Οι 5 νίκες που χάρισαν στον Sebastien Ogier τον 8ο τίτλο του στο WRC (video)

Ο οδηγός της Toyota Gazoo Racing πανηγύρισε διπλά στο φινάλε της σεζόν

Οι 5 νίκες που χάρισαν στον Sebastien Ogier τον 8ο τίτλο του στο WRC (video)

Ο οδηγός της Toyota Gazoo Racing πανηγύρισε διπλά στο φινάλε της σεζόν

Μια ανασκόπηση στις πέντε νίκες των Sébastien Ogier – Julien Ingrassia, κατά τη φετινή σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ, με το Toyota Yaris, ανέβηκε στο επίσημο κανάλι του WRC στο YouTube. Οι νίκες τους στο Μόντε Κάρλο, την Κροατία, τη Σαρδηνία, την Κένυα και τη Μόντσα, τους χάρισαν τον 8ο τίτλο στο Πρωτάθλημα Οδηγών και συνοδηγών αντίστοιχα.

Το δίδυμο κέρδισε τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο του το 2013 με τη Volkswagen. Ακολούθησαν άλλοι 3 με την ίδια ομάδα. Το 2017 «μετακόμισαν» στην Ford, με την οποία κέρδισαν άλλα δύο Παγκόσμια πρωταθλήματα. Το 2019 οι Γάλλοι επέστρεψαν στη Citroen από την οποία είχαν αρχίσει την επαγγελματική τους καριέρα, όμως δεν κατάφεραν να κερδίσουν τον 7ο συνεχόμενο τίτλο τους, χάνοντας από τον Ott Tänak. Το 2020 εντάχθηκαν στο δυναμικό της Toyota και κέρδισαν άλλα δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Ο Ogier έχει ήδη κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Το 2022 δεν θα συμμετάσχει σε όλους τους αγώνες του WRC, αλλά θα δοκιμάσει τις δυνατότητες του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων Αντοχής (WEC) με την ομάδα της Toyota. Μάλιστα στις αρχές του μήνα έκανε τις πρώτες του δοκιμές με το GR010 HYBRID Hypercar στην πίστα του Bahrain.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!