Rudy van Buren: Από gamer στη Formula 1

O ταχύτερος ίσως gamer του κόσμου, ο Rudy van Buren, συμπατριώτης και φίλος του Max Verstappen, προσχώρησε στην ομάδα της Red Bull ως οδηγός δοκιμών και εξέλιξης στον προσομοιωτή.

Rudy van Buren: Από gamer στη Formula 1

O ταχύτερος ίσως gamer του κόσμου, ο Rudy van Buren, συμπατριώτης και φίλος του Max Verstappen, προσχώρησε στην ομάδα της Red Bull ως οδηγός δοκιμών και εξέλιξης στον προσομοιωτή.

Ο 30χρονος Ολλανδός Rudy van Buren, πολύ συχνά συμπαίχτης του Max Verstappen σε ηλεκτρονικά παιχνίδια προσομοίωσης αγώνων, προσχώρησε στην ομάδα της Red Bull. Εκεί, θα αναλάβει καθήκοντα οδηγού δοκιμών και εξέλιξης στον προσομοιωτή. Το 2017, ο van Buren κέρδισε την πρώτη διοργάνωση του World’s Fastest Gamer μεταξύ 30.000 διαγωνιζόμενων.

Αυτό του χάρισε μια θέση στη McLaren για το 2018 ως ένας από τους οδηγούς προσομοιωτή που διέθετε η βρετανική ομάδα. Επίσης, έχει συνεργαστεί με την ομάδα της Mahindra στη Formula E. Τα τελευταία τρία χρόνια αγωνίζεται στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Porsche Carrera Cup (με παρουσίες στο βάθρο) και το Ευρωπαϊκό Porsche Carrera Supercup.

Οι van Buren και Verstappen έχουν αγωνιστεί ως team-mates στην πολύ επιτυχημένη ομάδα αγώνων προσομοίωσης Team Redline, της οποίας ο 24χρονος Πρωταθλητής της Formula 1 είναι μέλος. Τερμάτισαν δεύτεροι στην κατηγορία GTE στο iRacing Petit Le Mans του 2019 και αργότερα μέσα στη χρονιά ήταν επικεφαλής στον αγώνα αντοχής του rFactor 2, τις 24 Ώρες του Le Mans, πριν συναντήσουν τεχνικά προβλήματα που έληξαν νωρίς την προσπάθειά τους. Επίσης, μοιράστηκαν μία νίκη στο Πρωτάθλημα rFactor 2 Virtual Endurance Championship.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του The Race, o Verstappen ήταν αυτός που συνέστησε στη Red Bull να προσλάβει τον van Buren, καθώς το στιλ οδήγησης του 30χρονου είναι παραπλήσιο με αυτό του Ολλανδού Πρωταθλητή στον προσομοιωτή. Παρότι ο Verstappen κυριαρχεί στο φετινό Πρωτάθλημα της Formula 1, με προβάδισμα 93 βαθμών, έχοντας κερδίσει 9 από τα 14 Grand Prix που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής, δεν έχει καταφέρει να νιώσει απόλυτα άνετα με τη συμπεριφορά του φετινού μονοθεσίου της Red Bull, το οποίο, λόγω και των φετινών τεχνικών κανονισμών και ελαστικών, είναι υπερβολικά υποστροφικό για τα γούστα του.

Rudy van Buren

Ο Rudy van Buren δήλωσε: «Είναι ένα βήμα ανέλιξης σε επίπεδο εμπιστοσύνης, και γενικά υπάρχει μεγαλύτερη ευθύνη, περισσότερες ημέρες. Θα συμμετέχω περισσότερο στη μεγάλη εικόνα. Ο ρόλος μου εξακολουθεί να είναι ένα μικρό κομμάτι του παζλ, είναι τα παιδιά στην πίστα και οι μηχανικοί που κάνουν όλη τη μαγική δουλειά. Μετά το World’s Fastest Gamer το 2018, ήμουν μέρος της ομάδας της Formula 1 της McLaren εκείνη την εποχή, αλλά ήταν πάντα στο παρασκήνιο. Με τη Mahindra ήμουν πιο μπροστά και αυτό είναι ένα ακόμη βήμα ανέλιξης».

«Με τους αγώνες προσομοίωσης να αποκτάνε ολοένα και μεγαλύτερη εκτίμηση μεταξύ των ομάδων της Formula 1, με όλες τις εξελίξεις, γίνεται όλο και πιο σημαντικός παράγοντας εντός της ομάδας. Είναι μια αλλαγή καριέρας, έπειτα τα τρία χρόνια που αγωνιζόμουν με Porsche. Αλλά αν μια τόσο καλή ευκαιρία έρχεται στο δρόμο σου, τότε πρέπει να την αρπάξεις και με τα δύο χέρια. Είναι μία από τις στιγμές στη ζωή που μπορείς να πεις, ‘είμαι περήφανος γι’ αυτό‘».

Rudy van Buren

Ο Ολλανδός δήλωσε ότι έχει τις ίδιες προτιμήσεις με τον Verstappen όσον αφορά το στήσιμο του μονοθεσίου: «Οι ρυθμίσεις που λειτουργούν για εκείνον στον προσομοιωτή, έρχονται φυσικά σε μένα από άποψη οδηγικού στιλ. Οπότε αυτό σίγουρα δεν βλάπτει. Το γνωστό, δυνατό εμπρός μέρος είναι κάτι που επίσης μου αρέσει. Με τις δοκιμές που γίνονται στον προσομοιωτή δουλεύουμε και για τους δύο οδηγούς».

«Με τις συνεδρίες υποστήριξης για την ομάδα στην πίστα, δουλεύουμε και για τον Sergio (Perez) και για τον Max, με ό,τι χρειάζονται οι οδηγοί, γιατί το καθήκον μου είναι να προσπαθώ να κάνω και τους δύο να πηγαίνουν ταχύτερα. Έτσι, εργαζόμαστε προς όλες τις κατευθύνσεις. Δεν είναι κάτι που αφορά αποκλειστικά μία κατεύθυνση» (όσον αφορά το στήσιμο του μονοθεσίου).

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!