O Sebastien Loeb νικητής του ROC για 4η φορά

Την 4η προσωπική του νίκη στον Αγώνα των Πρωταθλητών πανηγύρισε ο Sebastien Loeb την Κυριακή στη Σουηδία, ενώ το Σάββατο η ομάδα της Νορβηγίας κατέκτησε τη νίκη στη μάχη των εθνών.

O Sebastien Loeb νικητής του ROC για 4η φορά

Την 4η προσωπική του νίκη στον Αγώνα των Πρωταθλητών πανηγύρισε ο Sebastien Loeb την Κυριακή στη Σουηδία, ενώ το Σάββατο η ομάδα της Νορβηγίας κατέκτησε τη νίκη στη μάχη των εθνών.

Φρέσκος από τη νίκη του στο ράλλυ Μόντε Κάρλο, η οποία αποτέλεσε την 80ή του νίκη στο WRC, ο 48χρονος Sebastien Loeb επικράτησε και στο Race of Champions που διεξήχθη για πρώτη φορά από το 2019, μονομαχώντας στον τελικό με τον τετράκις Πρωταθλητή της Formula 1, Sebastian Vettel, στα χιόνια της Σουηδίας.

O Loeb κοντραρίστηκε με τον Mattias Ekstrom σε ένα συναρπαστικό ημιτελικό, ενώ ο Sebastian Vettel επικράτησε στη μάχη του με τον 9 φορές νικητή των 24 Ωρών του Le Mans, Tom Kristensen.

Στη μάχη μεταξύ των δύο Seb, ο Loeb επικράτησε στην πρώτη αναμέτρηση, με το Polaris PZR, καθώς ο Vettel χτύπησε στον τοίχο εξερχόμενος από την τελευταία στροφή στον πρώτο γύρο. Στη δεύτερη αναμέτρηση μεταξύ τους, ο Loeb έκανε το 2-0, σε μια πιο σκληρή μάχη. Ο Vettel είχε ένα μικρό προβάδισμα στον πρώτο γύρο, αλλά έχασε χρόνο στο δεύτερο.

Στην τρίτη αναμέτρηση, ο Vettel ήταν αυτός που επικράτησε, καθώς ο Loeb χτύπησε με το ηλεκτρικό RX2e rallycross αυτοκίνητο στο… ανάχωμα χιονιού στην αρχή του δεύτερου γύρου. Αυτό επέτρεψε στο Γερμανό να επικρατήσει, παρότι είχε και ο ίδιος χτυπήσει στον τοίχο κάτω από τη γέφυρα.

Race of Champions

Στην τελική μονομαχία, πάλι με το Polaris, ο Loeb επικράτησε για μόλις 8 δέκατα του δευτερολέπτου. Με τη φετινή του νίκη, ο Sebastien Loeb ισοφάρισε το ρεκόρ τεσσάρων νικών του Didier Auriol στο Race of Champions.

Οι Colton Herta και Helio Castroneves είχαν ξεκινήσει τη διαδικασία, με τον Αμερικανό να επικρατεί και να αντιμετωπίζει στη συνέχεια την Jamie Chadwick, η οποία είχε αποκλείσει τον Mick Schumacher. O Herta, ο νεότερος νικητής στην ιστορία του IndyCar, κέρδισε την δύο φορές Πρωταθλήτρια του W Series.

O πρωταθλητής του NASCAR, Jimmie Johnson κατάφερε να επιβληθεί στη μάχη με τον Mika Hakkinen, ενώ ο Vettel κέρδισε την Emma Kimilainen, νικήτρια στο W Series, η οποία αντικατέστησε την τελευταία στιγμή τον Valtteri Bottas, ο οποίος δεν παρευρέθηκε στη Σουηδία.

Ο Tom Kristensen κατάφερε να κερδίσει τον David Coulthard, δύο φορές νικητή του ROC, ενώ ο Oliver Solberg επικράτησε στη μονομαχία με τον Benito Guerra, νικητή της προηγούμενης έκδοσης του Αγώνα των Πρωταθλητών το 2019.

Race of Champions

Ο Loeb ξεπέρασε το εμπόδιο του Petter Solberg, ενώ μια άκυρη εκκίνηση δεν επέτρεψε στον Didier Auriol να προχωρήσει περαιτέρω στη μονομαχία του με τον Mattias Ekstrom και να υπερασπιστεί το ρεκόρ νικών του στο ROC.

Ο τετράκις Πρωταθλητής του WRX, Johan Kristofferson ξεπέρασε το εμπόδιο του Timmy Hansen, ο οποίος έπειτα από ένα λάθος κατέληξε στη διαδρομή του Σουηδού αντιπάλου του.

Οι μονομαχίες αυτές έκριναν τα επόμενα ζευγάρια. H μάχη Herta-Vettel έληξε 1-1, με τον Γερμανό οδηγό της F1 να επικρατεί, έχοντας γράψει καλύτερο συνολικό χρόνο. Το ίδιο συνέβη και μεταξύ Johnson και Kristensen, με το Δανό να σημειώνει καλύτερο χρόνο.

Ο Loeb είχε μια συναρπαστική μονομαχία με το νεότερο μέλος της οικογένειας Solberg, τον Oliver, καθώς οι δυο τους έγραψαν πανομοιότυπο χρόνο στη δεύτερη αναμέτρησή τους. Τελικός νικητής όμως ήταν ο Γάλλος.

Race of Champions

Εκπληκτική μάχη είχαν μεταξύ τους και ο Kristofferson με τον Ekstrom. Στην πρώτη αναμέτρηση, η διαφορά μεταξύ τους ήταν μόλις 10 χλστ. του δλ. υπέρ του Kristofferson, αλλά ένα λάθος του στη δεύτερη μονομαχία μεταξύ τους, χάρισε την πρόκριση στον Ekstrom.

O Σουηδός όμως έχασε στη μονομαχία με τον Loeb, αν και χρειάστηκαν τρεις αναμετρήσεις για να αναδείξουν το Γάλλο νικητή. Ο Loeb πήρε τη νίκη στην πρώτη αναμέτρηση με τον Ekstrom παρότι είχε ένα γλίστρημα στην τελευταία στροφή του πρώτου γύρου, ενώ ο Σουηδός επικράτησε στη δεύτερη αναμέτρηση με τα Supercar Lite. O Loeb όμως αναδείχθηκε νικητής στην τελική αναμέτρηση μεταξύ τους.

Ο Vettel είχε πιο εύκολο έργο απέναντι στον Kristensen, ο οποίος αντιμετώπισε ένα τεχνικό πρόβλημα με το RX2e, που τον ανάγκασε να σταματήσει στην πίστα.

Το Σάββατο, στο κύπελλο εθνών, το δίδυμο πατέρα και υιού Solberg επικράτησε με τα χρώματα της Νορβηγίας επί των Αμερικανών Jimmie Johnson και Colton Herta, των οποίων το κατόρθωμα να φτάσουν στον τελικό ήταν απρόοπτο, καθώς αμφότεροι έχουν περιορισμένη -έως μηδενική- εμπειρία στην οδήγηση στο χιόνι.

Solberg

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!