H Porsche Taycan είναι το νέο safety car της Formula E

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο της γερμανικής μάρκας, αναλαμβάνει μία σημαντική αποστολή στο θεσμό των ηλεκτρικών μονοθεσίων

H Porsche Taycan είναι το νέο safety car της Formula E

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο της γερμανικής μάρκας, αναλαμβάνει μία σημαντική αποστολή στο θεσμό των ηλεκτρικών μονοθεσίων

Η Porsche Taycan Turbo S με την ιδιαίτερη εμφάνιση θα κάνει την παρθενική της εμφάνιση  στον πρώτο αγώνα της σεζόν για τη Formula E στις 28 Ιανουαρίου στο Diriyah της Σαουδικής Αραβίας. Ο ειδικά σχεδιασμένος χρωματισμός του Safety car περιλαμβάνει τα χρώματα και των έντεκα ομάδων που αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα, καθώς και τα χρώματα της FIA και της Formula E και συμβολίζει τη δέσμευση της Porsche στον αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό θεσμό. Ταυτόχρονα, δίνει μια οπτική έκφραση κοινωνικών αξιών όπως η διαφορετικότητα, ενώ ο αριθμός 22 συμβολίζει τους 22 οδηγούς που συμμετέχουν στη Formula E αυτή τη σεζόν.

Χάρη στις επιδόσεις και την ασφάλειά που προσφέρει, η Taycan Turbo S των 761 ίππων και των μηδενικών εκπομπών ρύπων, είναι η ιδανική επιλογή για αυτοκίνητο ασφαλείας στο μοναδικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ηλεκτρικών οχημάτων, με αγώνες στην καρδιά μεγαλουπόλεων, όπως το Λονδίνο, η Πόλη του Μεξικού, η Νέα Υόρκη, το Βερολίνο, το Μονακό και η Σεούλ. Με το Launch Control, η ναυαρχίδα της γκάμας Taycan επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα  σε 2,8 δευτερόλεπτα και έχει μέγιστη ταχύτητα τα 260 χλμ./ώρα.

Η μετατροπή της «πολιτικής» Porsche Taycan Turbo S σε αυτοκίνητο ασφαλείας απαιτούσε ορισμένες τροποποιήσεις, όπως η τοποθέτηση κλωβού ασφαλείας και αγωνιστικών καθισμάτων bucket με ζώνες ασφαλείας έξι σημείων καθώς επίσης τα χαρακτηριστικά φώτα στην οροφή του αυτοκινήτου και το σύστημα Marelli Logger, ενώ φώτα που αναβοσβήνουν ενσωματώθηκαν στους προφυλακτήρες.

Το νέο «γραφείο» του Πορτογάλου Bruno Correia, του επί πολλά χρόνια οδηγού του αυτοκινήτου ασφαλείας στη Formula E, είναι επίσης εξοπλισμένο με πυροσβεστήρα και υψηλής τεχνολογίας σύστημα επικοινωνίας. Έτσι το όχημα ασφαλείας πληροί όλες τις απαιτήσεις για να παρέχει τις υπηρεσίες του στο άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της  Formula E.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!