F1: O Alex Palou θα είναι εφεδρικός οδηγός της McLaren το 2023

Ο Ισπανός Πρωταθλητής του IndyCar, Alex Palou, θα είναι εφεδρικός οδηγός της McLaren στη Formula 1 το 2023.

F1: O Alex Palou θα είναι εφεδρικός οδηγός της McLaren το 2023

Ο Ισπανός Πρωταθλητής του IndyCar, Alex Palou, θα είναι εφεδρικός οδηγός της McLaren στη Formula 1 το 2023.

O 25χρονος Ισπανός Alex Palou, Πρωταθλητής το 2021 στην ανώτερη κατηγορία μονοθεσίων των ΗΠΑ, το IndyCar, θα αποτελεί εφεδρικό οδηγό της McLaren στη Formula 1 το 2023. Ο Palou παραλίγο να πάρει μεταγραφή από την Chip Ganassi στην Arrow McLaren SP για τη σεζόν του 2023 στο IndyCar, ωστόσο το συμβόλαιο με την προηγούμενη ομάδα του ήταν αρκετά ισχυρό για να τον διατηρήσει εκεί.

Η McLaren ευελπιστεί να καταφέρει να αποκτήσει τον Palou στο IndyCar το 2024 και ήδη έχει πραγματοποιήσει μαζί του φέτος ένα πρόγραμμα ιδιωτικών δοκιμών με περυσινό μονοθέσιο. Ο Ισπανός συμμετείχε επίσης στις ελεύθερες δοκιμές του GP ΗΠΑ, εντυπωσιάζοντας με τις επιδόσεις του και την επιθετικότητά του πίσω από το τιμόνι, χωρίς να υποπέσει σε σημαντικά λάθη.

Ο Palou θα είναι διαθέσιμος στην ομάδα F1 της McLaren τα αγωνιστικά τριήμερα που δεν συμπίπτουν με αγώνες του IndyCar (το οποίο συμβαίνει σε 11 περιπτώσεις το 2023), περισσότερο στο δεύτερο μισό της σεζόν. Αναμένεται επίσης να συνεχίσει το πρόγραμμα ιδιωτικών δοκιμών με τη βρετανική ομάδα. Ο Palou είναι ο πρώτος Ισπανός Πρωταθλητής του IndyCar, όπου έχει κατακτήσει 4 νίκες και έχει ανέβει στο βάθρο 15 φορές.

Ο Alex Palou δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος που θα είμαι μέλος της ομάδας της McLaren ως ένας από τους εφεδρικούς οδηγούς της το 2023. Έχω βρεθεί πίσω από το τιμόνι τόσο της MCL35M όσο και της MCL36 και ήταν μια σπουδαία εμπειρία, οπότε ανυπομονώ για τη συμμετοχή με το μονοθέσιο της επόμενης χρονιάς. Ανυπομονώ να συνεχίσω την εξέλιξή μου ως οδηγός και εκτιμώ την εμπιστοσύνη που μου δείχνει η McLaren με αυτόν τον νέο ρόλο του χρόνου».

Ο επικεφαλής της ομάδας της McLaren, Andreas Seidl, δήλωσε: «Η ομάδα είναι στην ευχάριστη θέση να έχει τον Alex ως έναν από τους εφεδρικούς οδηγούς μας για την επόμενη σεζόν. Εντυπωσίασε με τη συμμετοχής του στο FP1 ελεύθερων δοκιμών στο Austin και τις δοκιμές εξέλιξης οδηγών φέτος. Έχει πολλά αξιοσημείωτα επιτεύγματα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό μέχρι στιγμής, ιδιαίτερα τον τίτλο του Πρωταθλητή IndyCar το 2021, οπότε είναι υπέροχο να μπορούμε να επεκτείνουμε τον ρόλο του στην ομάδα και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε πιο στενά μαζί του».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!