Οι Έλληνες του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023

Ιδιαίτερα αξιόλογες θα είναι και φέτος οι ελληνικές συμμετοχές στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Οι Έλληνες του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023

Ιδιαίτερα αξιόλογες θα είναι και φέτος οι ελληνικές συμμετοχές στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Οι ελληνικές συμμετοχές στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις είναι και φέτος ιδιαίτερα αξιόλογες. Ο Πρωταθλητής Ελλάδας τις χρονιές 2021 και 2023, Αλέξανδρος Τσουλόφτας και ο συνοδηγός του Στέλιος Ηλία, θα προσπαθήσουν με το Volkswagen Polo GTi Rally2 να επαναλάβουν την επιτυχία του 2022. Θυμίζουμε πως στο περσινό Ακρόπολις τερμάτισαν 9οι γενικής και τρίτοι στην WRC2 Open.

Υψηλοί είναι βέβαια οι στόχοι και των Λάμπρου Αθανασούλα – Νίκου Ζακχαίου. Ο Λάμπρος θα βρεθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πίσω από το τιμόνι ενός i20 Ν Rally2, με την υποστήριξη της Hyundai Ελλάς. Με όπλο του την εμπειρία, μεταξύ των πρωταγωνιστών αναμένεται να βρεθεί ο Πρωταθλητής Ελλάδας 2019. Γιώργος Κεχαγιάς, ο οποίος θα έχει στη διάθεσή του ένα Skoda Fabia Rally2. Συνοδηγός του είναι ο Χρήστος Κουζιώνης. Ακόμα ένας Πρωταθλητής Ελλάδας, (2016), ο Γιώργος Φιλιππίδης, επιστρέφει στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις μετά από πέντε χρόνια απουσίας, οδηγώντας επίσης ένα Skoda Fabia Rally2. Στο δεξί μπάκετ θα βρίσκεται ο Stuart Loudon.

Το ελληνικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν βέβαια και άλλες συμμετοχές όπως αυτές των Βασίλη Βελάνη – Γιάννη Βελάνη και Παναγιώτη Ρουστέμη – Νίκου Πετρόπουλου (Skoda Fabia Rally2), του ταχύτατου στο χώμα Χρυσόστομου Καρέλλη με συνοδηγό τον Ηλία Παναγιωτούνη (Citroen C3 Rally2), αλλά και των Μάριου Ξανθάκου – Νίκου Καραθανάση (Skoda Fabia Rally2). Με αυτοκίνητο ίδιας κατηγορίας τρέχουν επίσης οι Γιώργος Βασιλάκης – Θοδωρής Χατζηθεοδωρής (Ford Fiesta) και οι Πέτρος Παντελή – Χαράλαμπος Λάος (Citroen DS3).

Με αυτοκίνητα προδιαγραφών Rally3 τρέχουν επίσης πολύ δυνατοί συνδυασμοί που στοχεύουν ψηλά στη γενική κατάταξη. Οι Θέμης Χαλκιάς – Νίκος Κομνός θα τρέξουν με το ολοκαίνουργιο Renault Clio Rally3, ενώ ο Πρωταθλητής F2 τα τελευταία τρία χρόνια, Νώντας Καρανικόλας, θα εκκινήσει με ένα Ford Fiesta Rally3 και συνοδηγό τον Γιώργο Κακαβά. Με ίδιο αυτοκίνητο θα τρέξουν επίσης οι Σπύρος Γαλεράκης – Κώστας Σούκουλης και Γιώργος Δελαπόρτας – Βαγγέλης Παναρίτης.

Ενδιαφέρον συγκεντρώνει και η κατηγορία RC4, στην οποία 6 ελληνικά πληρώματα θα τρέξουν στις Ακροπολικές ειδικές διαδρομές με δικίνητα αυτοκίνητα προδιαγραφών Rally4. Ο λόγος για τους Σάββα Λευκαδίτη – Βαγγέλη Ακράτο, Πασχάλη Χατζημάρκο – Μάριο Τσαούσογλου, Θεόδωρο Καλαμαρά – Δημήτρη Λαμπράκη, Χρυσόστομο Παντελή – Θωμά Θεοφάνους και Adkanell – Παναγιώτη Χαλάτση που θα αγωνιστούν με Peugeot 208, για τον Γιάννη Πλάγο που επιστρέφει στο Ακρόπολις με συνοδηγό τον Αλκιβιάδη Ρέντη και ένα Ford Fiesta, τους Λοΐζο Παπαγεωργίου – Βασίλη Κούγια που τρέχουν με Citroen DS3 και τον αειθαλή Χάρη Καλτσούνη, ο οποίος, σε ηλικία 74 ετών και συνοδηγό στο Opel Corsa τον Ανδρέα Περίδη, συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία στο Ράλλυ Ακρόπολις. Τη λίστα των ελληνικών συμμετοχών κλείνουν οι Δημήτρης Παρέλλης – Παναγιώτης Σιάλος με Renault Clio RS Rally5.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!