«Βασιλιάς» του Pure ETCR στην Ουγγαρία ο Azcona με CUPRA e-Racer

Ο Mikel Azcona στέφθηκε «Βασιλιάς του Σαββατοκύριακου» στην Ουγγαρία και ο Ekström μεγάλωσε το προβάδισμά του στο πρωτάθλημα.

«Βασιλιάς» του Pure ETCR στην Ουγγαρία ο Azcona με CUPRA e-Racer

Ο Mikel Azcona στέφθηκε «Βασιλιάς του Σαββατοκύριακου» στην Ουγγαρία και ο Ekström μεγάλωσε το προβάδισμά του στο πρωτάθλημα.

Ο Mikel Azcona παίρνει τη δεύτερη νίκη του στην εναρκτήρια σεζόν του PURE ETCR και την τρίτη για την ομάδα CUPRA X Zengo Motorsport μέχρι σήμερα. Ο Ισπανός οδηγός πήρε τους περισσότερους βαθμούς που θα μπορούσε στο Hungaroring και στέφθηκε «Βασιλιάς του Σαββατοκύριακου», αφού κέρδισε όλες τις μάχες στις οποίες συμμετείχε, ξεκινώντας από την  Pole Position και κερδίζοντας το Super Final της ομάδας Ε

Η ομάδα CUPRA X Zengo Motorsport απέδειξε ότι το CUPRA e-Racer είναι πρωταγωνιστής στο PURE ETCR. Από την αρχή του αγώνα οι Mattias Ekström και Mikel Azcona έγιναν τα σημεία αναφοράς στις αντίστοιχες κατηγορίες που συμμετείχαν. Ο Σουηδός κέρδισε την πρώτη του μάχη εναντίον των Luigi Ferrara και John Filippi και πάλεψε για τη νίκη στη δεύτερη με τον Augusto Farfus, ο οποίος τιμωρήθηκε μετά από ένα περιστατικό που άφησε τον Mattias χωρίς πιθανότητες νίκης, ενώ ο Mikel στο δεύτερο γκρουπ, κέρδισε τον πρώτο και τον δεύτερο γύρο.

Την Κυριακή,  Ekström και  Azcona πίεσαν το CUPRA e-Racer των 670 ίππων, για να πάρουν την Pole Position στα αντίστοιχα γκρουπ τους. Ο γύρος του Mikel (2:26.309) ήταν ελαφρώς γρηγορότερος από του Mattias (2:26.341) και ο Ισπανός κέρδισε το τρόπαιο για τον ταχύτερο γύρο.

Στο Super Final A, ο Ekström τερμάτισε δεύτερος, μόλις τέσσερα δέκατα πίσω από τον Philipp Eng, ενώ ο Jordi Gené. Στο Super Final B, ο Azcona δεν έδωσε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του και κέρδισε με περισσότερο από πέντε δευτερόλεπτα τον Jean-Karl Vernay. Ο Ούγγρος Dániel Nagy, στον εντός έδρας αγώνα του, τερμάτισε τρίτος.

Η Azcona, ανίκητος σε όλη τη διοργάνωση, πήρε τους μέγιστους δυνατούς βαθμούς και στέφθηκε «Βασιλιάς του Σαββατοκύριακου» για δεύτερη φορά αυτή τη σεζόν, μετά τη νίκη του στη Vallelunga (Ιταλία). Ο Philipp Eng ήταν δεύτερος στη γενική κατάταξη και ο Mattias Ekström, ο οποίος ήταν στο βάθρο σε κάθε αγώνα μέχρι τώρα, ήταν τρίτος. Οι άλλοι δύο οδηγοί της ομάδας Jordi Gené και Dániel Nagy, τερμάτισαν έκτος και όγδοος αντίστοιχα.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι ξανά ο «Βασιλιάς του Σαββατοκύριακου» στο PURE ETCR. Είναι πολύ σημαντικό που κατάφερα να πετύχω μια νίκη για την ομάδα CUPRA X Zengő Motorsport στην έδρα της», δήλωσε ο Mikel Azcona. «Είμαι πολύ περήφανος για τη δουλειά που κάνουμε ως ομάδα. Μεγαλώνουμε και βελτιώνουμε το αυτοκίνητο, κάτι απαραίτητο, αφού και οι υπόλοιπες ομάδες βελτιώνονται και μας πιέζουν συνεχώς. Είμαι έτοιμος να παλέψω για τη νίκη στο Pau-Arnos, θα τα δώσω όλα όπως κάνω πάντα».

Η πρώτη σεζόν του PURE ETCR θα ολοκληρωθεί το Σαββατοκύριακο 15-17 Οκτωβρίου στην πίστα Pau-Arnos (Γαλλία), η οποία αντικαθιστά τη Νότια Κορέα στο ημερολόγιο. Η ομάδα CUPRA X Zengő Motorsport θα πάει στον τελικό γύρο του πρωταθλήματος στην πρώτη θέση τόσο στο πρωτάθλημα οδηγών, όπου η Ekström έχει προβάδισμα 29 πόντων έναντι του Vernay, όσο και το πρωτάθλημα κατασκευαστών, όπου η CUPRA προηγείται με 66 βαθμούς. Οι οδηγοί που βαθμολογικά έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν το Πρωτάθλημα στον τελευταίο αγώνα είναι πέντε και ανάμεσά τους βρίσκονται οι Ekström, Azcona και Gené.

Ο Mikel Azcona δεν συμμετείχε μόνο στο PURE ETCR στο Hungaroring. Ο Ισπανός οδηγός, όπως και ο συναθλητής του Jordi Gené, συμμετείχαν και στο World Touring Car Cup (WTCR). Η ικανότητα του Mikel να προσαρμόζεται πλήρως στις διαφορετικές συνθήκες, αλλάζοντας από το ηλεκτρικό Cupra e-Racer στο συμβατικό Cupra Leon Competición, αποδείχθηκε και από τα αποτελέσματα. Εκτός του ότι στέφθηκε «Βασιλιάς του Σαββατοκύριακου» του PURE ETCR στην Ουγγαρία, ο Azcona ήταν στο βάθρο και των δύο αγώνων WTCR, αφού τερμάτισε δεύτερος στον πρώτο αγώνα και τρίτος στον δεύτερο. Ο Mikel μαζί με τον Santiago Urrutia, σημείωσαν τους περισσότερους βαθμούς (41) μέσα στο το Σαββατοκύριακο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!