Έως το 2026 στην F1 το GP ΗΠΑ

Οι διοργανωτές του GP ΗΠΑ υπέγραψαν πενταετή επέκταση του συμβολαίου με τη Formula 1, συνεπώς, ο αγώνας στο Austin (Τέξας) θα συνεχίσει να διεξάγεται έως και το 2026.

Έως το 2026 στην F1 το GP ΗΠΑ

Οι διοργανωτές του GP ΗΠΑ υπέγραψαν πενταετή επέκταση του συμβολαίου με τη Formula 1, συνεπώς, ο αγώνας στο Austin (Τέξας) θα συνεχίσει να διεξάγεται έως και το 2026.

Το GP ΗΠΑ ξεκίνησε να διεξάγεται το 2012 στο Circuit of the Americas, στο Austin του Τέξας, όταν ολοκληρώθηκε η κατασκευή της πρώτης πίστας στην Αμερική, ειδικά σχεδιασμένης με την F1 υπόψη. Η πίστα της Ινδιανάπολης, με το ειδικά διαμορφωμένο εσωτερικό τμήμα, είχε σταματήσει να φιλοξενεί Grand Prix από το 2007.

Από το 2012, που το GP Ηνωμένων Πολιτειών βρήκε τη μόνιμη έδρα του, η μοναδική φορά που δεν έχει διεξαχθεί ο αγώνας ήταν το 2020, λόγω της πανδημίας. Το GP ΗΠΑ του 2021 όμως, είχε τη μεγαλύτερη προσέλευση στην ιστορία της F1, με 400.000 θεατές να εισέρχονται στις πύλες της πίστας κατά τη διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου.

Το Drive to Survive του Netflix, η 4η σεζόν του οποίου θα κυκλοφορήσει στις 11 Μαρτίου, έχει βοηθήσει στην αύξηση της δημοτικότητας της Formula 1 στην Αμερική. H είδηση για την ανανέωση του συμβολαίου του GP ΗΠΑ έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση της μεγαλύτερης σε διάρκεια ανανέωσης του συμβολαίου του GP Μπαχρέιν μέχρι το 2036.

Ο Stefano Domenicali, CEO της F1, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την επέκταση της συνεργασίας μας με το Circuit of the Americas, ενόψει της συναρπαστικής νέας σεζόν του 2022. Θέλω να ευχαριστήσω το διοργανωτή για τη συνεχή αφοσίωση και τον ενθουσιασμό του για τη Formula 1. Μαζί, συνεχίζουμε να αυξάνουμε τον ενθουσιασμό γύρω από το σπορ μας στις ΗΠΑ, μετά την τεράστια επιτυχία του Netflix, το έργο του ESPN, και την απίστευτη σεζόν που είχαμε το 2021. Το Austin είναι μια σπουδαία πόλη και η πίστα είναι αγαπημένη για όλους τους οδηγούς. Aνυπομονούμε να επιστρέψουμε τον Οκτώβριο για περισσότερη δράση και ψυχαγωγία».

GP ΗΠΑ

O Bobby Epstein, συνιδρυτής του Circuit of the Americas, δήλωσε: «Το Grand Prix Ηνωμένων Πολιτειών της Formula 1 έχει γίνει ένα από τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα γεγονότα στον κόσμο. Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που βρήκε σπίτι στο Τέξας και το Circuit of The Americas. Είμαστε επίσης ευγνώμονες στα εκατομμύρια των οπαδών που μας επισκέφθηκαν κατά την πρώτη δεκαετία. Γνωρίζαμε ότι το Austin, μαζί με τους γείτονές μας στο San Antonio και όχι μόνο, θα ήταν φιλόξενοι οικοδεσπότες και το απέδειξαν. Ευχαριστούμε τους πάντες στην κοινότητα της Formula 1 για την υποστήριξη των προσπαθειών μας και την επιβράβευση της σκληρής μας δουλειάς. Είμαστε ευτυχείς που ανανεώσαμε τις δεσμεύσεις μας και ανυπομονούμε για πολλά περισσότερα χρόνια αγώνων Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, ψυχαγωγίας και διασκέδασης».

Οι ΗΠΑ θα φιλοξενήσουν και δεύτερο αγώνα στο έδαφός τους φέτος, καθώς θα διεξαχθεί για πρώτη φορά το GP Μαϊάμι (6-8 Μαΐου), στην πίστα που διαμορφώνεται τους τελευταίους μήνες γύρω από το Hard Rock Stadium. Όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα, θα είναι ο μοναδικός αγώνας που δε θα πληρώνει τέλος για το δικαίωμα διεξαγωγής ενός Grand Prix, αφού διοργανώνεται σε συνεργασία με την ιδιοκτήτρια της F1, Liberty Media. Ο πίνακας δείχνει το εκτιμώμενο ετήσιο τέλος για το δικαίωμα διεξαγωγής Grand Prix, για κάθε διοργανωτή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Racing365.

Κόστος GP

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!