Η Alfa Romeo Tonale στην Imola και το μέλλον της μάρκας στην F1

Το πρώτο Grand Prix της φετινής σεζόν στην Ιταλία, έφερε και μερικά… μεγάλα κεφάλια της Alfa Romeo -και της Stellantis- που μετέβησαν στην πίστα της Imola με τη νέα Tonale.

Η Alfa Romeo Tonale στην Imola και το μέλλον της μάρκας στην F1

Το πρώτο Grand Prix της φετινής σεζόν στην Ιταλία, έφερε και μερικά… μεγάλα κεφάλια της Alfa Romeo -και της Stellantis- που μετέβησαν στην πίστα της Imola με τη νέα Tonale.

Στο πλαίσιο του Grand Prix Emilia Romagna, που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην πίστα της Imola, ο CEO του Ομίλου Stellantis, Carlos Tavares, κατέφθασε στην πίστα με τη νέα Alfa Romeo Tonale, το μοντέλο που σηματοδοτεί την είσοδο της μάρκας στην εξηλεκτρισμένη εποχή της αυτοκίνησης. Συνοδηγός του ήταν ο CEO της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato που τον συνόδευσε στον αγώνα, όπου η ομάδα που φέρει το όνομα της ιταλικής μάρκας σημείωσε το καλύτερο φετινό της αποτέλεσμα, με τον Valtteri Bottas να τερματίζει στην 5η θέση.

O Imparato δήλωσε ότι το μέλλον της Ferrari στη Formula 1 θα αποφασιστεί τον Ιούλιο. Παρότι η συμφωνία με την ομάδα της Sauber έχει ανανεωθεί για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, θα πρέπει να εγκρίνεται σε ετήσια βάση από τους ιθύνοντες της ιταλικής μάρκας. Όπως ανέφερε ο Imparato, «το μέλλον της συνεργασίας μεταξύ της Alfa Romeo και της Sauber θα ανακοινωθεί τον Ιούλιο. Δε θα είναι περίπλοκη διαδικασία, δύο είναι οι παράγοντες που θα αξιολογήσουμε: τα αποτελέσματα και η οικονομική ανταπόδοση».

Η Alfa Romeo δεν έχει αγοράσει την ομάδα της Sauber. Στην ουσία είναι σπόνσορας ο οποίος έχει αγοράσει το δικαίωμα να αγωνίζεται η ομάδα με το δικό του όνομα. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις, η συνεργασία θα συνεχιστεί κανονικά. Άλλωστε, ένα μικρό υπονοούμενο άφησε και ο Carlos Tavares με τις δηλώσεις του στην Imola: «Υπάρχουν αυτοί που έχουν επικρίνει την επιλογή μας και απαντώ ότι δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος να βρίσκεσαι στη Formula 1. Το να είσαι ιδιοκτήτης μιας ομάδας είναι ένας τρόπος, αλλά υπάρχουν πολλοί άλλοι, και μεταξύ τους, αυτός που επιλέξαμε. Εφόσον βρισκόμαστε εδώ, στην πίστα, και υπάρχει μια ομάδα που ονομάζεται Alfa Romeo και είναι είναι έτοιμη να συμμετάσχει στα Grand Prix, μπορώ να πω ότι λειτουργεί πολύ καλά».

Η παραγωγή της Tonale, που οδηγούσε ο Tavares για να μεταβεί στην πίστα Imola (η οποία απέχει 375 χλμ. οδικώς από την καινούργια έδρα της Alfa Romeo στο Τορίνο), θα πραγματοποιείται στο εργοστάσιο του Pomigliano στη Νάπολι. Το μοντέλο να αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της στην Ευρωπαϊκή αγορά τον προσεχή Ιούνιο και η σχεδίασή του έχει την υπογραφή του Αλέξανδρου Λιώκη.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!