Formula E-Diriyah: Εκπληκτικό ξεκίνημα του Nick Cassidy με την Jaguar

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τους δύο αγώνες της Formula E στην Diriyah της Σαουδικής Αραβίας, όπου ο Nick Cassidy, κατακτώντας τη νίκη στην τρίτη του συμμετοχή με την Jaguar, πέρασε επικεφαλής στη βαθμολογία.

Στον πρώτο αγώνα στην Diriyah της Σαουδικής Αραβίας, το δεύτερο γύρο της φετινής σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος αμιγώς ηλεκτρικών μονοθεσίων της Formula E, o Βρετανός περυσινός Πρωταθλητής Jake Dennis, κατέκτησε μία κυριαρχική νίκη, τερματίζοντας 13 δλ. μπροστά από τον 2ο Jean-Eric Vergne (DS Penske). O Γάλλος poleman, έχοντας διατηρήσει την πρωτοπορία επί των Mitch Evans (Jaguar) και Jake Dennis, ήταν ο πρώτος που ξεκίνησε το χορό των Attack Mode στον 3ο γύρο, χρησιμοποιώντας πρώτα το δίλεπτο και αργότερα το 6λεπτο, όπως έκαναν και οι άλλοι δύο οδηγοί.

Σε κάθε ενεργοποίηση του Attack Mode, ο Dennis κατάφερε να κερδίσει μία θέση και να φτάσει εντέλει στην πρωτοπορία. Ο Βρετανός δήλωσε ότι αψήφησε τις εντολές της ομάδας της Andretti, καθώς επιλέγοντας να πάρει το πρώτο Attack Mode ένα γύρο αργότερα από αυτόν που του είπε η ομάδα. Όταν ο Evans είχε επιστρέψει στην αγωνιστική γραμμή έπειτα από την ενεργοποίηση του Attack Mode, ο Vergne τον στρίμωξε στον τοίχο. Ο Evans ήταν πολύ εκνευρσιμένος και αναρωτήθηκε έπειτα από τον αγώνα γιατί ο Γάλλος δε δέχθηκε ποινή.

Ο Dennis, έχοντας επιλέξει να πάρει το Attack Mode στον 6ο γύρο, είχε προλάβει να χτίσει αρκετά μεγάλη διαφορά επί του Mitch Evans, για να επιστρέψει στην αγωνιστική γραμμή μπροστά του και να ανέβει στη 2η θέση. Αφότου ο Vergne πήρε το δεύτερο Attack Mode, ο Dennis βρέθηκε επικεφαλής και πρόλαβε να πάρει και αυτός το δικό του Attack Mode και να διατηρήσει τη θέση του. Ο Evans, που πήρε το δεύτερο Attack Mode τελευταίος, εκμεταλλεύτηκε την επιπλέον ισχύ για να περάσει το Vergne, αλλά στην προσπάθειά του να περάσει και τον Dennis, γλίστρησε στα φρένα της 1ης στροφής και βγήκε εκτός πίστας.

Ο Evans παραπονιόταν ότι δεν είχε επαρκή πρόσφυση στον πίσω άξονα της Jaguar και ο Vergne κατάφερε να τον περάσει ξανά και να χτίσει διαφορά με την DS Penske, η οποία όμως εξαλείφθηκε όμως προς το τέλος του αγώνα. Ο Γάλλος είχε ξοδέψει υπερβολική ενέργεια και πήγαινε πιο αργά για να φτάσει στον τερματισμό, επιτρέποντας στον Dennis να αναπτύξει κυριαρχική διαφορά. Ο Evans προσπάθησε να επιτεθεί στον τελευταίο γύρο αλλά έκανε το ίδιο λάθος, χάνοντας τα φρένα, και κατέληξε 5ος, χαρίζοντας το τελευταίο σκαλί του βάθρου στον team-mate του στη Jaguar, Nick Cassidy.

Δεύτερος αγώνας

Στο δεύτερο αγώνα, ο Nick Cassidy κατέκτησε με αγώνα στρατηγικής την πρώτη του νίκη με την εργοστασιακή ομάδα της Jaguar. O Νεοζηλανδός έχει κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα στην πορεία του με τη βρετανική ομάδα, έχοντας ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου στους δύο πρώτους αγώνες, για να πανηγυρίσει τη νίκη στο τρίτο E-Prix. Πρόκειται για την 6η νίκη του Cassidy στη Formula E, όσες έχει και ο περυσινός Πρωταθλητής Jake Dennis.

O Oliver Rowland, που επέστρεψε φέτος στην εργοστασιακή ομάδα της Nissan, εκμεταλλεύτηκε την επιπλέον πρόσφυση στην πίστα, που άλλαξε τις ισορροπίες, και χάρισε στην ιαπωνική ομάδα την pole position, αλλά στην εκκίνηση, είχε υπερβολικό σπινάρισμα. Αυτό επέτρεψε στον Ολλανδό Robin Frijns με την Jaguar της Envision να τεθεί επικεφαλής έως την πρώτη στροφή. Ο Rowland ήταν ο πρώτος οδηγός που πήρε και τα δύο Attack Mode (2 και 6 λεπτών), πριν προλάβουν αυτοί που τον ακολουθούσαν να πάρουν τα δικά τους και με αυτό τον τρόπο εξασφάλισε το βάθρο.

Από την πλευρά του, ο Frijns πήρε το πρώτο του Attack Mode πριν από τον Cassidy, που τέθηκε επικεφαλής και άρχισε να ακολουθεί καταιγιστικό ρυθμό. Όταν ο Νεοζηλανδός πήρε το δικό του πρώτο Attack Mode, ο Frijns, που τον αντικατέστησε στην Envision φέτος, τον ακολούθησε για το δικό του δεύτερο. Ο Cassidy όμως συνέχισε να πιέζει, ανέπτυξε διαφορά που έφτασε τα 2,5 δλ. και πήρε το δεύτερο Attack Mode του και παρέμεινε επικεφαλής. Στη συνέχεια, με τα προσπεράσματα να είναι δύσκολα, προσπαθούσε να εξοικονομήσει ενέργεια για να φτάσει έως τον τερματισμό, γεγονός που επέτρεψε σε όλους τους αντιπάλους του να πλησιάσουν, χωρίς όμως να υπάρχουν ανακατατάξεις.

Με τη νίκη αυτή, ο Nick Cassidy πέρασε επικεφαλής στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος Οδηγών, με διαφορά 19 βαθμών από το νικητή του εναρκτήριου αγώνα της σεζόν, Pascal Wehrlein (Porsche). O Robin Frijns ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο από το E-Prix της Νέας Υόρκης το 2022, για να εξασφαλίσει το 50ό βάθρο της ομάδας της Envision, ενώ ο Oliver Rowland χάρισε στη Nissan το πρώτο της βάθρο από το περυσινό E-Prix της Ρώμης.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!