“Ρισκάραμε αλλά δε μας βγήκε”, παραδέχεται ο Toto Wolff

Η στρατηγική της Mercedes ηττήθηκε από εκείνη της Red Bull στο Γαλλικό Grand Prix, αλλά σε όλους μας έμεινε η απορία: για ποιο λόγο τα “ασημένια βέλη” δεν προτίμησαν τη στρατηγική των δύο pit-stops;

“Ρισκάραμε αλλά δε μας βγήκε”, παραδέχεται ο Toto Wolff

Η στρατηγική της Mercedes ηττήθηκε από εκείνη της Red Bull στο Γαλλικό Grand Prix, αλλά σε όλους μας έμεινε η απορία: για ποιο λόγο τα “ασημένια βέλη” δεν προτίμησαν τη στρατηγική των δύο pit-stops;

Δηλώσεις στα… απόνερα του Grand Prix της Formula 1 στην πίστα του Paul Ricard, έκανε ο Toto Wolff. Ο επικεφαλής της ομάδας της Mercedes-AMG δήλωσε ότι ο Sergio Perez τους εμπόδισε ώστε να ακολουθήσουν μια παρόμοια στρατηγική με εκείνη του Max Verstappen, αφού σε περίπτωση που οι Hamilton και Bottas είχαν αλλάξει για δεύτερη φορά ελαστικά, τότε ο Μεξικανός οδηγός θα τερμάτιζε μπροστά και από τους δύο.

O Toto Wolff αναλύει: “Η μάχη ανάμεσα στους Verstappen, Hamilton και Bottas ήταν έντονη και έπρεπε να επιλέξουμε αν θα κάνουμε δύο ή ένα pit-stop. Εάν κάναμε δύο, τότε θα κινδυνεύαμε από τον Perez. Ωστόσο πιστεύω ότι σήμερα πήραμε λάθος αποφάσεις.”

Πρόσθεσε επίσης ότι ήλπιζε πως ο Sergio Perez θα έπαιρνε ποινή για το οριακό προσπέρασμα απέναντι στον Bottas, επιλέγοντας έτσι να μην καλέσει τον Φινλανδό στα pits ώστε να φορέσει φρέσκα λάστιχα και να προσπαθήσει για τον ταχύτερο γύρο.

Ο συνιδιοκτήτης της Mercedes F1 Team εξήγησε: “Σκεφτήκαμε ότι ο Perez θα έπαιρνε ποινή επειδή υπερέβη τα όρια της πίστας, οπότε αποφασίσαμε να μείνουμε κοντά του, αφού έπρεπε να διαλέξουμε μεταξύ αυτού και του να επιχειρήσουμε να κάνουμε τον ταχύτερο γύρο. Όμως παίξαμε και χάσαμε”.

Μάλιστα, λίγο πριν το τέλος του αγώνα ο Max Verstappen πήρε τον έξτρα βαθμό κάνοντας τον ταχύτερο γύρο. Εκτός αυτού, ο Wolff ισχυρίζεται πως η πρώτη στάση του Ολλανδού στα pits (στον 18ο γύρο) ήταν εκείνη που του έδωσε τη νίκη. “Εκεί χάσαμε τον αγώνα” ισχυρίζεται και συνεχίζει “Είχαμε μία διαφορά τριών δευτερολέπτων και πιστέψαμε πως ήταν ικανή ώστε να αποτρέψουμε το undercut. Όμως αποδείχθηκε το αντίθετο.”

Με δύο αγώνες στην έδρα της Red Bull να έπονται, η Mercedes ελπίζει να κερδίσει τον πρώτο της αγώνα μετά το Ισπανικό Grand Prix, ενώ ο Toto Wolff τονίζει πως η ήττα στη Γαλλία πρέπει να αποδειχθεί διδακτική. “Οφείλουμε να μάθουμε πολλά από αυτό και να αντιληφθούμε τους λόγους που μας οδήγησαν σε εσφαλμένες αποφάσεις. Είναι κάτι που πρέπει να εξετάσουμε” ανέφερε καταλήγοντας.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!