F1: Επανεμφάνιση του λογότυπου της Honda στις ομάδες της Red Bull

To λογότυπο της Honda θα κάνει την επναεμφάνισή του στο αμάξωμα των μονοθεσίων των Red Bull και AlphaTauri από το GP Ιαπωνίας.

F1: Επανεμφάνιση του λογότυπου της Honda στις ομάδες της Red Bull

To λογότυπο της Honda θα κάνει την επναεμφάνισή του στο αμάξωμα των μονοθεσίων των Red Bull και AlphaTauri από το GP Ιαπωνίας.

Το λογότυπο της Honda θα κάνει την επανεμφάνισή του στο αμάξωμα των μονοθεσίων των ομάδων της Red Bull και της AlphaTauri. H Honda αποχώρησε επίσημα από τη Formula 1 στο τέλος της περυσινής χρονιάς, αλλά έχει αναλάβει την τεχνική υποστήριξη των ομάδων της Red Bull. Αυτό σημαίνει ότι κατασκευάζει, συναρμολογεί και συντηρεί τις μονάδες ισχύος των δύο ομάδων, η οποίες φέτος έχουν λάβει την ονομασία Red Bull Powertrains.

Η Red Bull χρησιμοποιεί επί πληρωμή την πνευματική ιδιοκτησία της Honda και η συμφωνία τεχνικής υποστήριξης επεκτάθηκε πρόσφατα έως το τέλος του 2025, το τέλος δηλαδή της παρούσας γενιάς μονάδων ισχύος, πριν τεθούν σε εφαρμογή οι τεχνικοί κανονισμοί που θα τις διέπουν από το 2026 και έπειτα. Μέχρι στιγμής, τα μονοθέσια των ομάδων της Red Bull έφεραν τα λογότυπα του αγωνιστικού τμήματος της Honda Racing Corporation.

Αναφέρεται ότι η συμφωνία για την επανεμφάνιση του λογότυπου της Honda πραγματοποιήθηκε πολλούς μήνες πριν, αλλά αυτή την εβδομάδα τελειοποιήθηκαν οι λεπτομέρειες. Παράλληλα, o Sergio Perez θα αναλάβει ρόλο πρεσβευτή της ακαδημίας οδήγησης της Honda Racing School (HRS). Τα «καθήκοντα» του Perez θα ξεκινήσουν με μια διάλεξη για τους σπουδαστές του HRS το Νοέμβριο του 2022.

Αυτές τις ημέρες, o αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko, βρέθηκε στην Ιαπωνία για να συναντηθεί με εκπροσώπους της Honda, για το ενδεχόμενο συνεργασίας από το 2026 και έπειτα υπό τους νέους τεχνικούς κανονισμούς. Η Red Bull Powertrains διαθέτει ήδη προσωπικό 300 ατόμων και έχει ξεκινήσει να δοκιμάζει στις εγκαταστάσεις της πρωτότυπα 6κύλινδρα μοντέλα κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Η HRC φαίνεται ότι ενδιαφέρεται να εξελίξει το υβριδικό μέρος της μονάδας ισχύος. Ο Helmut Marko δήλωσε: «Για το ηλεκτρικό κομμάτι, δεν έχουμε ακόμα όλες τις γνώσεις. Αλλά έχουμε ήδη επαφές για να γίνουμε ισχυρότεροι και σε αυτό. Υπάρχουν συνομιλίες με τη Honda, η οποία ούτως ή άλλως ενδιαφέρεται και πάλι για μια συνεργασία».

Οι συζητήσεις εκτιμάται ότι έχουν προχωρήσει πολύ καλά και αναφέρεται ότι έχουν συμφωνηθεί προσωρινά οι όροι για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να λειτουργήσει η συνεργασία. Αλλά το σχέδιο απαιτεί την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου της ιαπωνικής μάρκας. Εχθές ήταν η πρώτη ευκαιρία για τη Red Bull και την HRC να παρουσιάσουν επίσημα την πρότασή τους και επομένως ένα σημείο-κλειδί στις διαπραγματεύσεις.

Αναφέρεται ότι υπάρχει κάποια αντίσταση στο διοικητικό συμβούλιο της Honda για επιστροφή της στη Formula 1. Άλλωστε, μόλις πριν από 2 χρόνια ανακοίνωσε ότι πρέπει να εγκαταλείψει την F1 για να αναπτύξει τεχνολογίες με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα. Η επιτυχία της πρότασης για το 2026 εξαρτάται από διάφορους παράγοντες: πόσο θέλει να εμπλακεί η HRC, ποια οικονομική δέσμευση απαιτείται και πως η Honda θα επικοινωνήσει ένα τέτοιο σχέδιο.

Για τη συμφωνία επανεμφάνισης των λογότυπων της Honda στο αμάξωμα των μονοθεσίων της, ο επικεφαλής της ομάδας της Red Bull, Christian Horner, δήλωσε: «Η Honda έχει επενδύσει σημαντικά στην υβριδική τεχνολογία κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας. Αυτό έχει εξασφαλίσει την προμήθεια ανταγωνιστικών μονάδων ισχύος και στις δύο ομάδες, για την οποία είμαστε πολύ ευγνώμονες».

F1 - Sergio Perez (Red Bull), GP Σιγκαπούρης 2022

«Ο κοινός μας στόχος είναι να συνεχίσουμε να παρέχουμε κυρίαρχους κινητήρες και να σημειώσουμε δυνατές επιτυχίες τα επόμενα τρία χρόνια. Για να το σηματοδοτήσουμε αυτό, ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε το λογότυπο της Honda πίσω στο μονοθέσιο από τη Suzuka και μετά».

O επικεφαλής της ομάδα της AlphaTauri, Franz Tost, δήλωσε: «Με την πάροδο των ετών έχουμε αναπτύξει μια εκπληκτική σχέση συνεργασίας με τη Honda και είναι υπέροχο που συνεχίζουμε να την ενισχύουμε με μια ποικιλία δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της εμφάνισης του εμβληματικού λογότυπου στο μονοθέσιο για άλλη μια φορά, αρχής γενομένης από το GP Ιαπωνίας».

«Είμαστε πολύ ευγνώμονες για τη σκληρή δουλειά της Honda κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας, που μας επέτρεψε να πετύχουμε αρκετά βάθρα, καθώς και τη νίκη του Pierre (Gasly) στον αγώνα της Monza, και ελπίζουμε ότι αυτή η επιτυχία θα συνεχιστεί και στο μέλλον».

F1 - Yuki Tsunoda (AlphaTauri), GP Σιγκαπούρης 2022

Ο Koji Watanabe, επικεφαλής της μονάδας εποπτείας εταιρικών επικοινωνιών της Honda και πρόεδρος της Honda Racing Corporation δήλωσε: «Το λογότυπο της HRC στο ρύγχος και το λογότυπο της Honda στο πλάι των μονοθεσίων και των δύο ομάδων, αντιπροσωπεύουν τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ της Honda και του ομίλου Red Bull».

«Μέσω της τεχνικής συνεργασίας με την HRC, η Honda θα υποστηρίξει πλήρως τις προκλήσεις που αναλαμβάνουν αυτά τα μονοθέσια για να γίνουν τα ταχύτερα στον κόσμο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που αυτά τα μονοθέσια θα παρουσιαστούν στο GP Ιαπωνίας της F1, όπου η Honda είναι ο βασικός σπόνσορας».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!