F1: Απολογήθηκε για το σχόλιό του ο Nelson Piquet

O Βραζιλιάνος παλαίμαχος οδηγός της F1, Nelson Piquet, απολογήθηκε για το ρατσιστικό σχόλιο που έκανε κατά του Lewis Hamilton και διευκρίνισε ότι δεν είχε αυτή την πρόθεση.

F1: Απολογήθηκε για το σχόλιό του ο Nelson Piquet

O Βραζιλιάνος παλαίμαχος οδηγός της F1, Nelson Piquet, απολογήθηκε για το ρατσιστικό σχόλιο που έκανε κατά του Lewis Hamilton και διευκρίνισε ότι δεν είχε αυτή την πρόθεση.

Σχόλιo που είχε κάνει ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Nelson Piquet για τον Lewis Hamilton σε μία συνέντευξή του τον περασμένο Νοέμβριο, η οποία δημοσιοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. Η πλειονότητα της κοινότητας της Formula 1 -και όχι μόνο- καταδίκασε το σχόλιο.

Ο Lewis Hamilton ανέφερε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνική δικτύωσης ότι «είναι καιρός για αλλαγή» όσον αφορά αυτές τις «αρχαϊκές νοοτροπίες». Από την πλευρά του, ο 69χρονος Nelson Piquet εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει: «Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω τις αναφορές που κυκλοφορούν στα μέσα ενημέρωσης όσον αφορά ένα σχόλιο που έκανε σε μία συνέντευξη πέρυσι».

«Δεν είχα σκεφτεί καλά αυτό που είπα και δεν υπερασπίζομαι τον εαυτό μου σε αυτό, αλλά θέλω να διευκρινίσω ότι η λέξη που χρησιμοποίησα είναι ένας όρος ο οποίος χρησιμοποιείται ευρέως και ιστορικά στην καθομιλουμένη της βραζιλιάνικης πορτογαλικής γλώσσας ως συνώνυμο του ‘άντρα’ ή του ‘ατόμου’ και δεν είχε ποτέ σκοπό να προσβάλει».

«Δεν θα χρησιμοποιούσα ποτέ τη λέξη για την οποία κατηγορούμαι σε ορισμένες μεταφράσεις. Καταδικάζω έντονα κάθε υπόνοια ότι η λέξη χρησιμοποιήθηκε από εμένα με σκοπό να μειώσω έναν οδηγό λόγω του χρώματος του δέρματός του. Ζητώ ολόψυχα συγγνώμη από οποιονδήποτε επηρεάστηκε, συμπεριλαμβανομένου του Lewis, ο οποίος είναι ένας απίστευτος οδηγός».

«Αλλά η μετάφραση σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης που κυκλοφορεί τώρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι σωστή. Οι διακρίσεις δεν έχουν θέση στη F1 ή στην κοινωνία και είμαι ευτυχής να διευκρινίσω τις σκέψεις μου από αυτή την άποψη». Αξίζει να αναφερθεί ότι είχαν κυκλοφορήσει φήμες που ανέφεραν ότι η Formula 1 ήταν διατεθειμένη να απαγορεύσει την είσοδο του Piquet στα paddock της αν δεν εξέδιδε δημόσια συγγνώμη.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!