F1: Αύξηση του budget cap κατά 3,1%

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής της Formula 1 στο Red Bull Ring, αποφασίστηκε η αύξηση του ορίου εξόδων των ομάδων κατά 3,1%.

F1: Αύξηση του budget cap κατά 3,1%

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής της Formula 1 στο Red Bull Ring, αποφασίστηκε η αύξηση του ορίου εξόδων των ομάδων κατά 3,1%.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής της Formula 1, όπου συμμετέχουν εκπρόσωποι των ομάδων, της Formula 1 και της FIA και η οποία πραγματοποιήθηκε στην πίστα του Red Bull Ring, πριν τις ελεύθερες δοκιμές Παρασκευής του GP Αυστρίας, βγήκαν αποφάσεις για διάφορα ζητήματα. Αν και οι αποφάσεις αυτές θα πρέπει να περάσουν την έγκριση του Παγκόσμιο Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA, αυτό αποτελεί απλά μια τυπική διαδικασία.

Σχετικά με τις επανειλημμένες εκκλήσεις της πλειονότητας των ομάδων για αύξηση του ορίου εξόδων των ομάδων, λόγω του αυξημένου πληθωρισμού, η FIA ανακοίνωσε: «Η ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού από το τέλος του 2021 έχει επηρεάσει τις ομάδες. FIA και Formula 1 έχουν την άποψη ότι αυτό δημιουργεί κίνδυνο μη συμμόρφωσης με τους οικονομικούς κανονισμούς, εάν δεν ληφθούν μέτρα».

«Μετά από διαβουλεύσεις με την Οικονομική Συμβουλευτική Επιτροπή τις τελευταίες εβδομάδες, η FIA υπέβαλε στην Επιτροπή μια πρόταση που εγκρίθηκε από την απαιτούμενη πλειοψηφία, με την υποστήριξη της FIA, της Formula 1 και εννέα ομάδων».

«Η πρόταση αναγνωρίζει την απροσδόκητη αύξηση του κόστους που θα υποστούν οι ομάδες το 2022, επιτρέποντας την αναπροσαρμογή σε ποσοστό 3,1% (το οποίο λαμβάνει υπόψη το αρχικό όριο πληθωρισμού 3% που έχει ήδη καθοριστεί στους κανονισμούς), επιτρέποντας την ανατοκισμό του ποσοστού αυτού από το 2023. Αυτό θα διαφυλάξει τη μακροπρόθεσμη ακεραιότητα των οικονομικών κανονισμών».

Αυτό σημαίνει ότι το όριο εξόδων των ομάδων θα αυξηθεί κατά 4,37 εκατ. δολάρια για να φτάσει τα περίπου 145,577 εκατ. $, από 141,2 εκατ. που ήταν πριν, επειδή το όριο των 140 εκατομμυρίων είναι για 21 αγώνες και κάθε επιπλέον Grand Prix επιφέρει αύξηση 1,2 εκατ. $. O διευθυντής της Mercedes, Toto Wolff, δήλωσε ότι η προσθήκη αυτή καλύπτει μέρος του πληθωρισμού, αλλά όχι την αύξηση του κόστους μεταφορικών και της ενέργειας.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!