F1: Η Mercedes δεν έχει αναπηδήσεις φέτος

Ο επικεφαλής της ομάδας της Mercedes στη Formula 1, Toto Wolff δήλωσε ότι το φετινό μονοθέσιο της Mercedes δεν αντιμετωπίζει προβλήματα αναπηδήσεων, όπως αποδείχθηκε έπειτα από το πρώτο πρωινό των δοκιμών προετοιμασίας.

F1: Η Mercedes δεν έχει αναπηδήσεις φέτος

Ο επικεφαλής της ομάδας της Mercedes στη Formula 1, Toto Wolff δήλωσε ότι το φετινό μονοθέσιο της Mercedes δεν αντιμετωπίζει προβλήματα αναπηδήσεων, όπως αποδείχθηκε έπειτα από το πρώτο πρωινό των δοκιμών προετοιμασίας.

Οι τεχνικοί της Mercedes έχουν καταφέρει να εξαλείψει ένα από τα πιο βασικά προβλήματα του περυσινού της μονοθεσίου, αυτό των αναπηδήσεων. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της γερμανικής ομάδας, Toto Wolff, έπειτα από την ολοκλήρωση του πρωινού της πρώτης ημέρας δοκιμών στο Μπαχρέιν, λίγο πριν την έναρξη της φετινής σεζόν.

Σύμφωνα με τον Wolff, ο George Russell, που ανέλαβε τα αρχικά οδηγικά καθήκοντα, «γενικά ευχαριστημένος με το μονοθέσιο», αφού κάλυψε 69 γύρους με αυτό στην πίστα του Sakhir. «Φαίνεται να είναι ισορροπημένη με σωστό τρόπο», δήλωσε ο Wolff για την W14. «Δεν υπάρχουν αναπηδήσεις, κάτι που είναι καλό νέο, εκτός από εκείνη τη μεγάλη ανομοιομορφία στο τέλος της ευθείας».

Ο Wolff πιστεύει ότι η Mercedes έχει «ένα καλό σημείο εκκίνησης» μετά την πρώτη εφόρμηση στην πίστα: «Συγκεντρώνουμε πολλά δεδομένα, γιατί αυτό ήταν σημαντικό, ώστε να τα συσχετίσουμε μετά την περυσινή χρονιά, και δοκιμάζουμε διαφορετικά πράγματα. Οπότε, ήταν ένα παραγωγικό πρώτο πρωινό».

Ο Αυστριακός επικεφαλής σύγκρινε την κατάσταση με πέρυσι, που η ομάδα Mercedes γνώριζε ήδη ότι είχε πρόβλημα: «Το μονοθέσιο απλά αναπηδούσε, και πραγματικά δεν ήμασταν σε θέση να το λειτουργήσουμε σωστά. Οπότε αυτό είναι πολύ διαφορετικό. Νομίζω ότι τώρα έχουμε μια σταθερή βάση για να δουλέψουμε και να προσπαθήσουμε να βελτιστοποιήσουμε το μονοθέσιο, κάτι που δεν έχουμε κάνει ακόμα».

«Το θέμα είναι να διαπιστώσουμε αν υπάρχουν περιοχές που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πραγματικό εμπόδιο στην απόδοση, όπως πέρυσι με τις αναπηδήσεις. Απλά πρέπει να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα». Ο Wolff παραδέχτηκε ότι η ομάδα εντόπισε «μια μικρή κίνηση στη στροφή 12», σήμερα το πρωί. Ωστόσο, είπε ότι «δεν ήταν ούτε κατά διάνοια στο βαθμό που είχαμε πέρυσι και δεν περιορίζει την απόδοση».

Ο επικεφαλής της ομάδας της Red Bull, Christian Horner, δήλωσε ότι ο Max Verstappen είχε αναφέρει ότι τμήματα της πίστας του Μπαχρέιν έχουν γίνει πιο ανομοιόμορφα. Ο ομόλογός του στη Ferrari, Frederic Vasseur, συμφώνησε: «Δεν είναι καθόλου όπως ήταν πριν από ένα χρόνο, με το μονοθέσιο να αναπηδά σαν καγκουρό. Σήμερα έχουμε σε κάποιο σημείο της πίστας πριν από την 1η στροφή και τη 12, είναι λίγο πιο ανώμαλο από ό,τι ήταν πριν, αλλά αυτό είναι διαφορετικό θέμα».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!