Η μάχη στο WRC2 και ο τελικός του JWRC στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023

Η μάχη στο WRC2 και ο τελικός του JWRC στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023

Ο μεγαλύτερος συναγωνισμός στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023 καταγράφεται στην κατηγορία WRC2, στην οποία τρέχουν 30 πληρώματα. Φαβορί για τη νίκη είναι οι επικεφαλής στη βαθμολογία Andreas Mikkelsen – Torstein Eriksen, οι οποίοι στοχεύουν στη νίκη που θα τους φέρει ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου. Θυμίζουμε πως το 2022 ο Mikkelsen είχε μια άτυχη στιγμή στην Υπερειδική του ΟΑΚΑ, πληγώνοντας σοβαρά το Skoda Fabia Rally2, με συνέπεια να μείνει εκτός μάχης, χάνοντας στη συνέχεια και τον τίτλο του WRC2.

Το έργο του φέτος κάθε άλλο παρά εύκολο είναι, αφού απέναντί του έχουν παραταχθεί εξαιρετικά δυνατοί συνδυασμοί. Με ίδιο αυτοκίνητο (Skoda Fabia Rally2) συμμετέχει ο νικητής του Ράλλυ Φινλανδίας στην κατηγορία και 3ος στη βαθμολογία, Sami Pajari με συνοδηγό τον Enni Mälkönen, ενώ οι δεύτεροι στην βαθμολογία Yohan Rossel – Arnaud Dunand στοχεύουν στη νίκη με το Citroen C3 Rally2 τους. Τη νίκη στην κατηγορία προσβλέπουν επίσης οι Oliver Solberg – Elliott Edmondson (Skoda Fabia Rally2), Fergus Greensmith – Jonas Andersson (Skoda Fabia), Nikolay Gryazin – Konstantin Aleksandrov (Skoda Fabia) και Andrien Fourmaux – Alexandre Coria (Ford Fiesta Rally2).

Φυσικά, η μάχη του WRC2 δεν θα μπορούσε να μην έχει και ελληνικό χρώμα. Ο Πρωταθλητής Ελλάδας (2021, 2023), Αλέξανδρος Τσουλόφτας με τον Στέλιο Ηλία δίπλα του στο Volkswagen Polo GTi Rally2, θα προσπαθήσει να επαναλάβει την περσινή του επιτυχία (9ος γενικής και 3ος WRC2 Open). Υψηλοί είναι επίσης οι στόχοι και των Λάμπρου Αθανασούλα – Νίκου Ζακχαίου που τρέχουν με i20 Rally2 και την υποστήριξη της Hyundai Ελλάς.

Στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023 θα κριθεί ο τίτλος για το Πρωτάθλημα Νέων, καθώς ο ελληνικός αγώνας αποτελεί τον έβδομο και τελευταίο γύρο του Πρωταθλήματος JWRC. Είναι ο θεσμός από τον οποίο «ξεπηδούν» οι μελλοντικοί αστέρες του WRC. Όλοι οι συμμετέχοντες τρέχουν με Ford Fiesta Rally3, με τον Ιρλανδό William Creighton να είναι το ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο, ερχόμενος στην Ελλάδα με διαφορά 29 βαθμών έναντι του δεύτερου Laurent Pellier.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!