν πέτυχε τους στόχους της με την MCL60

Η McLaren ανέφερε ότι δεν πέτυχε ορισμένους στόχους που είχε θέσει στην εξέλιξη του φετινού μονοθεσίου της, αλλά δεν είναι σίγουρη πόσο θα τη βλάψει αυτό στο ξεκίνημα της νέας σεζόν της Formula 1.

F1: Η McLaren δεν πέτυχε τους στόχους της με την MCL60

Η McLaren ανέφερε ότι δεν πέτυχε ορισμένους στόχους που είχε θέσει στην εξέλιξη του φετινού μονοθεσίου της, αλλά δεν είναι σίγουρη πόσο θα τη βλάψει αυτό στο ξεκίνημα της νέας σεζόν της Formula 1.

H McLaren αντιμετώπισε ορισμένα μικρά προβλήματα στην πρώτη ημέρα δοκιμών προετοιμασίας της Formula 1, χάνοντας χρόνο την Πέμπτη, επειδή αναγκάστηκε να ενισχύσει ορισμένα εξαρτήματα στις πλήμνες των εμπρός τροχών για να αποφύγει βλάβες. Αλλά αυτό ήταν ένα μικρό πρόβλημα. Την ίδια στιγμή, οι Lando Norris και Oscar Piastri δεν φάνηκαν να έχουν εύκολη δουλειά πίσω από το τιμόνι, με τους χρόνους τους να μην είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακοί.

Οι δυσκολίες της McLaren δεν αποτελούν έκπληξη όμως, καθώς ο επικεφαλής της ομάδας, Andrea Stella, είχε αποκαλύψει στην παρουσίαση της MCL60 ότι το τεχνικό τμήμα δεν ήταν απόλυτα ευχαριστημένο με το αρχικό μονοθέσιο. Η McLaren έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει ένα σημαντικό πακέτο αναβάθμισης για τον 4ο αγώνα της σεζόν, το GP Αζερμπαϊτζάν, με το οποίο θα αντιμετωπίσει κάποιες από τις αδυναμίες του μονοθεσίου.

Ο CEO της McLaren, Ζακ Brown, παραδέχθηκε ότι η McLaren βρίσκεται πίσω στο πρόγραμμά της, αλλά δεν γνωρίζει που βρίσκεται σε σχέση με τους αντιπάλους της: «Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε μέχρι να ξεκινήσουμε. Ξέρουμε ότι θέσαμε κάποιους στόχους για την εξέλιξη τους οποίους δεν πετύχαμε, και θεωρήσαμε ότι ήταν καλύτερα να είμαστε ειλικρινείς για αυτό».

«Όπως όλοι, έτσι και εμείς έχουμε πολλή εξέλιξη μπροστά μας. Έτσι, είμαστε ενθαρρυμένοι από αυτό που βλέπουμε για το μέλλον. Νομίζω ότι θα πάμε στον πρώτο αγώνα όντας μακριά από τους προβλεπόμενους στόχους μας, αλλά είναι δύσκολο να ξέρουμε πραγματικά τι σημαίνει αυτό όσον αφορά που θα βρισκόμαστε στο grid».

Ο Oscar Piastri δήλωσε ότι οι πρώτες του εντυπώσεις από το φετινό μονοθέσιο είναι πως αποτελεί μικρή εξέλιξη σε σύγκριση με πέρυσι: «Θα έλεγα ότι είναι ένα μικρό βήμα σε σχέση με πέρυσι. Ξέρουμε ότι έχουμε μερικά πράγματα στα σκαριά ελπίζουμε σύντομα μέσα στη σεζόν. Αλλά μέχρι στιγμής, νομίζω ότι είναι παρόμοιο με αυτό που θυμάμαι από την περιορισμένη εμπειρία μου σε ένα μονοθέσιο με ground effect».

Η McLaren γνωρίζει ότι οι μακροπρόθεσμες φιλοδοξίες της να κινηθεί προς την κορυφή του grid εξαρτώνται από την κατασκευή των καινούργιων υποδομών της με τη νέα αεροδυναμική σήραγγα και τον προσομοιωτή αναμένεται να ξεκινήσουν να λειτουργούν προς το τέλος της φετινής χρονιάς, αν και θα πρέπει να περάσουν και μία πολύμηνη περίοδο βαθμονόμησης.

Ο Zak Brown δήλωσε: «Οι φιλοδοξίες μας είναι να επιστρέψουμε στην κορυφή. Γνωρίζουμε ότι αυτό θα χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο. Όλη η τεχνολογική υποδομή είναι είτε έτοιμη, είτε πρόκειται να ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό φέτος. Έτσι, αυτό είναι αρκετά συναρπαστικό. Έρχονται κάποιες καλές εξελίξεις, αλλά το ίδιο ισχύει και για κάθε ομάδα της F1. Πρέπει να επιταχύνουμε το ρυθμό μας».

F1 - Lando Norris (McLaren)

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!