O Mick Schumacher στο WEC με την Alpine το 2024

O Mick Schumacher, γιος του 7 φορές Πρωταθλητή της Formula 1, Michael Schumacher, θα αγωνιστεί το 2024 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής με την ομάδα της Alpine.

O Mick Schumacher στο WEC με την Alpine το 2024

O Mick Schumacher, γιος του 7 φορές Πρωταθλητή της Formula 1, Michael Schumacher, θα αγωνιστεί το 2024 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής με την ομάδα της Alpine.

O 24χρονος Γερμανός Mick Schumacher, ο οποίος έκανε δύο σεζόν στη Formula 1 με την ομάδα της Haas το 2021 και το 2022, θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση το 2024, αλλά σε διαφορετικό περιβάλλον, και συγκεκριμένα στο WEC. O Schumacher προσχώρησε στην ομάδα της Alpine στο WEC, η οποία θα συμμετέχει του χρόνου στην κατηγορία Hypercar με το πρωτότυπο LMDh A424. O πατέρας του Mick, Michael Schumacher, 7 φορές Πρωταθλητής της Formula 1, συμμετείχε σε αγώνες αντοχής με τη Sauber-Mercedes πριν κάνει το ντεμπούτο του στην F1 το 1991 με τη Jordan.

Παράλληλα με τα αγωνιστικά του καθήκοντα στο WEC, ο Mick Schumacher θα διατηρήσει και το ρόλο του εφεδρικού οδηγού στη Mercedes, όπως ανακοίνωσε επίσημα η γερμανική ομάδα. Το Schumacher θα πλαισιώσουν στην ομάδα WEC της Alpine οι Γάλλοι οδηγοί Nicolas Lapierre, Matthieu Vaxiviere και Charles Milesi, που αγωνίζονταν και φέτος με τη γαλλική ομάδα στην κατηγορία LMP2, καθώς και οι Ferdinand Habsburg (Αυστριακός) και Paul-Loup Chatin (Γάλλος).

Η ακριβής σύνθεση των δύο πληρωμάτων καθώς και ο χρωματισμός της Alpine A424 θα αποκαλυφθεί στην επίσημη παρουσίαση που θα πραγματοποιήσει η ομάδα στις 7 Φεβρουαρίου. Ο Schumacher θα μεταβεί στο WEC μετά από ένα επιτυχημένο πρώτο τεστ δοκιμών με την Alpine στην πίστα της Jerez στην Ισπανία τον Οκτώβριο, με την ομάδα που διαχειρίζεται η Signatech.

Η Alpine είναι ένας από τους τρεις κατασκευαστές που θα προσχωρήσουν στην κορυφαία κατηγορία του WEC την επόμενη χρονιά, μαζί με την BMW και τη Lamborghini. Το πρωτότυπο LMDh A424 βασίζεται σε ένα πλαίσιο LMP2 της Oreca και χρησιμοποιεί έναν κινητήρα V6 3,4 λίτρων, με μονό turbo, που εξελίχθηκε σε συνεργασία με τη Mecachrome.

Στην AF Corse o Robert Kubica

Αξίζει να αναφερθεί επίσης ότι σήμερα η AF Corse, η οποία διαχειρίζεται τη συμμετοχή της Ferrari στο WEC, ανακοίνωσε ότι ο 38χρονος Πολωνός Robert Kubica, πρώην οδηγός της Formula 1 και νικητής ενός Grand Prix, θα προσχωρήσει στις τάξεις της. Ο Kubica αναμένεται να οδηγήσει το τρίτο ιταλικό πρωτότυπο LMH Ferrari 499P που θα παραταχθεί στο WEC του χρόνου, πέραν από τα δύο εργοστασιακά.

Ο επικεφαλής της ομάδας της Ferrari στο WEC, Antonello Coletta είχε αποκαλύψει στον τελευταίο αγώνα της φετινής σεζόν του WEC στο Μπαχρέιν ότι του χρόνου θα αγωνίζονται τρία πρωτότυπα της Ferrari, με μία πελατειακή ομάδα, την οποία επίσης θα διαχειρίζεται η AF Corse. Οι κανονισμοί του WEC υπαγορεύουν κάθε εργοστασιακή ομάδα έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει με μόνο δύο πρωτότυπα στην κατηγορία Hypercar και ότι τα επιπλέον αυτοκίνητα μπορούν να συγκεντρώσουν βαθμούς μόνο στο Παγκόσμιο Κύπελλο ανεξάρτητων ομάδων.

WEC - Robert Kubica (AF Corse)

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!