O Lewis Hamilton έσπασε τη σιωπή του

Με την πρώτη ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα από τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Hamilton έκανε σχεδόν όλο το διαδίκτυο να μιλάει για τον ίδιο. Έχει σημασία ο συγχρονισμός της κίνησης αυτής;

O Lewis Hamilton έσπασε τη σιωπή του

Με την πρώτη ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα από τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Hamilton έκανε σχεδόν όλο το διαδίκτυο να μιλάει για τον ίδιο. Έχει σημασία ο συγχρονισμός της κίνησης αυτής;

Το γεγονός ότι η δημοτικότητα του Lewis Hamilton ξεπερνάει τα όρια της Formula 1 έγινε και πάλι εμφανές εχθές το βράδυ, όταν ο Βρετανός επτάκις Πρωταθλητής έσπασε τη στάση σιωπής που είχε διατηρήσει από το περυσινό GP Άμπου Ντάμπι.

Η σιωπή του Hamilton είχε πυροδοτήσει φήμες ότι ενδέχεται να μην επιστρέψει στην αγωνιστική δράση φέτος. Τις φήμες αυτές ενίσχυσε με τις δικές του δηλώσεις και ο διευθυντής της Mercedes, Toto Wolff.

Ο Hamilton ανήρτησε εχθές μια φωτογραφία του στα… βουνά, αναφέροντας λακωνικά: «Ήμουν απών. Τώρα επέστρεψα». Η ανάρτηση αυτή έγινε είδηση σε όλες τις ιστοσελίδες που ασχολούνται με τη Formula 1. Ακόμα και το Reuters κάλυψε την «είδηση».

Οι περισσότεροι δεν πίστευαν ότι ο Hamilton θα… κρεμάσει το κράνος και τα γάντια του και χρησιμοποιούσε αυτή τη στάση για να ασκήσει πίεση στη FIA να αντιδράσει με κάποιο τρόπο στη διαχείριση που έκανε ο διευθυντής αγώνων της Formula 1, Michael Masi στο Άμπου Ντάμπι όσον αφορά το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Για να εξασφαλίσει τερματισμό υπό το καθεστώς πράσινης σημαίας, κάτι που έχει συμφωνηθεί από τις ομάδες αλλά δεν αναγράφεται στους κανονισμούς, ο Masi… αυτοσχεδίασε, ερμηνεύοντας τους κανονισμούς με καινούργιο τρόπο, ο οποίος δεν ήταν απαραίτητα σωστός. Εντούτοις, οι πράξεις του είχαν την υποστήριξη των αγωνοδικών αλλά και της FIA, η οποία είχε ανακοινώσει ότι οι δημοσιογράφοι και οι οπαδοί του σπορ είχαν παρερμηνεύσει όσα είχαν συμβεί.

Πάντως, η FIA ξεκίνησε έρευνα για τα γεγονότα του Άμπου Ντάμπι, της οποίας το πόρισμα δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό. Ο συγχρονισμός όμως της ανάρτησης του Hamilton στα κοινωνικά δίκτυα μπορεί να δώσει βάση σε μερικές εικασίες.

Την περασμένη Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου, η FIA συγκάλεσε εικονική συνέλευση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Κατά τη διάρκεια αυτού αποφασίστηκε η καινούργια διάρθρωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας και ανακοινώθηκε ποια μέλη της FIA ανέλαβαν διάφορες σημαντικές θέσεις στον οργανισμό της.

Ωστόσο, σχετικά με το τμήμα μονοθεσίων της FIA, στο οποίο υπάγεται ο Masi, δεν ανακοινώθηκε καμία εξέλιξη. Απλά αναφέρθηκε ότι τα μέλη του τμήματος μονοθεσίων θα ανακοινωθούν στο μέλλον. Μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει αρκετές φήμες για το μέλλον του Masi. Κάποιες από αυτές αναφέρουν ότι ορισμένες ομάδες έχουν ζητήσει την απομάκρυνση του Αυστραλού από τη θέση του διευθυντή αγώνων.

Υπάρχει περίπτωση λοιπόν, ο Hamilton να έμαθε κάτι που τον ώθησε να δηλώσει στα κοινωνικά δίκτυα ότι επέστρεψε; Θα μπορούσε αυτό το κάτι να είναι ότι η θέση του διευθυντή αγώνων της F1 έμεινε κενή; Δεδομένου ότι η FIA δεν έχει κάνει σχετική ανακοίνωση, δε μπορούμε να γνωρίζουμε αν αυτό ισχύει.

Το σίγουρο είναι ότι θα το έχουμε μάθει μέχρι τις 18 Μαρτίου, που η Διεθνής Ομοσπονδία θα ανακοινώσει το πόρισμα της έρευνας για το Άμπου Ντάμπι. Ίσως το μάθουμε και νωρίτερα, καθώς η Επιτροπή της F1 θα συνεδριάσει στις 14 Φεβρουαρίου.

Είναι όμως μια εύλογη εικασία, δεδομένου του συγχρονισμού. Εφόσον ο Hamilton είχε αποφασίσει να επιστρέψει φέτος στην αγωνιστική δράση, δε θα μπορούσε να «κρυφτεί» επ’ αόριστο, δεδομένου ότι η παρουσίαση της Mercedes στις 18 Φεβρουαρίου θα τον ανάγκαζε να κάνει μια δημόσια εμφάνιση και πιθανότατα να αντιμετωπίσει τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Μέχρι την παρουσίαση της Mercedes όμως απέμεναν σχεδόν δύο εβδομάδες. Αν ο Hamilton ήθελε να αποφύγει τα φώτα της δημοσιότητας για λίγο παραπάνω, θα μπορούσε να το έχει κάνει. Έχει σημασία η στιγμή την οποία επέλεξε να σπάσει τη σιωπή του; Δεν είναι δεδομένο ότι θα το μάθουμε, αλλά αργά ή γρήγορα κάποια πράγματα θα αποσαφηνιστούν. Περιμένουμε εξελίξεις…

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!