Cupra και Mattias Ekstrom πρωταθλητές στο PURE ETCR (video)

Η στέψη έγινε στην πίστα Pau-Arnos της Γαλλίας

Cupra και Mattias Ekstrom πρωταθλητές στο PURE ETCR (video)

Η στέψη έγινε στην πίστα Pau-Arnos της Γαλλίας

Με τον ιδανικότερο τρόπο ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα τουρισμού με ηλεκτρικά αυτοκίνητα, PURE ETCR, για την Cupra και τον Mattias Ekstrom. Στην πίστα Pau-Arnos της Γαλλίας η Cupra έγραψε ιστορία, κατακτώντας τον τίτλο στους κατασκευαστές με το e-Racer, ισχύος 680 ίππων. Παράλληλα, με την 5η θέση που κατέκτησε, ο 43χρονος Σουηδός στέφθηκε πρωταθλητής με 320 βαθμούς, έναντι 316 του Γάλλου Jean-Karl Vernay.  «Συγχαρητήρια στους Mattias Ekström, Jordi Gené, Mikel Azcona, Dániel Nagy και σε ολόκληρη την ομάδα CUPRA X Zengő Motorsport! Στη CUPRA αγαπάμε τις προκλήσεις και τις φιλόδοξες περιπέτειες. Είναι μέρος του DNA μας», δήλωσε ο Werner Tietz, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Έρευνας και Ανάπτυξης της CUPRA.

«Η νίκη μας στο PURE ETCR μας επιτρέπει να δείξουμε στον κόσμο ότι η ηλεκτρική τεχνολογία μπορεί να προσφέρει συναρπαστικούς αγώνες touring αυτοκινήτων, ενώ μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να μαθαίνουμε και να αναπτύσσουμε τεχνολογίες που θα δούμε στα επιβατικά αυτοκίνητα στο μέλλον. Η εμπειρία που αποκτήθηκε με το CUPRA e-Racer θα εφαρμοστεί σύντομα στα μοντέλα CUPRA που θα οδηγούν οι πελάτες μας σε όλο τον κόσμο». Ο Ekström και η CUPRA στον τελευταίο γύρο της σεζόν βρίσκονταν στην κορυφή της βαθμολογικής κατάταξης οδηγών και κατασκευαστών, αλλά ο τίτλος δεν μπορούσε να θεωρηθεί δεδομένος. Ο Σουηδός οδηγός έδειξε ότι ήταν επικεντρωμένος στην νίκη της ομάδας από την αρχή του Σαββατοκύριακου, κερδίζοντας τόσο τα group battles, όσο και πετυχαίνοντας τον ταχύτερο χρόνο στα προκριματικά. Στον αγώνα, παρά το περιστατικό με έναν αντίπαλο που τον ανάγκασε να μπει στα pits, ο Mattias κατάφερε να τερματίσει πέμπτος και να συγκεντρώσει τους πόντους που χρειαζόταν για να κερδίσει τον τίτλο.

«Είμαι πολύ περήφανος για όσα πετύχαμε στη CUPRA την πρώτη σεζόν στην ιστορία του PURE ETCR», δήλωσε ο Πρωταθλητής Ekström. «Ένιωθα πολύ δυνατός καθόλη τη διάρκεια του έτους με το CUPRA e-Racer και ήξερα ότι όπου κι αν πηγαίναμε θα ήμασταν ανταγωνιστικοί. Ήταν χαρά να είμαι μέλος της ομάδας μαζί με τους Mikel, Jordi και Daniel, καθώς και να αγωνίζομαι με τους υπόλοιπους κορυφαίους οδηγούς σε αυτό το πρωτάθλημα. Είναι ένας τίτλος που πρέπει να θυμόμαστε». Ο Mikel Azcona τερμάτισε τρίτος στον τελευταίο γύρο της σεζόν και στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Ο Jordi Gené, ο οποίος ήταν ένας από τους πιο σταθερούς οδηγούς της σεζόν τερμάτισε τέταρτος και ο Dániel Nagy όγδοος.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!