F1: Πρόστιμο 50.000 ευρώ για τη Red Bull στο GP ΗΠΑ

Η Red Bull θα πληρώσει ένα τσουχτερό πρόστιμο για παράβαση που σημειώθηκε από μηχανικό της στη διαδικασία της εκκίνησης του GP ΗΠΑ.

F1: Πρόστιμο 50.000 ευρώ για τη Red Bull στο GP ΗΠΑ

Η Red Bull θα πληρώσει ένα τσουχτερό πρόστιμο για παράβαση που σημειώθηκε από μηχανικό της στη διαδικασία της εκκίνησης του GP ΗΠΑ.

Λίγο μετά την επιβλητική νίκη του Max Verstappen στο Grand Prix Ηνωμένων Πολιτειών της Formula 1, η FIA κάλεσε εκπροσώπους της ομάδα του, Red Bull, να παρουσιαστούν ενώπιον των αγωνοδικών για παρατυπία στη διαδικασία εκκίνησης του αγώνα.

Ένα μέλος της ομάδας Red Bull επανήλθε στο grid μέσω μιας πύλης κοντά στη 2η θέση (του Lando Norris) μετά τον γύρο σχηματισμού, παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι της πίστας είχαν αρχίσει να κλείνουν την πρόσβαση.

Οι αγωνοδίκες σημείωσαν ότι ο μηχανικός της Red Bull «δεν φάνηκε να αντιδρά» στις κινήσεις των ανθρώπων της πίστας να κλείσουν την πύλη πρόσβασης. Ο ίδιος είπε ότι δεν είχε αντιληφθεί τις προσπάθειες των υπευθύνων να τον εμποδίσουν να εισέλθει στην πίστα.

Ωστόσο, οι αγωνοδίκες υπενθύμισαν ότι «κάθε πρόσωπο που συνδέεται με μια ομάδα ή άλλους ενδιαφερόμενους πρέπει να γνωρίζει ότι η είσοδος στην πίστα ή η παρεμπόδιση των μέτρων ασφαλείας για την προετοιμασία της πίστας για τον αγώνα, μετά την εκκένωσή της απαγορεύεται αυστηρά».

«Πρέπει να θεωρηθεί ως επικίνδυνη πράξη και, ως εκ τούτου, δικαιολογείται η επιβολή σημαντικής ποινής στην ομάδα». Η Red Bull δέχθηκε πρόστιμο 50.000 ευρώ, αλλά θα κληθεί να καταβάλλει τα μισά από αυτά (25.000 €), καθώς το ήμισυ του προστίμου είναι με αναστολή σε περίπτωση περαιτέρω παρόμοιων παραβάσεων από τη Red Bull.

Η νίκη του Verstappen στο Austin τον έφερε σε απόσταση 40 βαθμών από τον επικεφαλής του Πρωταθλήματος Οδηγών Oscar Piastri, με πέντε αγώνες (και δύο σπριντ) να απομένουν για την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν της Formula 1.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!