FIA: Εξετάζει αλλαγές στους κανονισμούς της F1, μετά το φιάσκο του Spa

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Jean Todt, θα εξεταστεί ο κανονισμός για τη βαθμολόγηση των οδηγών

FIA: Εξετάζει αλλαγές στους κανονισμούς της F1, μετά το φιάσκο του Spa

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Jean Todt, θα εξεταστεί ο κανονισμός για τη βαθμολόγηση των οδηγών

Τα όσα έγιναν το απόγευμα της Κυριακής στην πίστα του Spa, κατά το Grand Prix του Βελγίου, προκάλεσαν αντιδράσεις διεθνώς. Τόσο για την πολύωρη ταλαιπωρία ομάδων και θεατών υπό συνεχή βροχή, όσο και για την απόφαση τα μονοθέσια να κάνουν τελικά δύο γύρους πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας, ώστε να δοθούν οι μισοί βαθμοί στους 10 πρώτους οδηγούς.

Θέση στο ενδεχόμενο να αλλάξουν οι σχετικοί κανονισμοί πήρε ο Πρόεδρος της FIA, , με δήλωση που ανάρτησε στο twitter. Ο Jean Todt ανέφερε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι θα εξετάσουν τι διαφορετικό μπορούσε να γίνει και τα αποτελέσματα θα συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής F1 της Διεθνούς Ομοσπονδίας, στις αρχές Οκτωβρίου.

Αναλυτικά η δήλωση του Jean Todt:

«Το φετινό Grand Prix του Βελγίου επιφύλασσε έκτακτες προκλήσεις στο πρωτάθλημα της Formula 1. Τα “ανοίγματα” στον καιρό που προέβλεπαν οι μετεωρολόγοι δεν εμφανίστηκαν μέσα στην μέρα, και ενώ εμφανίστηκε ένα μικρό άνοιγμα αργά, κατά το οποίο έγινε απόπειρα έναρξης του αγώνα, οι συνθήκες χειροτέρευσαν και πάλι σύντομα. Επομένως, λόγω της κακής ορατότητας που δημιουργούσε το σπρέι πίσω από τα μονοθέσια, δεν μπορούσαμε να κάνουμε όλον τον αγώνα υπό ασφαλείς συνθήκες για τους οδηγούς, τους κριτές αλλά και τους γενναίους θεατές που περίμεναν επί πολλές ώρες στη βροχή, για τους οποίους λυπάμαι πολύ. Αυτό αναγνωρίστηκε από όλους τους εμπλεκόμενους.

Οι κριτές της FIA με βάση όσα προβλέπουν οι διεθνείς αγωνιστικοί σταμάτησαν τον αγώνα για να κερδίσουν χρόνο και επομένως να προσφέρουν στους φίλους της F1 έναν αγώνα. Παρά τις προσπάθειες αυτές, ο αγώνας δεν μπορούσε να αρχίσει μετά τους γύρους πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας και οι υπάρχοντες κανονισμοί εφαρμόστηκαν ορθώς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ την ομάδα της FIA, τη λέσχη ASN και όλους τους εθελοντές για την ποιότητα της εργασίας τους.

Η FIA από κοινού με τη Formula 1 και τις οποίες θα αξιολογήσουν προσεκτικά τους κανονισμούς, ώστε να δούμε τι μπορούμε να μάθουμε και να βελτιώσουμε για το μέλλον. Τα ευρήματα, συμπεριλαμβανομένων της βαθμολόγησης, θα προστεθούν στην ατζέντα θεμάτων της επόμενης συνεδρίασης της Επιτροπής F1, στις 5 Οκτωβρίου».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!