Ράλλυ Ντακάρ: Τετραπλή συμμετοχή για την Toyota Gazoo Racing

Ο εμβληματικός αγώνας θα διεξαχθεί στη Σαουδική Αραβία από την 1η έως τις 14 Ιανουαρίου 2022

Ράλλυ Ντακάρ: Τετραπλή συμμετοχή για την Toyota Gazoo Racing

Ο εμβληματικός αγώνας θα διεξαχθεί στη Σαουδική Αραβία από την 1η έως τις 14 Ιανουαρίου 2022

Η Toyota Gazoo Racing θα συμμετάσχει με τέσσερα αυτοκίνητα στο Ράλλυ Ντακάρ του 2022. Αιχμή του δόρατος είναι οι νικητές του αγώνα το 2019, Nasser Al-Attiyah και Mathieu Baumel, με τον Giniel de Villiers και τον συνοδηγό Dennis Murphy να τους πλαισιώνουν. Το 2021 ήταν η πρώτη συμμετοχή του Henk Lategan στον θρυλικό αγώνα, αλλά ο τρεις φορές Πρωταθλητής Cross-Country της Νοτίου Αφρικής και ο συνοδηγός του, Brett Cummings, θα προσπαθήσουν για ένα καλύτερο αποτέλεσμα, αφού την προηγούμενη φορά, παρά το καλό ξεκίνημα, είχαν έξοδο στην 5η Ειδική Διαδρομή του αγώνα. Τέλος, ο Shameer Variawa και ο νέος του συνοδηγός Danie Stassen θα οδηγήσουν το τέταρτο αυτοκίνητο της Toyota Gazoo Racing στον φετινό αγώνα.

Οι Nasser Al-Attiyah και Mathieu Baumel κέρδισαν πρόσφατα το διεθνές ράλι Hail, εξασφαλίζοντας το  Παγκόσμιο Κύπελλο Cross Country για το 2021 και είναι τα φαβορί για τη νίκη στο Ντακάρ. Το πλήρωμα κέρδισε και τους τέσσερις από τους έξι εφετινούς αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου στους οποίους συμμετείχε, αφού επέλεξε να μην συμμετάσχει σε δύο, λόγω άλλων αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Το νέο Toyota GR DKR Hilux T1+ θα κάνει την παρθενική του εμφάνιση στο Ντακάρ. Το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί τον V6 βενζινοκινητήρα με δύο turbo του νέου Toyota Land Cruiser, μεγαλύτερους τροχούς από το προηγούμενο μοντέλο και ένα νέο σύστημα ανάρτησης με μεγαλύτερη διαδρομή. Έχει περάσει εξαντλητικές δοκιμές στην έρημο Kalahari στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το δυσκολότερο off road αγώνα.

 

Το Ράλλυ Ντακάρ δεν είναι μόνο ένας από τους πιο σκληρούς αγώνες αυτοκινήτου στον κόσμο, αλλά είναι και ο πρώτος γύρος του νέου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rally-Raid της FIA (W2RC). Οι Al-Attiyah και Baumel θα συμμετέχουν με το νέο GR DKR Hilux T1+ με σκοπό να κερδίσουν τόσο τον τίτλο των κατασκευαστών για την Toyota Gazoo Racing, όσο και τους αντίστοιχους οδηγών και συνοδηγών.

Το Ντακάρ του 2022 θα αρχίσει την 1η Ιανουαρίου, με μια απλή διαδρομή 815 χιλιομέτρων από την Jeddah στο Ha’il και θα ακολουθήσει μια χρονομετρημένη διαδρομή 19 χιλιομέτρων, η οποία θα καθορίσει τη σειρά εκκίνησης της πρώτης ειδικής διαδρομής του αγώνα. Στη συνέχεια τα αυτοκίνητα θα κινηθούν δεξιόστροφα στο χάρτη, προς τις πόλεις Al Artawiyah και Al Qaisumah πριν φτάσουν στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, το Riyadh. Εκεί θα είναι το κέντρο του αγώνα μέχρι την ημέρα ανάπαυσης, στις 8 Ιανουαρίου. Από το Riyadh, ο αγώνας θα συνεχίσει προς τα Al Dawadimi, Wadi Ad Dawasir και Bisha, πριν επιστρέψει στη Jeddah για τον τερματισμό στις 14 Ιανουαρίου.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!