Από τα μονοθέσια, στην ηλεκτρική διθέσια Formula

Η πρώτη ηλεκτρική διθέσια Formula θα αποκαλυφθεί στη διάσκεψη COP26 του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή

Από τα μονοθέσια, στην ηλεκτρική διθέσια Formula

Η πρώτη ηλεκτρική διθέσια Formula θα αποκαλυφθεί στη διάσκεψη COP26 του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή

Η Johnson Matthey και η Envision Virgin Racing θα αποκαλύψουν την πρώτη ηλεκτρική διθέσια αγωνιστική Formula, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή 2021, COP26, στη Γλασκώβη της Σκωτίας. Το ειδικά σχεδιασμένο διθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο σχεδιάστηκε για να ευαισθητοποιήσει και να βοηθήσει στην επιτάχυνση της μετάβασης σε ένα «πράσινο» μέλλον και στην πρόοδο σε καθαρές, βιώσιμες τεχνολογίες που επιτρέπουν τη μαζική υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης.

Η διθέσια Formula δημιουργήθηκε σε μια συνεργασία μεταξύ της Johnson Matthey, ενός παγκόσμιου ηγέτη στις βιώσιμες τεχνολογίες και της Envision Virgin Racing, της ανθρακικά ουδέτερης ομάδας Formula E. Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την Delta Cosworth στο Silverstone, το σπίτι του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το μοναδικό στο είδος του αυτοκίνητο, φέρει monocoque από ανθρακoνήματα που φιλοξενεί δύο άτομα και διαθέτει μπαταρία με τεχνολογία eLNO της Johnson Matthey, με  προηγμένα υλικά πλούσια σε νικέλιο, που επιτρέπει περίπου 20% μεγαλύτερη πυκνότητα. Με την τεχνολογία eLNO, οι κυλινδρικές κυψέλες έχουν χωρητικότητα 47 kWh, που δίνουν ενέργεια στο σύστημα κίνησης ισχύος 335 ίππων και επιτρέπει στο αγωνιστικό αυτοκίνητο να φτάσει στα 240 χλμ/ώρα.

Αυτά τα οφέλη θα περάσουν στα αμιγώς ηλεκτρικά καθημερινά αυτοκίνητα, προσφέροντας στους οδηγούς μεγαλύτερη αυτονομία, ταχύτερη επαναφόρτιση και μακροπρόθεσμη διατήρηση της χωρητικότητας της μπαταρίας. Το eLNO θα προσφέρεται στην Ευρώπη από δύο νέα εργοστάσια παραγωγής. Το πρώτο είναι υπό κατασκευή στην Πολωνία, θα ολοκληρωθεί το 2022 και θα είναι έτοιμο για εμπορική παραγωγή το 2024. Μια δεύτερη μονάδα παραγωγής eLNO σχεδιάζεται να δημιουργηθεί στη Φινλανδία. Αυτές οι εγκαταστάσεις θα λειτουργούν βιώσιμα ως μέρος της δέσμευσης της Johnson Matthey για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την κυκλική κατασκευή και την υπεύθυνη προμήθεια υλικών.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!