F1: H σημασία του Vasseur στη μεταγραφή του Hamilton στη Ferrari

Ο Lewis Hamilton δήλωσε ότι θα μεταβεί στη Ferrari για να γράψει ένα νέο κεφάλαιο στην πολύ επιτυχημένη του καριέρα στη Formula 1 και τόνισε ότι χωρίς την παρουσία του Frederic Vasseur μάλλον δε θα είχε κάνει αυτή την κίνηση.

F1: H σημασία του Vasseur στη μεταγραφή του Hamilton στη Ferrari

Ο Lewis Hamilton δήλωσε ότι θα μεταβεί στη Ferrari για να γράψει ένα νέο κεφάλαιο στην πολύ επιτυχημένη του καριέρα στη Formula 1 και τόνισε ότι χωρίς την παρουσία του Frederic Vasseur μάλλον δε θα είχε κάνει αυτή την κίνηση.

Ο Lewis Hamilton προετοιμάζεται για την τελευταία του σεζόν στη Formula 1 με την ομάδα της Mercedes, καθώς το 2025 θα μεταβεί στη Ferrari. O Βρετανός, που έχει ισοφαρίσει το ρεκόρ 7 τίτλων στη Formula 1 του Michael Schumacher, δήλωσε ότι η πορεία του Γερμανού οδηγού με τη Ferrari (πέντε συνεχόμενοι τίτλοι από το 2000 έως το 2005) αποτέλεσε έμπνευση για τη δική του μεταγραφή-σοκ στην ομάδα του Maranello.

Ο Hamilton έχει την άποψη ότι όλοι οι οδηγοί της F1 έχουν ονειρευτεί να αγωνιστούν με τη Ferrari. Βλέπει την επικείμενη συνεργασία του με τη Scuderia ως πρόκληση και θα προσπαθήσει να θέσει τέλος στο σερί 17 ετών της ιταλικής ομάδας χωρίς τίτλο οδηγών, από το 2007, που ο Kimi Raikkonen κατέκτησε το Πρωτάθλημα στα κόκκινα με διαφορά μόλις ενός βαθμού από τους οδηγούς της McLaren, Lewis Hamilton και Fernando Alonso.

Ο Hamilton δήλωσε: «Πρόκειται για μια ομάδα που δεν είχε τεράστια επιτυχία από τότε, κυρίως προφανώς από τις ημέρες του Michael, αλλά προφανώς από το 2007, και το είδα ως μια τεράστια πρόκληση. Χωρίς αμφιβολία, ακόμα και ως παιδί, έπαιζα στο Grand Prix 2 (ένα παλιό βιντεοπαιχνίδι) ως Michael σε αυτό το μονοθέσιο. Οπότε είναι σίγουρα ένα όνειρο και είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος για αυτό».

«Προφανώς το καλοκαίρι υπογράψαμε συμβόλαιο και εκείνη τη στιγμή είδα το μέλλον μου στη Mercedes. Αλλά παρουσιάστηκε μια ευκαιρία τη νέα χρονιά και αποφάσισα να την εκμεταλλευτώ. Αισθάνομαι ότι ήταν η πιο δύσκολη απόφαση που χρειάστηκε να πάρω ποτέ. Είχα μια σχέση με τη Mercedes από τότε που ήμουν 13 ετών. Με στήριξαν και είχαμε ένα απίστευτο ταξίδι μαζί, δημιουργήσαμε ιστορία στο άθλημα και είναι κάτι για το οποίο είμαι πολύ περήφανος».

«Αλλά τελικά γράφω τη δική μου ιστορία και ένιωσα ότι ήταν καιρός να ξεκινήσω ένα νέο κεφάλαιο. Όπως όλοι οι οδηγοί, παρακολουθούσα τον Michael Schumacher στα νιάτα μου στην ακμή του. Σκέφτεσαι πώς θα ήταν να οδηγείς με κόκκινο μια μέρα. Πηγαίνεις στο GP Ιταλίας, βλέπεις την κόκκινη θάλασσα των οπαδών της Ferrari και δεν μπορείς παρά να εντυπωσιαστείς από αυτό. Δεν έχω πάει ποτέ στο Maranello. Αγόρασα την πρώτη μου Ferrari το 2010, ως δώρο στον εαυτό μου. Αλλά την πούλησα γρήγορα. Όταν πήγα στη Mercedes, σκέφτηκα ότι δε θα φαινόταν καλό».

F1 - Frederic Vasseur (Ferrari)

Ο παράγοντας Vasseur

O Hamilton δήλωσε επίσης ότι η πολύ καλή σχέση που διατηρεί με τον Frederic Vasseur, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ομάδας του στη Formula 3 (ASM) και στο GP2 (ART) το 2005 και το 2006, όταν κατέκτησε τους τίτλους του σε αυτές τις κατηγορίες, ήταν καθοριστικός παράγοντας για την απόφασή του να μεταβεί στη Ferrari. O Βρετανός δήλωσε: «Έχω εξαιρετική σχέση με τον Fred. Προφανώς αγωνίστηκα μαζί του και είχαμε εκπληκτική επιτυχία στη Formula 3, αλλά και στο GP2».

«Εκεί ξεκίνησαν πραγματικά τα θεμέλια της σχέσης μας και απλά παραμείναμε πάντα σε επαφή. Πίστευα ότι θα γινόταν ένας καταπληκτικός διευθυντής ομάδας σε κάποιο στάδιο στη Formula 1, αλλά εκείνη τη στιγμή δεν ενδιαφερόταν για αυτό και ήταν πολύ ωραίο να τον βλέπω να μπαίνει στην ομάδα της Alfa Romeo».

«Και στη συνέχεια, όταν έφτασε εκεί, ήταν σπουδαίος, αλλά η Ferrari… Ήμουν τόσο χαρούμενος για αυτόν και νομίζω ότι απλά τα άστρα ευθυγραμμίστηκαν. Νομίζω ότι πραγματικά δε θα είχε συμβεί χωρίς αυτόν. Έτσι, είμαι πραγματικά ευγνώμων και πραγματικά ενθουσιασμένος με τη δουλειά που κάνει εκεί».

Ο Hamilton ανέφερε επίσης ότι έχει τονίσει στον πρόεδρο της Ferrari, John Elkann, ότι η ιταλική ομάδα θα πρέπει να βελτιωθεί: «Βλέπεις τη Ferrari, έχουν πολλή δουλειά να κάνουν, οπότε το έχω ήδη θέσει ως προτεραιότητα μιλώντας με τον John και είναι πολύ ενθουσιασμένοι. Θέλουν να δουλέψουν πάνω σε αυτό».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!