F1 – Esteban Ocon: O Fernando Alonso έκανε 2% της δουλειάς

Ο Esteban Ocon δήλωσε ότι έκανε 98% της δουλειάς στην ομάδα της Alpine, με τον Fernando Alonso να κάνει το 2%. O Γάλλος πιστεύει επίσης ότι θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τον Max Verstappen αν είχε το ίδιο μονοθέσιο με εκείνον.

F1 – Esteban Ocon: O Fernando Alonso έκανε 2% της δουλειάς

Ο Esteban Ocon δήλωσε ότι έκανε 98% της δουλειάς στην ομάδα της Alpine, με τον Fernando Alonso να κάνει το 2%. O Γάλλος πιστεύει επίσης ότι θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τον Max Verstappen αν είχε το ίδιο μονοθέσιο με εκείνον.

Η αποχώρηση του Fernando Alonso από την Alpine ήταν ένα «διαζύγιο» που επιδίωκαν και οι δύο πλευρές. Μετά το σπριντ του GP Σάο Πάολο, όπου ο 41 ετών Ισπανός συγκρούστηκε με τον team-mate του στη γαλλική ομάδα, Esteban Ocon, ειπώθηκαν μερικές σκληρές κουβέντες.

Μάλιστα, ο CEO της Alpine, Laurent Rossi, απείλησε τους δύο οδηγούς ότι θα τους αντικαταστήσει για το φινάλε της σεζόν αν δεν συμμορφώνονταν για να βάλουν σε προτεραιότητα το συμφέρον της ομάδας.

Ο Ocon έκανε έναν σοβαρό ισχυρισμό, αναφέροντας ότι έκανε το 98% της δουλειάς στην Alpine τις δύο τελευταίες σεζόν. O Γάλλος δήλωσε: «Φυσικά απογοητεύτηκα από τα σχόλιά του στον Τύπο που δεν έγιναν εσωτερικά. Δεν είχαμε καμία συζήτηση για τίποτα από αυτά, οπότε θα διατηρήσω τον σεβασμό που έχω για αυτόν».

«Αλλά είναι καλό που πηγαίνει στην Aston Martin και που εμείς ακολουθούμε το δικό μας δρόμο. Ειλικρινά, η δουλειά ήταν 98% στην πλάτη μου και 2% στη δική του. Ήμουν υπερβολικά καταπονημένος. Έκανα όλη την εξέλιξη στον προσομοιωτή, το μάρκετινγκ…»

Του χρόνου, η Alpine θα παρατάξει τον Pierre Gasly δίπλα στον Ocon. Παρότι είναι γνωστό ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο Γάλλων δεν είναι οι καλύτερες, ο Ocon δήλωσε: «Γνωριζόμαστε πολύ καλά εδώ και αρκετά χρόνια. Την πρώτη φορά που οδήγησε ένα καρτ, ήταν δικό μου. Στη συνέχεια είχαμε ένα όνειρο μαζί. Να βρεθούμε στην F1, και το πετύχαμε».

Ο Ocon πιστεύει ότι δεν είναι οδηγός που θα ξεκινήσει ταραχές μέσα στην ομάδα εντός ή εκτός πίστας: «Είμαι ο οδηγός που σκέφτεται περισσότερο πριν κάνει κάτι ριψοκίνδυνο. Έχω επίγνωση του τι μέλλει γενέσθαι και όλων των ανθρώπων που εργάζονται τόσο σκληρά για να μας δώσουν την ευκαιρία. Δεν θα τη χαλάσω εγώ».

Ο 26χρονος Γάλλος πιστεύει επίσης ότι θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τον δύο φορές Πρωταθλητή, Max Verstappen, με το ίδιο μονοθέσιο. Ο Γάλλος είχε καταφέρει να κερδίσει τη μάχη μεταξύ τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Formula 3 το 2014.

Η σύγκρουση μεταξύ τους στο GP Βραζιλίας το 2018, καθώς ο Ocon προσπαθούσε να προσπεράσει όντας ένα γύρο πίσω, ήταν το χαμηλό σημείο της σχέσης μεταξύ τους. Το περιστατικό κόστισε στον Verstappen τη νίκη και ο Ολλανδός πήγε να ζητήσει το λόγο από τον Γάλλο, τον οποίο έσπρωξε κιόλας.

Ο Ocon δήλωσε: «Είμαι πεπεισμένος ότι θα μπορούσα να ανταγωνιστώ τον Max στο ίδιο μονοθέσιο, αυτό είναι σίγουρο. Ο Max και εγώ τα πάμε ήδη καλά, έχουμε μεγάλο σεβασμό ο ένας για τον άλλον και του εύχομαι τα καλύτερα. Τον ξέρω από τότε που ήμασταν παιδιά και ακόμη και τότε κυριαρχούσε σε κάθε κατηγορία καρτ. Ήταν ο ταχύτερος σε κάθε κατηγορία εκείνη την εποχή, οπότε άξιζε αυτούς τους τίτλους και με το παραπάνω».

«Ο Max είναι ένας σπουδαίος εκπρόσωπος ολόκληρης της γενιάς μου και είναι ήδη ένας από τους μεγαλύτερους οδηγούς στην ιστορία της Formula 1. Αλλά δεν είμαι εδώ μόνο για να συμμετέχω, ελπίζω ότι η διαφορά θα γίνεται όλο και μικρότερη τα επόμενα χρόνια και ότι μπορώ να αποδείξω ότι μπορώ να παλέψω μαζί του στην πίστα».

F1 - Max Verstappen (Red Bull) & Esteban Ocon (Alpine), GP Ουγγαρίας 2022

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!