GP Σάο Πάολο FP1: O Perez ταχύτερος, ποινή για τον Sainz

Ο Sergio Perez σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στη μοναδική περίοδο ελεύθερων δοκιμών πριν από τις κατατακτήριες, όπου οι τρεις πρώτοι είχαν διαφορά μόλις 8 χλστ. του δλ.

GP Σάο Πάολο FP1: O Perez ταχύτερος, ποινή για τον Sainz

Ο Sergio Perez σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στη μοναδική περίοδο ελεύθερων δοκιμών πριν από τις κατατακτήριες, όπου οι τρεις πρώτοι είχαν διαφορά μόλις 8 χλστ. του δλ.

Ο Sergio Perez ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το αγωνιστικό του τριήμερο στο GP Σάο Πάολο, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές. Παρότι η Red Bull σημείωσε τους γρήγορους γύρους της αρκετά νωρίτερα από τους υπόλοιπους, ο Μεξικανός διατηρήθηκε επικεφαλής, με διαφορά μόλις 4 χλστ. του δλ. από τον δεύτερο, Charles Leclerc, που κατάφερε να τοποθετήσει τη Ferrari μεταξύ των δύο οδηγών της αυστριακής ομάδας. Ο Max Verstappen ήταν 3ος, μόλις 8 χλστ. του δλ. πίσω από τον team-mate του.

Ο Verstappen έκανε παράπονα για υποστροφή στον ασύρματο τόσο με το σετ σκληρής γόμας, όσο και με αυτό μαλακής. Μάλιστα, ο Ολλανδός δεν κατάφερε να κινηθεί ταχύτερα από τον Perez, στην πρώτη του γρήγορη προσπάθεια με τη μαλακή γόμα, παρότι ο Μεξικανός είχε αναφέρει ότι δεν είχε κάνει ιδιαίτερα καλό 1o sector στο δικό του γύρο. Η Red Bull ήταν από τις πρώτες ομάδες που έκαναν τη μετάβαση στη μαλακή γόμα, για να προλάβουν να κάνουν προσομοιώσεις αγώνα λίγων γύρων με τη μαλακή γόμα.

O Carlos Sainz, που βρέθηκε στην 4η θέση, μόλις 1 χλστ. του δλ. εμπρός από τον Lewis Hamilton, θα εκτίσει ποινή 5 θέσεων στη σειρά εκκίνησης του αγώνα της Κυριακής, καθώς η Ferrari τοποθέτησε τον 6ο φετινό κινητήρα εσωτερικής καύσης στο μονοθέσιό του. Ο Ισπανός δεν ήταν επίσης ευχαριστημένος από το γεγονός ότι αναγκάστηκε να πατήσει στο χώμα στην έξοδο της στροφής 3 για να τον αποφύγει, καθώς ο Βρετανός οδηγός της McLaren δεν είχε αντιληφθεί ότι ο πρώην team-mate του ερχόταν με ταχύτητα. H Ferrari ήταν πολύ ανταγωνιστική στις αργές στροφές του μεσαίου sector.

Η Mercedes ήταν μία από τις λίγες ομάδες (μαζί με την Alfa Romeo και τη Williams) που επέλεξαν να ξεκινήσουν με ένα σετ μέσης γόμας, αντί για σκληρή, που προτίμησαν να «ξεφορτωθούν» όλες οι υπόλοιπες ομάδες. Ο Lewis Hamilton έκανε παράπονα στον ασύρματο ότι με το σετ ελαστικών μέσης γόμας δεν είχε πρόσφυση στον πίσω άξονα. Στον πρώτο του γρήγορο γύρο με τη μαλακή γόμα, ο Hamilton είχε ένα αρκετά μεγάλο μπλοκάρισμα φρένων στην προσέγγιση της στροφής 8.

F1 - Lewis Hamilton (Mercedes), GP Σάο Πάολο FP1

Στη δεύτερη προσπάθειά του, ο Hamilton εκμεταλλεύτηκε το slipstream των προπορευόμενων για να περάσει 15 χλστ. του δλ. εμπρός από τον team-mate του στη Mercedes, George Russell. Οι Alpine και McLaren επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν ένα σετ σκληρής και ένα σετ μέσης γόμας, πιθανότατα για να έχουν περισσότερα διαθέσιμα σετ μαλακής για τις κατατακτήριες δοκιμές, αν και υπάρχει κίνδυνος βροχής. Παρότι ο Norris υπέφερε εχθές από τροφική δηλητηρίαση, σήμερα δεν είχε πρόβλημα και συμμετείχε κανονικά στο FP1.

O Sebastian Vettel με την Aston Martin ήταν ο ταχύτερος οδηγός πέραν από τις τρεις κορυφαίες ομάδες, εμπρός από τον Mick Schumacher (Haas) που σημείωσε μία εντυπωσιακή επίδοση για να βρεθεί εμπρός από τον Valtterri Bottas με την Alfa Romeo. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο Pierre Gasly με την AlphaTauri, εμπρός από τον Fernando Alonso και τον Alex Albon, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την υψηλή τελική ταχύτητα της Williams στο 3ο sector.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!