Συμφωνία Ελλάδας-FIA για την καταπολέμηση διαδικτυακής βίας στον αθλητισμό

Μνημόνιο Συνεργασίας, για την καταπολέμηση της διαδικτυακής βίας στον αθλητισμό, συνυπέγραψαν ο Γιάννης Βρούτσης με τον πρόεδρο της FIA, Mohammed Ben Sulayem.

Συμφωνία Ελλάδας-FIA για την καταπολέμηση διαδικτυακής βίας στον αθλητισμό

Μνημόνιο Συνεργασίας, για την καταπολέμηση της διαδικτυακής βίας στον αθλητισμό, συνυπέγραψαν ο Γιάννης Βρούτσης με τον πρόεδρο της FIA, Mohammed Ben Sulayem.

Με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) Mohammed Ben Sulayem, που βρίσκεται στη χώρα μας για τη διεξαγωγή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, το οποίο ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται την προσεχή Κυριακή, συναντήθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

Ο Υπουργός επισήμανε πόσο σημαντική είναι η εμπιστοσύνη της παγκόσμιας κοινότητας προς την Ελλάδα, τη γενέτειρα των Ολυμπιακών αγώνων και των Αξιών του Αθλητισμού, για τη διοργάνωση τέτοιων σπουδαίων διεθνών γεγονότων και πώς, μέσω και του Ράλλυ Ακρόπολις, το οποίο συμπληρώνει 70 χρόνια και αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά της χώρας, διαδίδονται αυτά τα ιδεώδη στους εκατοντάδες εκατομμύρια φιλάθλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε, παράλληλα, ότι παρά τις καταστροφικές συνέπειες στη χώρα από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και την κλιματική κρίση, η διεξαγωγή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα είναι αρτιότατη, όπως αρμόζει στο θεσμό.

Ο πρόεδρος της FIA εξέφρασε τη συμπαράστασή του για τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η Ελλάδα με τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, διαβεβαίωσε ότι η Διεθνής Ομοσπονδία θα στηρίξει τις δράσεις ανάκαμψης της χώρας μας και ευχαρίστησε θερμά για όλες τις προετοιμασίες, προκειμένου η διοργάνωση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις να εξελιχθεί άψογα.

Ο κ. Sulayem, επιπλέον, ανέλυσε στον Υπουργό τα σχέδια της FIA για την περαιτέρω εξάπλωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με πρωτοβουλίες δραστικής μείωσης του κόστους ενασχόλησης με τους αγώνες και προγράμματα κοινωνικής ευθύνης, οδικής ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο κ. Βρούτσης και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας συνυπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας, για την καταπολέμηση της διαδικτυακής βίας στον αθλητισμό (United Against Online Abuse), με σκοπό τη συνεργασία, την ανεύρεση λύσεων και την προώθηση καλών πρακτικών που θα περιορίσουν τα φαινόμενα αυτά.

Ο Υπουργός προσέφερε στον κ. Sulayem ένα αγαλματίδιο από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, αντίγραφο «Κούρου», το αντιπροσωπευτικό κυκλαδίτικο σύμβολο της νεότητας εδώ και 2.500 χρόνια.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!