Formula E: Οδηγός για τη νέα σεζόν (video)

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη νέα διαδικασία των αγώνων, το Attack Mode και το Fanboost

Formula E: Οδηγός για τη νέα σεζόν (video)

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη νέα διαδικασία των αγώνων, το Attack Mode και το Fanboost

Το Πρωτάθλημα ηλεκτρικών μονοθεσίων άρχισε το 2014 για να φέρει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό πιο κοντά στο εξηλεκτρισμένο μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας. Οι αγώνες της Formula E γίνονται σε πίστες που δημιουργούνται μέσα σε πόλεις σε όλο τον κόσμο. Με μέγιστη ταχύτητα 280 χλμ/ώρα και 0-100 χλμ/ώρα σε 2,8 δευτερόλεπτα τα ηλεκτρικά μονοθέσια αγωνίζονται για 45 λεπτά συν ένα γύρο.

Οι επιδόσεις όλων των μονοθεσίων είναι πολύ κοντινές χάρη σε ορισμένα υποχρεωτικά πανομοιότυπα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνουν τις μπαταρίες, τα ελαστικά και τα αεροδυναμικά βοηθήματα. Για το 2022 τα μονοθέσια θα έχουν επιπλέον ισχύ 27 ίππων, αλλά το κλειδί της επιτυχίας για τις ομάδες και τους οδηγούς εξακολουθεί να είναι η σωστή διαχείριση της ενέργειας.

Από την φετινή, 8η σεζόν, η σειρά εκκίνησης θα καθορίζεται μέσα από μια νέα διαδικασία που θα καταλήγει σε 4 μάχες ενός γύρου, όπου οι 8 ταχύτεροι οδηγοί θα αγωνίζονται σε ζευγάρια με στόχο την pole position που θα τους χαρίζει αυτόματα τρείς βαθμούς στο Πρωτάθλημα.

Το Attack Mode δίνει στους οδηγούς τη δυνατότητα περνώντας πάνω από ειδικά τμήματα σε κάθε πίστα (εκτός της αγωνιστικής γραμμής) να κερδίσουν επιπλέον ισχύ 40 ίππων. Με αυτό τον τρόπο θα χάσουν λίγο χρόνο, αλλά με την έξτρα ισχύ, ενδεχομένως να κερδίσουν μια προσπέραση. Οι κανονισμοί του Attack Mode για κάθε πίστα θα ανακοινώνονται την ημέρα του αγώνα, κάνοντας τη σωστή στρατηγική, ακόμα πιο σημαντικό παράγοντα στο αποτέλεσμα των αγώνων.

Με το Fanboost οι θεατές μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες ενός αγώνα. Μέσα από τη σελίδα του θεσμού, μπορούν να ψηφίσουν τον αγαπημένο τους οδηγό και να του δώσουν επιπλέον ισχύ 7 ίππων. Οι 5 οδηγοί με τις περισσότερες ψήφους θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή την ισχύ στο δεύτερο μισό κάθε αγώνα.

Η καινούργια, συναρπαστική σεζόν, της Formula E που μόλις άρχισε αποτελείται από 16 αγώνες σε όλο τον κόσμο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!