F1: Προσπάθειες για φετινή επιστροφή του GP Κίνας

Οι διοργανωτές του GP Κίνας κάνουν ύστατες προσπάθειες να επαναφέρουν τον αγώνα στο Πρωτάθλημα του 2023, παρά την επίσημη ανακοίνωση ακύρωσής του από τη Formula 1.

F1: Προσπάθειες για φετινή επιστροφή του GP Κίνας

Οι διοργανωτές του GP Κίνας κάνουν ύστατες προσπάθειες να επαναφέρουν τον αγώνα στο Πρωτάθλημα του 2023, παρά την επίσημη ανακοίνωση ακύρωσής του από τη Formula 1.

Παρότι η Formula 1 ανακοίνωσε επίσημα στις αρχές Δεκεμβρίου ότι ακυρώθηκε το GP Κίνας και για το 2023, οι διοργανωτές του αγώνα κάνουν προσπάθειες επανένταξής του στο φετινό πρόγραμμα της σεζόν, έπειτα από την χαλάρωση των μέτρων εναντίον της εξάπλωσης της πανδημίας στην πολυπληθή ασιατική χώρα.

Από τις 2 Δεκεμβρίου, που η Formula 1 εξέδωσε την επίσημη ανακοίνωση ακύρωσης του GP Κίνας, οι αρχές της ασιατικής χώρας έχουν καταργήσει τα αυστηρά μέτρα εναντίον της εξάπλωσης του Covid-19. Από τις 8 Ιανουαρίου, θα αρθούν όλα τα περιοριστικά μέτρα και οι απαιτήσεις καραντίνας για ταξιδιώτες που επισκέπτονται την Κίνα από άλλες χώρες, κάτι που διευκολύνει τη διεξαγωγή του αγώνα.

Από την ανακοίνωση της άρσης των μέτρων, η Κινεζική Ένωση Μπάσκετ και η Κινεζική Super League ποδοσφαίρου καλωσόρισαν επίσης τους φιλάθλους πίσω στα γήπεδα, έπειτα από περισσότερα από δύο χρόνια που έπαιζαν με άδειες κερκίδες και σε κεντρικές, ασφαλείς περιοχές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο διοργανωτής του GP Κίνας, η Juss Sports, έχει την πρόθεση να φιλοξενήσει τον αγώνα του 2023 στην αρχική ημερομηνία της 16ης Απριλίου και έχει υποβάλει σχετική πρόταση στη Formula 1, η οποία είναι γνωστό ότι θέλει να διατηρήσει τον αγώνα στο Πρωτάθλημα, καθώς εκπροσωπεί μία πολύ μεγάλη και συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά.

Το GP Κίνας διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2004 στην πίστα της Σαγκάης και συμπεριλήφθηκε σε κάθε σεζόν έως το 2019, που αποτέλεσε το 1000ό Grand Prix στην ιστορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Έκτοτε, δεν έχει πραγματοποιηθεί ξανά και η φετινή του ακύρωση έθεσε αμφιβολίες σχετικά με τη συνέχιση της διεξαγωγής του στο μέλλον και της εκπλήρωσης του συμβολαίου του με τη Formula 1. Το Νοέμβριο του 2021, η F1 επέκτεινε το συμβόλαιο του GP Κίνας έως και το 2025.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!