Ράλλυ Σουηδίας 2024: Πραγματικό rollercoaster η δεύτερη μέρα

Μάχη του Adrien Fourmaux με τον Elfyn Evans για τη δεύτερη θέση.

Στην ολοκλήρωση της δεύτερης πλήρους ημέρας του Ράλλυ Σουηδίας 2024, έπειτα από το ατύχημα του Takamoto Katsuta που άφησε τον Esapekka Lappi μόνο στην πρώτη θέση, το ενδιαφέρον έχει στραφεί στη μάχη για τη 2η θέση, μεταξύ του Adrien Fourmaux με το M-Sport Ford Puma Rally1 και του Elfyn Evans της Toyota Gazoo Racing.

Οι έντονες χιονοπτώσεις που κυριάρχησαν την Παρασκευή υποχώρησαν το Σάββατο και αντικαταστάθηκαν από πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες. Οι συνθήκες ήταν πιο ευνοϊκές για τα πληρώματα που έβγαιναν πρώτα στο δρόμο, με ένα στρώμα πάγου στην αγωνιστική γραμμή.

Σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο στην ΕΔ11 (Bygdsiljum 28,06 χλμ.), ο Fourmaux προηγούταν κατά 4,8 δλ. από τον Evans στο τέλος του πρωινού σκέλους. Ο Evans απάντησε στην πρώτη ειδική διαδρομή του απογεύματος (Vannas), σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο, αλλά με διαφορά μόλις 1,5 δλ. από το Fourmaux.

Ο Ουαλός κατάφερε να κερδίσει άλλα 1,2 δλ. στην ΕΔ13 και μόλις 0,3 δλ. στη νυχτερινή ΕΔ14 (Bygdsiljum 28,06 χλμ.) επί του Fourmaux, ο οποίος οδηγούσε περίφημα το Ford Puma της M-Sport. Στην τελευταία ειδική διαδρομή της ημέρας (Umea 10,8 χλμ.), ο Evans δήλωσε ότι δεν είχε πρόσφυση στον πίσω άξονα, ενώ ο Fourmaux χτύπησε μία συστάδα χιονιού (νομίζοντας ότι βρίσκεται στην προηγούμενη στροφή), μετά το 8ο χλμ., αλλά κατάφερε να συνεχίσει, παρότι είχε τραυματίσει τη μάσκα του Ford Puma, ξηλώνοντας το splitter.

Παρά ταύτα, ο Γάλλος κατάφερε να κινηθεί 3,8 δλ. ταχύτερα από τον Evans στην ΕΔ15 και να ολοκληρώσει την ημέρα 16,7 δλ. μπροστά από τον Ουαλό οδηγό της Toyota.

Δείτε εδώ το μεγάλο αφιέρωμα του MotorOne για το WRC 2024

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!