Με 23 Grand Prix η Formula 1 το 2022

Αρχή στις 20 Μαρτίου στο Μπαχρέιν και φινάλε στις 20 Νοεμβρίου στο Άμπου Ντάμπι

Με 23 Grand Prix η Formula 1 το 2022

Αρχή στις 20 Μαρτίου στο Μπαχρέιν και φινάλε στις 20 Νοεμβρίου στο Άμπου Ντάμπι

Το καλεντάρι της Formula 1 για το 2022 ενέκρινε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA, δίνοντας έτσι το “ΟΚ” για τη διεξαγωγή 23 Grand Prix, αριθμός-ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού. Η σεζόν θα αρχίσει στο Μπαχρέιν στις 20 Μαρτίου και η αυλαία θα πέσει στο Άμπου Ντάμπι στις 20 Νοεμβρίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τη διεξαγωγή αγώνα στο Μαϊάμι στις 8 Μαΐου, ενώ λόγω του κορονοϊού δεν θα γίνει Grand Prix στην Κίνα. Βέβαια οι συνθήκες με την πανδημία ενδέχεται να προκαλέσουν αλλαγές στο πρόγραμμα του πρωταθλήματος, όπως συνέβη το 2020 και φέτος.

“Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε περισσότερους θεατές στους αγώνες την επόμενη χρονιά και ελπίζουμε ότι το 2022 θα είναι πιο φυσιολογικό απ’ ό,τι βιώσαμε τα δύο τελευταία χρόνια. Μας ικανοποιεί πολύ το ενδιαφέρον από διάφορα σημεία του πλανήτη για την φιλοξενία αγώνων και θεωρούμε ότι το καλεντάρι του 2022 είναι φανταστικό. Η πανδημία δεν έχει φύγει, οπότε θα συνεχίσουμε να προσέχουμε και να μένουμε ασφαλείς, ώστε να προστατεύσουμε όλο το προσωπικό μας αλλά και τις κοινότητας που επισκεπτόμαστε”, δήλωσε ο Πρόεδρος και CEO της Formula 1, Stefano Domenicali.

“Το εντυπωσιακό πρόγραμμα της F1 για το 2022 είναι αποτέλεσμα της ανάλογης δουλειάς που έγινε από τους ανθρώπους του θεσμού, τον Stefano Domenicali και την ομάδα του, με τη στενή συνεργασία της FIA. Τα 23 Grand Prix θα αποτελέσουν συναρπαστική… βιτρίνα για τα νέα μονοθέσια και ανυπομονώ για τη διεξαγωγή τους”, σχολίασε ο Πρόεδρος της FIA, Jean Todt.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!