Skoda RE-X1 Kreisel: η ηλεκτρική εκδοχή της FABIA Rally2 evo

Το πρωτότυπο αμιγώς ηλεκτρικό RE-X1 Kreisel έτοιμο να τρέξει σε ράλλυ

Skoda RE-X1 Kreisel: η ηλεκτρική εκδοχή της FABIA Rally2 evo

Το πρωτότυπο αμιγώς ηλεκτρικό RE-X1 Kreisel έτοιμο να τρέξει σε ράλλυ

Βασισμένο στο αμάξωμα του Skoda Fabia Rally2 evo, το RE-X1 Kreisel είναι ένα πρωτότυπο αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο, το οποίο έβγαλε ομολογκασιόν και θα συμμετάσχει στο Αυστριακό πρωτάθλημα μέσα στον Ιούλιο.

Η Skoda Motorsport συνεργάστηκε με την Skoda Αυστρίας, την εξειδικευμένη εταιρεία ηλεκτροκίνησης Kreisel Electric και την αγωνιστική ομάδα Baumschlager Rallye & Racing για να αναπτύξουν ένα αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο.

Η Kreisel Electric είναι η εταιρεία που έχει αναλάβει την προμήθεια της νέας, υβριδικής τεχνολογίας για τα αυτοκίνητα του WRC το 2022. Η επιλογή της Fabia Rally2 ως βάση για το νέο αυτοκίνητο ήταν μονόδρομος, καθώς είναι το πιο επιτυχημένο μοντέλο παγκοσμίως στην  κατηγορία Rally2, με τα περισσότερα από 400 αυτοκίνητα που έχουν παραχθεί, να έχουν κερδίσει πολλούς αγώνες και τίτλους σε παγκόσμια και εθνικά πρωταθλήματα.

Η Skoda Motorsport εξέλιξε το σασί, στο οποίο τοποθετήθηκε ο ηλεκτρικός κινητήρας της Kreisel των 354 ίππων (260kW) με μέγιστη ροπή 600 Nm σε σχέση με τους 291 ίππους (214 kW) και 425 Nm του turbo βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων της Fabia Rally2 evo. Εκτός από τον κινητήρα, το υπόλοιπο αυτοκίνητο έχει μόνο λίγες τροποποιήσεις, όπως για παράδειγμα στην ανάρτηση, για να υποδεχθεί την μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 52,5 kWh, τάσης 860 Volt. Για βέλτιστη απόδοση, το μπλοκ μπαταρίας τοποθετείται όσο το δυνατόν χαμηλότερα στο πλαίσιο και ψύχεται με Shell E-Fluids. Η Kreisel Electric ανέπτυξε επίσης έναν ειδικό σταθμό φόρτισης, που ονομάζεται CHIMERO με δυνατότητα λειτουργίας έως 200 kW, για χρήση κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Το πρώτο RE-X1 Kreisel κατασκευάστηκε με ασφάλτινες προδιαγραφές, όμως η Baumschlager Rallye & Racing, έχει ήδη αρχίσει δοκιμές του RE-X1 Kreisel σε χωμάτινες επιφάνειες.

Η δημιουργία του RE-X1 Kreisel από τη Skoda Motorsport, έρχεται λίγες εβδομάδες μετά το λανσάρισμα του SKODA ENYAQ iV, του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου της μάρκας και υπογραμμίζει την έμφαση της εταιρίας στην ηλεκτροκίνηση.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!