F1: Η Mercedes προτιμά μία νίκη από τη 2η θέση Κατασκευαστών

Η Mercedes θα προτιμούσε να κερδίσει έναν αγώνα της Formula 1 φέτος, παρά να εξασφαλίσει τη 2η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών φέτος, δήλωσε ο επικεφαλής της γερμανικής ομάδας, Toto Wolff.

F1: Η Mercedes προτιμά μία νίκη από τη 2η θέση Κατασκευαστών

Η Mercedes θα προτιμούσε να κερδίσει έναν αγώνα της Formula 1 φέτος, παρά να εξασφαλίσει τη 2η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών φέτος, δήλωσε ο επικεφαλής της γερμανικής ομάδας, Toto Wolff.

H Mercedes κινδυνεύει φέτος να διανύσει την πρώτη της σεζόν από το 2011 χωρίς να κερδίσει ούτε έναν αγώνα στη Formula 1. Ωστόσο, η πολύ καλή αξιοπιστία της γερμανικής ομάδας σε συνδυασμό με τη βελτίωση απόδοσης μέσω των τελευταίων της αναβαθμίσεων, την έχει φέρει σε θέση που έχει ελπίδες να παλέψει με τη Ferrari για τη 2η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, όπου βρίσκεται 40 βαθμούς πίσω από τη Scuderia.

Σε βίντεο της Mercedes για την ανάλυση του GP Μεξικού, ο επικεφαλής στρατηγικής της γερμανικής ομάδας, James Vowles, δήλωσε: «Είναι πολύ ξεκάθαρο ποιος είναι ο εσωτερικός μας στόχος. Είμαστε εδώ για να τερματίσουμε δεύτεροι στο Πρωτάθλημα και κάθε αγώνας που μπορούμε να μειώσουμε αυτή τη βαθμολογική διαφορά είναι μια επιτυχία».

«Στο Μεξικό πήραμε μόλις 13 βαθμούς περισσότερους από αυτούς, οπότε απομένουν ακόμα 40 με δύο αγώνες, ευτυχώς ο ένας από αυτούς έχει και σπριντ (στη Βραζιλία, συνεπώς μοιράζει περισσότερους βαθμούς). Νομίζω ότι τώρα, σε αντίθεση με την αρχή ή τα μέσα της σεζόν, έχουμε ένα πακέτο που μας επιτρέπει να παλέψουμε πραγματικά μαζί τους».

«Αλλά 40 βαθμοί είναι τεράστιο ζητούμενο, θα χρειαστεί πραγματικά να τα έχουμε όλα τέλεια, όλα σωστά και η Ferrari ίσως μας δώσει ευκαιρίες, για να μας ανοίξει την πόρτα να πάρουμε τη δεύτερη θέση. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι δεν τα παρατάμε μέχρι την καρό σημαία στο Άμπου Ντάμπι».

Ωστόσο, ο επικεφαλής της γερμανικής ομάδας, Toto Wolff, δήλωσε: «Μία νίκη θα ήταν απόδειξη ότι το μονοθέσιό μας έχει επιστρέψει στη μάχη για τις νίκες. Η 2η θέση θα μπορούσε επίσης να έρθει επειδή οι άλλοι έκαναν λάθη και απλά κερδίζεις περισσότερους βαθμούς. Σίγουρα θα ήταν μια μικρή παρηγοριά, επειδή η Ferrari είχε το ταχύτερο μονοθέσιο στην αρχή της σεζόν».

«Το να τερματίσουμε μπροστά τους θα ήταν σπουδαίο, αλλά και πάλι, δεν είναι η κύρια προτεραιότητά μας. Η κύρια προτεραιότητα είναι να κατανοήσουμε το μονοθέσιο και να είναι γρήγορο στην πίστα. Το θέμα είναι ότι είμαστε αγωνιστές και τη στιγμή που το βλέπουμε μπροστά μας, θέλουμε να το αρπάξουμε».

«Ως εκ τούτου, υπάρχει πάντα μια αίσθηση απογοήτευσης. Αλλά έχουμε διανύσει τόσο μακρύ δρόμο για να φτάσαμε ως εδώ. Αγωνιζόμαστε για τη νίκη και να έχουμε και τα δύο μονοθέσια στο βάθρο, οι Ferrari είναι πίσω μας. Οπότε πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί και για αυτό που πετύχαμε, ενώ εξακολουθούμε να στοχεύουμε στα αστέρια».

Η Mercedes φαίνεται να έχει κατανοήσει τα προβλήματα της W13, καθώς θα αλλάξει σημαντικά το «DNA» του μονοθεσίου της για το 2023. Ο Wolff δήλωσε: «Νομίζω ότι τώρα καταλαβαίνουμε καλύτερα πού κάναμε λάθος με το μονοθέσιο. Μπορούμε σχεδόν να το εντοπίσουμε σε μια και μόνο απόφαση τον περασμένο Οκτώβριο».

«Δεν είμαι ποτέ πεπεισμένος. Βλέπω πάντα το ποτήρι μισοάδειο. Έτσι, δεν υπάρχει τίποτα για να το δω πραγματικά θετικά. Μόλις άκουσα ότι η Red Bull σημείωσε 9 νίκες σερί, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να είμαι συγκλονισμένος με το να τερματίζουμε στη 2η και 4η θέση. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να καλύψουμε τη διαφορά».

«Έχουμε τον χειμώνα. Νομίζω ότι κάνουμε καλή εξέλιξη στο μονοθέσιο. Κάποια από τα πράγματα που ανακαλύπτουμε μπορεί να είναι μεγαλύτερα βήματα από το να προσθέσουμε απλά αεροδυναμικό φορτίο. Αλλά δίνουμε ό,τι έχουμε και ακόμα περισσότερα, προκειμένου να επανέλθουμε σε θέση να παλέψουμε για το Πρωτάθλημα».

F1 - Lewis Hamilton (Mercedes), GP Μεξικού 2022

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!