WRC: Μόνο στα μισά ράλλυ του 2024 ο Kalle Rovanpera

O Πρωταθλητής των δύο τελευταίων ετών στο WRC, o 23χρονος Φινλανδός Kalle Rovanpera, αποφάσισε ότι θα συμμετάσχει μόνο σε μερικούς από τους αγώνες της επόμενης σεζόν.

WRC: Μόνο στα μισά ράλλυ του 2024 ο Kalle Rovanpera

O Πρωταθλητής των δύο τελευταίων ετών στο WRC, o 23χρονος Φινλανδός Kalle Rovanpera, αποφάσισε ότι θα συμμετάσχει μόνο σε μερικούς από τους αγώνες της επόμενης σεζόν.

Ο Kalle Rovanpera, Πρωταθλητής WRC το 2022 και το 2023, υπέγραψε πολυετή ανανέωση του συμβολαίου του με την ομάδα της Toyota Gazoo Racing, αλλά του χρόνου θα συμμετάσχει μόνο στους μισούς αγώνες της σεζόν με το συνοδηγό του, Jonne Halttunen, καθώς θέλει να «φορτίσει τις μπαταρίες του», έπειτα από δύο πολύ απαιτητικές χρονιές.

H Toyota ανακοίνωσε επίσης ότι ο Ουαλός Elfyn Evans θα διεξάγει πλήρη σεζόν το 2024 με την ομάδα της, όπως και ο Ιάπωνας Takamoto Katsuta. Το τρίτο αυτοκίνητο της Toyota Gazoo Racing θα μοιραστεί με τον Rovanpera ο 8 Γάλλος φορές Πρωταθλητής Sebastien Ogier.

Η ανακοίνωση ότι ο Rovanpera θα πραγματοποιήσει μόνο τη μισή σεζόν στο WRC του χρόνου έρχεται μετά την επιτυχή υπεράσπιση του τίτλου του φέτος, αφού έγινε ο νεότερος Παγκόσμιος Πρωταθλητής του θεσμού το 2022. Ο 23χρονος Φινλανδός ξεκίνησε να οδηγεί αυτοκίνητα ράλλυ σε ηλικία 8 ετών και ανήλθε ταχύτατα στις μικρότερες κατηγορίες, για να κάνει το ντεμπούτο του στην ανώτερη κατηγορία του WRC το 2020.

Ο Rovanpera δήλωσε: «Η επόμενη χρονιά θα είναι λίγο διαφορετική για μένα και τον Jonne, καθώς θα δούμε μερικές αλλαγές. Θα είναι ενδιαφέρον, καθώς θα οδηγούμε μισή σεζόν με τον Jonne και υπάρχουν αρκετοί λόγοι πίσω από αυτό. Αλλά ο κυριότερος λόγος είναι φυσικά ότι οδηγώ σε ράλλυ για πολύ καιρό, και απλά ένιωσα ότι τώρα ήταν μια καλή στιγμή να κάνω ένα μικρό διάλειμμα, για να γεμίσω τις μπαταρίες και να έχω λίγο χρόνο για να έχω περισσότερη ενέργεια και να πιέσω για τα επόμενα χρόνια».

«Φυσικά, καταλαβαίνω ότι φαίνεται ότι είμαστε πολύ νέοι και δεν έχει περάσει πολύς καιρός για εμάς στη μεγάλη κατηγορία του WRC. Αλλά οδηγώ πολύ καιρό. Ας πούμε 6-7 πλήρεις σεζόν στις μικρότερες κατηγορίες και όταν είσαι νέος και τον περισσότερο καιρό οδηγείς σε ράλλυ, αισθάνεσαι πολλά. Νομίζω ότι είναι μια καλή στιγμή για να ξεκουραστούμε λίγο από αυτό».

WRC - Kalle Rovanpera (Toyota GR Yaris), Ράλλυ Χιλής 2023

«Χρειάζεται πολύς χρόνος και πολλή ενέργεια για να κάνεις αυτές τις σεζόν, οπότε αυτός είναι σίγουρα ο μεγαλύτερος λόγος. Γυρνάμε όλο τον κόσμο όλη την ώρα και όταν πιέζεις για Πρωταθλήματα και για νίκες όλη την ώρα, ας πούμε ότι νοητικά είσαι σε κατάσταση ανταγωνισμού καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν και χρειάζεται πολλή προσπάθεια και δύναμη για να το κάνεις».

Αν και το πρόγραμμα του Rovanpera για το WRC δεν έχει ακόμη καθοριστεί, αναμένεται ότι θα συμμετάσχει και σε άλλους αγώνες του χρόνου και θα συνεχίσει να συμμετέχει σε αγώνες drifting. Ο ίδιος σχολίασε: «Ας δούμε τι θα έρθει του χρόνου και τι άλλο θα κάνω, αλλά νομίζω ότι όλοι γνωρίζουν ότι αγαπώ όλα τα είδη μηχανοκίνητου αθλητισμού».

«Απλά ελπίζω ότι θα έχουμε κάποια διασκεδαστικά γεγονότα να κάνουμε στο drifting και στο ράλλυ και τι άλλο δεν ξέρω ακόμα, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα οδηγήσουμε κάτι ωραίο. Το συμβόλαιο είναι πολυετές, οπότε σίγουρα θα είναι μόνο μία σεζόν και μετά θα επιστρέψω για να παλέψω για Πρωταθλήματα με πλήρεις χρονιές».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!