O Sebastien Loeb επιστρέφει στο Extreme E με την Abt Cupra

O περυσινός Πρωταθλητής του Extreme E επιστρέφει στο off road Πρωτάθλημα ηλεκτρικών οχημάτων με την ομάδα της Abt Cupra, αντικαθιστώντας τον Nasser Al-Attiyah.

O Sebastien Loeb επιστρέφει στο Extreme E με την Abt Cupra

O περυσινός Πρωταθλητής του Extreme E επιστρέφει στο off road Πρωτάθλημα ηλεκτρικών οχημάτων με την ομάδα της Abt Cupra, αντικαθιστώντας τον Nasser Al-Attiyah.

O διάσημος Γάλλος 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής του WRC, Sebastien Loeb, θα ενώσει τις δυνάμεις του με την Abt Cupra για τον επόμενο αγώνα Extreme E στη Σαρδηνία, το Island X Prix που πραγματοποιείται μεταξύ 8 και 9 Ιουλίου. O Loeb, που θα αντικαταστήσει το Nasser Al-Attiyah (ο οποίος εκείνο το Σαββατοκύριακο θα αγωνίζεται στο Baja World Cup), θα πλαισιώσει την Klara Andersson, που συμπληρώνει το οδηγικό δίδυμο της ομάδας.

Η απόφαση της Abt Cupra να συνεργαστεί με τον Loeb υπογραμμίζει τη δέσμευσή της να συγκεντρώσει την καλύτερη δυνατή ομάδα και να παλέψει για βάθρα και νίκες. Ο Loeb, πέραν της απίστευτης πορείας του στο WRC, έχοντας κατακτήσει το Πρωτάθλημα Extreme E την περυσινή χρονιά, θα φέρει πολύτιμη εμπειρία στην Abt Cupra.

O Sebastien Loeb δήλωσε: «Ανυπομονώ να επιστρέψω στο Extreme E μετά από δύο σεζόν. Είναι ένας ανταγωνισμός παρόμοιος με αυτόν των Ράλλυ, για αυτό πιστεύω πως θα έχω τον απαιτούμενο ρυθμό, και είμαι έτοιμος να παλέψω. Επίσης είναι υπέροχο που ανακαλύπτω μία καινούρια ομάδα και συναντιέμαι πάλι με την Klara».

O Xavi Serra, επικεφαλής της Cupra Racing, δήλωσε: «Φέρνοντας τον Sebastien στην ομάδα, ο στόχος είναι ξεκάθαρος: θέλουμε να παλέψουμε για βάθρα και νίκες. Το να είσαι κομμάτι της Cupra Tribe είναι θέμα νοοτροπίας και στάσης. Με περηφάνια ενστερνιζόμαστε αυτή την φιλοσοφία εντός κι εκτός αγωνιστικής πίστας. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τον Sebastien στο Tribe για τον προσεχή αγώνα στη Σαρδηνία».

To Extreme E χρησιμοποιεί ηλεκτρικά off road αυτοκίνητα σε ιδιαίτερα φυσικά περιβάλλοντα υπό την πίεση της κλιματικής αλλαγής, τονίζοντας με αυτό τον τρόπο πως μπορούμε να εμποδίσουμε μεγαλύτερη καταστροφή και να συνεισφέρουμε στη βιωσιμότητα. H Cupra ήταν από την αρχή μέρος του Extreme E και συμβαδίζει απόλυτα με αυτές τις αξίες.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!