Η Hyundai Shell Mobis στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023

Οι Κορεάτες ελπίζουν σε νίκη για να ανακάμψουν στη βαθμολογία του WRC.

Η Hyundai Shell Mobis στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023

Οι Κορεάτες ελπίζουν σε νίκη για να ανακάμψουν στη βαθμολογία του WRC.

Η περσινή νικήτρια ομάδα βρίσκεται σε μειονεκτική θέση ερχόμενη στην Ελλάδα για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023. Η Hyundai έχει μείνει πίσω στις βαθμολογίες οδηγών και κατασκευαστών του WRC και αναμφίβολα θα ήθελε πολύ να επαναλάβει τον θρίαμβο του 2022, παρατάσσοντας τρία i20Ν Rally1 στο βάθρο.

Φέτος, στο τιμόνι των τριών εργοστασιακών Hyundai βρίσκονται ο περσινός νικητής, Thierry Neuville με συνοδηγό τον Martijn Wydaeghe, ο διψασμένος για διακρίσεις Esapekka Lappi έχοντας δίπλα του τον Janne Ferm και ο πολύπειρος Dani Sordo, ο οποίος επιστρατεύτηκε ειδικά για τον ελληνικό αγώνα και έχει στο δεξί μπάκετ τον Cándido Carrera.

Από τους τρεις οδηγούς, ο μόνος που μαθηματικά έχει ακόμη ελπίδες για τον τίτλο είναι ο Neuville που βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας, 36 βαθμούς πίσω από την κορυφή και με μόλις τέσσερις αγώνες να απομένουν μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος. Ο Βέλγος δεν θα πρέπει ωστόσο να ελπίζει ιδιαίτερα σε εσωτερική βοήθεια από την ομάδα του. Αν επαναληφθεί το περσινό σκηνικό, με τα i20 N να βρίσκονται ξανά στις πρώτες θέσεις και ένας από τους άλλους δύο οδηγούς της Hyundai να είναι μπροστά από τον Neuville κυνηγώντας τη νίκη, το πιθανότερο είναι πως η Κορεατική ομάδα θα επιλέξει τον ασφαλή τερματισμό και δεν θα επιτρέψει την «κόντρα» μεταξύ των πληρωμάτων της, όπως ακριβώς έκανε και το 2022 και διασφάλισε τις θέσεις 1-2-3. Ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που είχε να επαναληφθεί στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις από το 1989, όταν η Lancia είχε πετύχει επίσης το απόλυτο 1-2-3.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!