Formula E – Λονδίνο: Φινάλε σεζόν

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα του τελευταίου αγώνα της Formula E για τη φετινή σεζόν, ο οποίος διεξήχθη στο Λονδίνο και διακόπηκε δύο φορές λόγω βροχής.

Ο Νεοζηλανδός οδηγός της Envision, Nick Cassidy, ο οποίος την προηγούμενη ημέρα είχε χάσει κάθε ελπίδα να παλέψει για τον τίτλο, κατέκτησε μία επιβλητική νίκη, στο φινάλε της φετινής σεζόν της Formula E στη μοναδική κλειστή/ανοιχτή πίστα του ExCel στο Λονδίνο, όπου ήταν επικεφαλής από την εκκίνηση έως τον τερματισμό, έχοντας αποκρούσει την επίθεση του Mitch Evans με το μονοθέσιο της Jaguar.

H νίκη του Cassidy σε συνδυασμό με την 6η θέση του ετέρου οδηγού της, Sebastien Buemi, επέτρεψε στην ομάδα της Envision (που χρησιμοποιεί σύστημα κίνησης της Jaguar) να κατακτήσει τον τίτλο ομάδων της Formula E, για τον οποίο βρισκόταν σε μάχη με την εργοστασιακή ομάδα της Jaguar. Το βάθρο συμπλήρωσε ο φετινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jake Dennis (Andretti).

Λόγω της βροχής, το grid έκανε 5 γύρους πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας πριν παραταχθεί για την εκκίνηση από στάση, αλλά επειδή οι συνθήκες ήταν ακόμα πολύ δύσκολες, η διαδικασία διακόπηκε για μισή ώρα με κόκκινη σημαία. Έγινε μία προσπάθεια να ξεκινήσει ο αγώνας ξανά, αλλά και πάλι οι συνθήκες δεν κρίθηκαν κατάλληλες και υπήρξε άλλη μία χρονοβόρα διακοπή.

Όταν υποχώρησε η βροχή και ο αγώνας ξεκίνησε, οι Cassidy και Evans απομακρύνθηκαν στους πρώτους γύρους και το ίδιο έκανε και ο Dennis έπειτα από τους δύο πρώτους γύρους που είχε κολλήσει πίσω από το Nissan του Norman Nato. Λόγω της βρεγμένης πίστας, οι οδηγοί δεν ήταν αναγκασμένοι να εξοικονομούν ενέργεια και οι τρεις πρώτοι πήραν το attack mode στους πρώτους 8 γύρους.

Η διαφορά μεταξύ Cassidy και Evans σταθεροποιήθηκε στα 2,5 δλ., με τον Dennis να πέφτει 10 δλ. πίσω από τους πρωτοπόρους στους 10 πρώτους γύρους. Ο Βρετανός είχε εξασφαλίσει αντίστοιχη διαφορά από τον Nato έως την καρό σημαία, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσε ο περυσινός Πρωταθλητής Stoffel Vandoorne, με το μονοθέσιο της DS Penske.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!