WRC-Ράλλυ Σαρδηνίας: Νικητής ο Thierry Neuville

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από την τελική ημέρα του Ράλλυ Σαρδηνίας όπου ο Βέλγος Thierry Neuville ανακηρύχθηκε νικητής στο «1-2» της Hyundai και έδωσε ώθηση στις ελπίδες του για τίτλο.

Έπειτα από το ατύχημα του Sebastien Ogier το Σάββατο στο Ράλλυ Σαρδηνίας, που αποτελεί τον 6ο γύρο της φετινής σεζόν του Πρωταθλήματος WRC, ο Βέλγος Thierry Neuville και ο συνοδηγός του στο Hyundai i20 N, Martijn Wydaeghe, απόλαυσαν μια σχετικά άνετη πορεία στις τέσσερις ειδικές διαδρομές της Κυριακής, για να ολοκληρώσουν τον αγώνα με διαφορά 33 δλ. από το έτερο πλήρωμα της ομάδας, Esapekka Lappi / Janne Ferm.

Η Hyundai είχε δώσει εντολή στους οδηγούς της να μην παλέψουν μεταξύ τους, για να εξασφαλίσουν το «1-2», και έτσι η ομάδα σημείωσε την πρώτη της φετινή νίκη. To βάθρο συμπλήρωσε ο περυσινός Πρωταθλητής Kalle Rovanpera με τον Jonne Halttunen, στο Toyota GR Yaris. To πλήρωμα και στην Power Stage, για να πάρει τους 5 επιπλέον βαθμούς και να διατηρηθεί επικεφαλής στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος οδηγών, με τον Neuville να περνά στη 2η θέση, 25 βαθμούς πίσω από τον Φινλανδό οδηγό.

Ο Ουαλός Elfyn Evans, και αυτός με Toyota, κατάφερε να τερματίσει -κάτι που δεν ήταν δεδομένο σε αυτόν τον πολύ απαιτητικό αγώνα- για να καταταγεί 4ος, παρότι έξυσε μερικούς θάμνους στην Power Stage. O Dani Sordo έδειχνε να πορεύεται προς την 5η θέση έπειτα από την απώλεια 3 λεπτών το Σάββατο, αλλά δεν τα κατάφερε, καθώς ένα πρόβλημα με τον κινητήρα του Hyundai τον ανάγκασε να εγκαταλείψει στην προτελευταία ειδική διαδρομή του αγώνα.

Αυτό θα είχε επιτρέψει στον Adrien Fourmaux να πάρει την 5η θέση της γενικής κατάταξης και μία άνετη παρθενική νίκη στο WRC2, αν ο Γάλλος δεν είχε ατύχημα στην τελική Power Stage. Το συμβάν χάρισε τη νίκη στη 2η κατηγορία και την 5η θέση της γενικής στο Νορβηγό Andreas Mikkelsen. Η απώλεια του Fourmaux ολοκλήρωσε ένα πολύ δύσκολο αγώνα για την M-Sport, η οποία είδε αμφότερους τους οδηγούς της στο WRC να εγκαταλείπουν.

Ο Ott Tanak επέστρεψε στον αγώνα την Κυριακή, και κατάφερε να κερδίσει τις δύο πρώτες ειδικές διαδρομές της Κυριακής και να πάρει τους 4 βαθμούς της 2ης θέσης από την Power Stage. O Takamoto Katsuta είχε επίσης επιστρέψει στον αγώνα έπειτα από τη χθεσινή του εγκατάλειψη, για να επικρατήσει στην προτελευταία ειδική διαδρομή του αγώνα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!