F1: H Mercedes δεν θα διεκδικεί τη νίκη στο Μπαχρέιν

Ο George Russell πιστεύει ότι θα είναι δύσκολο για τη Mercedes να διεκδικήσει τη νίκη από τον πρώτο αγώνα της φετινής σεζόν της Formula 1, το GP Μπαχρέιν, στις 5 Μαρτίου.

F1: H Mercedes δεν θα διεκδικεί τη νίκη στο Μπαχρέιν

Ο George Russell πιστεύει ότι θα είναι δύσκολο για τη Mercedes να διεκδικήσει τη νίκη από τον πρώτο αγώνα της φετινής σεζόν της Formula 1, το GP Μπαχρέιν, στις 5 Μαρτίου.

Η Mercedes σίγουρα έχει ξεκινήσει τη φετινή χρονιά σε πολύ καλύτερη κατάσταση από πέρυσι. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικεί νίκες από το πρώτο Grand Prix της φετινής σεζόν της Formula 1, που θα πραγματοποιηθεί στο Μπαχρέιν στις 5 Μαρτίου. Αυτή είναι η άποψη του George Russell, team-mate του Lewis Hamilton στην ομάδα της Mercedes.

O Russell αναφέρθηκε στην αίσθηση που του έδωσε στα πρώτα της βήματα η φετινή Mercedes W14: «Όσον αφορά το συναίσθημα, είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Αλλά όπως ξέρουμε, σε αυτό το άθλημα, δεν είναι μόνο η αίσθηση, είναι οι χρόνοι στο γύρο. Η αξιοπιστία ήταν καλή μέχρι στιγμής, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε το πρόγραμμα δοκιμών. Σίγουρα, έχουμε πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε με το μονοθέσιο, αλλά θα έλεγα ότι σε γενικές γραμμές, ότι είμαστε περίπου εκεί που θα περιμέναμε να βρισκόμαστε αυτή την εποχή».

«Η φάση εισόδου στις στροφές έχει βελτιωθεί. Νομίζω ότι δεν είναι μυστικό, όταν παρακολουθείς τους χρόνους και τα βίντεο, ότι δυσκολευόμαστε λίγο με την ισορροπία, παλεύουμε πολύ στη μέση της στροφής. Αλλά νομίζω ότι είναι μια ισορροπία που είναι ίσως πιο εύκολο να λυθεί από ό,τι είχαμε πέρυσι. Έτσι, παρόλο που εξακολουθεί να είναι ένας περιορισμός, νομίζω ότι είναι ας πούμε ένα καλό πρόβλημα να έχουμε».

Παρότι η Mercedes σίγουρα έχει ξεκινήσει τη φετινή χρονιά με καλύτερες προϋποθέσεις από πέρυσι, ο Russell πιστεύει ότι θα περάσει λίγος καιρός μέχρι η γερμανική ομάδα να έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει νίκες, και αναφέρθηκε στις δυνατότητες της Red Bull: «Σίγουρα εισέρχεσαι στη σεζόν πιστεύοντας. Σε κάθε σημείο της καριέρας μου, πάντα πήγαινα πιστεύοντας ότι πρέπει να έχεις μια ορθολογική άποψη μόλις φτάσεις στην πίστα και μάθεις».

«Νομίζω ότι σίγουρα πιστεύουμε πως εντέλει θα έχουμε ένα μονοθέσιο ικανό να μπει σε αυτή τη μάχη. Το αν θα το έχουμε αυτό το επόμενο Σαββατοκύριακο στο Μπαχρέιν, νομίζω ότι μπορεί να είναι λίγο δύσκολο. Φαίνονται πολύ δυνατοί και σταθεροί, το μονοθέσιο φαίνεται πολύ δυνατό και προφανώς ο Max (Verstappen) έχει πολύ καλές επιδόσεις».

«Οπότε, νομίζω ότι ρεαλιστικά, θα είναι δύσκολο για την επόμενη εβδομάδα. Αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο δεν μπορούμε να φτάσουμε εκεί κάποια στιγμή φέτος. Πάντα βλέπαμε τη δύναμη της Mercedes και το ρυθμό εξέλιξής της. Οπότε σίγουρα η πίστη υπάρχει».

«Νομίζω ότι σε σύγκριση με αυτή τη στιγμή πριν από 12 μήνες, τα πράγματα κυλούν πολύ πιο ομαλά. Προφανώς, όταν ήμασταν εδώ πέρυσι, χτυπούσαν πολλά καμπανάκια συναγερμού με το porpoising, χωρίς να είμαστε σίγουροι πώς θα το λύσουμε. Ήμασταν λίγο χαμένοι, τα χαρακτηριστικά του μονοθεσίου δεν ήταν καλά. Νομίζω λοιπόν ότι τα πράγματα κυλούν πολύ πιο ομαλά».

H Mercedes αναμένεται να παρουσιάσει ένα καινούργιο αεροδυναμικό πακέτο το οποίο θα κάνει τα καλύμματα ψυγείων της Mercedes να μοιάζουν περισσότερο με αυτά των υπόλοιπων μονοθεσίων, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της γερμανικής ομάδας, Toto Wolff. Η Red Bull δεν έχει προγραμματίσει αεροδυναμικές αναβαθμίσεις για τον πρώτο αγώνα και βλέπει τη Ferrari ως τον πιο επικίνδυνο αντίπαλό της. O τεχνικός διευθυντής της Mercedes, Mike Elliott, δήλωσε ότι η γερμανική ομάδα είναι 4-6 δέκατα του δλ. στο γύρο πίσω από τη Red Bull.

F1 - George Russell (Mercedes), Sakhir test 2023

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!