Peugeot Sport – 40 χρόνια αγωνιστικής ιστορίας

Η αγωνιστική ομάδα Peugeot Sport με πολλές επιτυχίες στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, συμπλήρωσε τέσσερις δεκαετίας παρουσίας και συνεχίζει στην εξηλεκτρισμένη εποχή των αγώνων

Peugeot Sport – 40 χρόνια αγωνιστικής ιστορίας

Η αγωνιστική ομάδα Peugeot Sport με πολλές επιτυχίες στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, συμπλήρωσε τέσσερις δεκαετίας παρουσίας και συνεχίζει στην εξηλεκτρισμένη εποχή των αγώνων

Η Peugeot Sport, η οποία δημιουργήθηκε από τον Jean Todt τον Οκτώβριο του 1981, αρχικά ονομάστηκε Peugeot Talbot Sport και για τέσσερις δεκαετίες συμμετείχε με επιτυχία σε κορυφαία πρωταθλήματα και αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού σε όλο τον κόσμο. Η Peugeot από τη νίκη της στην πρώτη παγκόσμια διοργάνωση, τον αγώνα ανοιχτού δρόμου Παρίσι-Μπορντό-Παρίσι του 1895, χρησιμοποιεί τον μηχανοκίνητο αθλητισμό για να προωθήσει την τεχνολογία της. Σήμερα, το Hypercar Peugeot 9X8, που θα συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων Αντοχής (FIA WEC) ξεκινά την πέμπτη δεκαετία της αγωνιστικής ιστορίας της Peugeot.

«Το Motorsport παρέχει στην αυτοκινητοβιομηχανία ένα εξαιρετικό εργαστήριο τεχνολογίας για την επιτάχυνση της έρευνας και της προόδου», πιστεύει η CEO της Peugeot, Linda Jackson. «Τα 40 χρόνια της Peugeot Sport στον μηχανοκίνητο αθλητισμό δεν έχουν επιφέρει μόνο μια μεγάλη λίστα νικών και τίτλων, αλλά αποτέλεσαν επίσης πηγή πραγματικής υπερηφάνειας. Αυτή η κληρονομιά είναι που μας καθοδηγεί και, κυρίως, χρησιμεύει ως εφαλτήριο για περαιτέρω κατακτήσεις, τόσο σήμερα όσο και στο μέλλον». Η Peugeot Sport είναι υπεύθυνη για μερικά εμβληματικά αυτοκίνητα, όπως τα 205 T16, 405 T16, 206 WRC, 306 Maxi και 905, ενώ πιο πρόσφατα τη λίστα εμπλούτισαν τα 908, 208 T16 Pikes Peak , 2008 DKR, 3008 DKR, 208 WRX. Τώρα, το Peugeot 9X8 είναι έτοιμο παίξει κεντρικό ρόλο στο σχέδιο ηλεκτροκίνησης της μάρκας.

Με τα χρόνια, οι διάφοροι πρωταθλητές που οδήγησαν τα αυτοκίνητα της Peugeot και η δίψα για νίκη Αγωνιστικών Διευθυντών όπως ο Jean Todt, ο Corrado Provera, ο Jean-Pierre Nicolas και ο Bruno Famin έφεραν εντυπωσιακά αποτελέσματα. Κάνοντας μια αναδρομή στις τελευταίες δεκαετίες τα αυτοκίνητα της Peugeot Sport ξεχώρισαν στο δρόμο για τη διεκδίκηση τίτλων και θριάμβων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross της FIA, στο περίφημο Ράλλυ Dakar, στις 24 ώρες του Le Mans 24 Hours, στο Pikes Peak «Race το the Clouds»  International Hill Climb, καθώς και στα βάθρα της Formula 1 ως προμηθευτής κινητήρων.

Η Peugeot έχει κερδίσει 5 τίτλους Κατασκευαστών και 4 οδηγών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, 3 τίτλους οδηγών και κατασκευαστών στο Intercontinental Rally, 3 νίκες στις 24 ώρες του Le Mans, 3 νίκες στην ανάβαση του Pikes Peak, 7 νίκες στο Ράλλυ Dakar, 1 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα World Rallycross και πολλά Εθνικά Πρωταθλήματα σε διάφορες χώρες.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!