Η Formula 1 έκανε μία… τρύπα στο νερό

Ούτε οι φανατικοί δεν άντεξαν όσα (δεν) εκτυλίχθηκαν στο Spa την Κυριακή

Η Formula 1 έκανε μία… τρύπα στο νερό

Ούτε οι φανατικοί δεν άντεξαν όσα (δεν) εκτυλίχθηκαν στο Spa την Κυριακή

Αγώνας αυτοκινήτου σε πίστα στην Κεντρική Ευρώπη. Ακόμη και τον Αύγουστο δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τις καιρικές συνθήκες. Η αδιάκοπη βροχή που έπεφτε την Κυριακή στην περιοχή του Spa δεν ήταν… έκπληξη πρώτου μεγέθους. Αυτό που δεν περίμεναν οι φίλοι της Formula 1 είναι ότι δεν είδαν ούτε ένα λεπτό δράσης.

Οι διοργανωτές προσπάθησαν να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο μέσα στο χρονικό “παράθυρο” των τριών ωρών, ώστε να διεξαχθεί έστω ένα υποτυπώδης αγώνας ολίγων γύρων. Και το έκαναν, παρά τις προγνώσεις ότι η βροχή δεν θα σταματούσε να πέφτει.

Οι τρεις ώρες πέρασαν και το μόνο που εμφανιζόταν στους τηλεοπτικούς δέκτες ήταν το ιατρικό αυτοκίνητο να τριγυρνά άσκοπα στην πίστα και η ειδοποίηση για την ενημέρωση σχετικά με τον καιρό: Σε 10 λεπτά, σε άλλα δέκα λεπτά, σε πέντε λεπτά…

Και στο τέλος; Μία τρύπα στο νερό.

Τρεις ώρες και 17 λεπτά μετά την προγραμματισμένη ώρα πραγματοποίησης του γύρου σχηματισμού, τα μονοθέσια βγήκαν στην πίστα πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας. Γύρισαν επί 10 λεπτά για να διαπιστωθεί το αυτονόητο: ότι αγώνας δεν μπορεί να διεξαχθεί υπό αυτές τις συνθήκες.

Οι κόκκινες σημαίες έφεραν μία ακόμη διακοπή στο GP του Βελγίου, αυτή τη φορά την οριστική. Στους 10 πρώτους οδηγούς του grid δόθηκαν οι μισοί βαθμοί σε σχέση με αυτούς που παίρνουν σε έναν κανονικό αγώνα. Στον νικητή Max Verstappen 12,5 βαθμοί (αντί για 25), στον George Russel 9 (αντί για 18), στον Lewis Hamilton 7,5 (αντί για 15).

Και όλα αυτά επειδή δεν υπήρχαν τα χρονικά περιθώρια για να διεξαχθεί το Grand Prix την επόμενη μέρα. Καθώς το πρόγραμμα είναι τόσο σφιχτό (ακολουθεί το τριήμερο 3-5 Σεπτεμβρίου ο αγώνας στην Ολλανδία) δεν προλάβαιναν οι ομάδες να “πακετάρουν” και να “ξεπακετάρουν”.

Χιλιάδες θεατές στην πίστα του Spa και εκατομμύρια μπροστά στις τηλεοράσεις τους, είδαν το… απόλυτο τίποτα.

Το πιο ενδιαφέρον στιγμιότυπο αυτών των τεσσάρων ωρών, μας ήρθε μάλλον από το γκαράζ της Haas, όπου το… γύρισαν στο ποδόσφαιρο, με καλεσμένο τον Sebastian Vettel.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!