Η Peugeot Gallo στο επετειακό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Peugeot GALLO συμμετέχει στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, με τους Σάββα Λευκαδίτη και Βαγγέλη Ακράτο να αποτελούν το πλήρωμα του ανανεωμένου Peugeot 208 Rally4.

Η Peugeot Gallo στο επετειακό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Peugeot GALLO συμμετέχει στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, με τους Σάββα Λευκαδίτη και Βαγγέλη Ακράτο να αποτελούν το πλήρωμα του ανανεωμένου Peugeot 208 Rally4.

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, μια από τις εμβληματικές διοργανώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπληρώνει φέτος 70 χρόνια ιστορίας, και έχοντας επιστρέψει στο πρόγραμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC) από το 2021, αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του.

Μετά την περυσινή απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση, ο εθνικός μας αγώνας επιστρέφει και η παρουσία των πληρωμάτων από τη χώρα μας στον 10ο γύρο του φετινού WRC είναι και φέτος εντυπωσιακή! Από αυτό το σημαντικό γεγονός δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η Peugeot Gallo, συμμετέχοντας για τρίτη συνεχόμενη φορά με το Νο. 75 ανανεωμένο Peugeot 208 Rally4 και με πλήρωμα τους Σάββα ΛευκαδίτηΒαγγέλη Ακράτο.

Στόχος του έμπειρου πληρώματος, είναι ο τερματισμός στην καλύτερη δυνατή θέση και η επικράτηση στην κατάταξη των δικίνητων αυτοκινήτων, στο πλαίσιο της κλάσης RC4. Το Ελληνικό πλήρωμα Λευκαδίτη – Ακράτου θα αγωνιστεί έχοντας την υποστήριξη, ως μεγάλης χορηγού, της εταιρείας Skag Θ.Κ. Σκαγιάς ΑΒΕΕ. Παράλληλα, την συμμετοχή της ομάδας στηρίζουν με την χορηγία τους οι εταιρείες Landmacon Α.Ε και Lotos Oil ΑΦΟΙ Ν. Αθηναίου, ενώ ως υποστηρικτές συνδράμουν οι Stefanakis parts, Addition και T-Unisale.

Έχοντας ως επίκεντρο και φέτος την πόλη της Λαμίας, η εκκίνηση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα δοθεί την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει η «EKO Super Special Stage», στην Πλατεία Νερού. Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στη Λαμία, έπειτα από 15 ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 307,9 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Ομάδα: Peugeot Gallo S.A
Πλήρωμα: Σάββας Λευκαδίτης-Βαγγέλης Ακράτος
Αυτοκίνητο: Peugeot 208 Rally4
Team Manager: Βαγγέλης Γκάλλο
Συντονισμός Ομάδος: Νίκος Λευκαδίτης
Τεχνική υποστήριξη: Lefkaditis Motorsport
Επικεφαλής Μηχανικός: Δημήτρης Λευκαδίτης
Μηχανικοί: Σάκης Λέφας, Στέλιος Παντελάκης, Χρήστος Φραγκούλης
Χορηγοί: Skag Θ.Κ. Σκαγιάς ΑΒΕΕ, Landmacon Α.Ε. Κατασκευές Πρασίνου και Lotos Oil ΑΦΟΙ Ν. Αθηναίου.
Υποστηρικτές: Stefanakis parts, Addtion και T-Unisale

Πλήρωμα
Οδηγός: Σάββας Λευκαδίτης
Ημερομηνία γέννησης: 23 Σεπτεμβρίου 1980
Πρώτος αγώνας: Ολυμπιακό Ράλλυ 2004
Κυριότερες διακρίσεις: Πρωταθλητής Ελλάδος F2 2013, Πρωταθλητής Ελλάδος Χώματος F2 2012, Κυπελλούχος Ελλάδος κλάσης Α/6 2013
Συμμετοχές στο Ακρόπολις: 9 (2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2021,2022)

Δηλώσεις: «Φέτος το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις συμπληρώνει 70 χρόνια ιστορίας και για εμένα είναι η 10η συμμετοχή μου στον εθνικό μας αγώνα. Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο αγώνα είναι όνειρο για κάθε Έλληνα οδηγό και προσωπικά δεν αποτελώ εξαίρεση. Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που θα είμαστε και αυτή τη χρονιά μέρος αυτής της γιορτής. Έχουμε προετοιμαστεί αρκετά καλά και πιστεύω θα είμαστε πανέτοιμοι σε αυτό το μεγάλο ραντεβού».

«Στόχος μας για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις είναι να κινηθούμε όσο ταχύτερα γίνεται, να ευχαριστηθούμε τον ξεχωριστό αυτό αγώνα και να φτάσουμε στη ράμπα του τερματισμού, έχοντας ικανοποιήσει εαυτούς, τους συνεργάτες μας και τους θεατές. Θέλω να ευχαριστήσω την Peugeot Gallo S.A για την εμπιστοσύνη τους, τους χορηγούς μας Skag Θ.Κ. Σκαγιάς ΑΒΕΕ, Landmacon Α.Ε. Κατασκευές Πρασίνου, Lotos Oil ΑΦΟΙ Ν. Αθηναίου, Stefanakis parts, Addition και T-Unisale καθώς και το περιοδικό 4Τροχοί, με το οποίο έχω ξεχωριστή σχέση λόγω της συμμετοχής μου στον θεσμό “Γίνε Πρωταθλητής”».

Συνοδηγός: Βαγγέλης Ακράτος
Ημερομηνία γέννησης: 25 Ιουλίου 1980
Πρώτος αγώνας: Ράλλυ ΔΕΘ 2004
Κυριότερες διακρίσεις: Πρωταθλητής Ελλάδος F2 2013, Πρωταθλητής Ελλάδος Χώματος F2 (2012,2019),Κυπελλούχος Χώματος 2014, Κυπελλούχος Ασφάλτου 2012, Κυπελλούχος κλάσης Α/6 2013.
Συμμετοχές στο Ακρόπολις: 4 (2012,2013,2014,2022)

Δηλώσεις: «Η συμμετοχή στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις πάντα με γεμίζει χαρά, αφού έχω την ευκαιρία να λάβω μέρος σε μία τόσο ωραία διοργάνωση που για όλους εμάς τους Έλληνες αγωνιζόμενους είναι η γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας. Εμείς σαν πλήρωμα δίνουμε ραντεβού με όλους τους λάτρεις των αγώνων αυτοκινήτου που θα μπορέσουν να μας παρακολουθήσουν και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να ικανοποιήσουμε τους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται».

Τεχνικές Προδιαγραφές Peugeot 208 Rally4

Κινητήρας

Κινητήρας 3κύλινδρος 1,2 λίτρων, υπερτροφοδοτούμενος (turbo)
Μέγιστη Ιπποδύναμη 212 ίπποι στις 5.450 σ.α.λ.
Μέγιστη ροπή 290Nm στις 3.000 σ.α.λ.

Μετάδοση

Τύπος Κίνηση και εμπρός τροχούς
Κιβώτιο Sadev 5-ταχυτήτων σειριακό

Ανάρτηση / Βάρος

Ανάρτηση Ρυθμιζόμενη τριών δρόμων
Βάρος 1.080 κιλά ελάχιστο / 1.250 κιλά με πλήρωμα
Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!