Η Toyota Gazoo Racing στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023

Η ιαπωνική ομάδα θέλει να διευρύνει το προβάδισμα στο κυνήγι των τίτλων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Η Toyota Gazoo Racing στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023

Η ιαπωνική ομάδα θέλει να διευρύνει το προβάδισμα στο κυνήγι των τίτλων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του 2022 έρχεται πάνοπλη στη χώρα μας με στόχο να γλυκάνει το χάπι της περσινής πανωλεθρίας στο Ράλλυ των Θεών, αλλά κυρίως για να διευρύνει τη βαθμολογική διαφορά από τους ανταγωνιστές της και να έρθει ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση των δύο φετινών τίτλων.

Η ιαπωνική ομάδα παρατάσσεται στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023 με τέσσερα GR Yaris Rally1. Δίπλα στους συνήθεις ύποπτους Kalle Rovanpera – Jonne Halttunen και Elfyn Evans – Scott Martin, οι Έλληνες θεατές έχουν την τύχη να δουν για ακόμα μία φορά τον 8 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή WRC, Sebastien Ogier, o οποίος αγωνίζεται σε επιλεκτικούς αγώνες φέτος. Συνοδηγός του Γάλλου είναι φυσικά ο Vincent Landais, ενώ με το τέταρτο Yaris τρέχουν οι Takamoto Katsuta – Aaron Johnston.

Η Toyota θα πρέπει βέβαια να διαχειριστεί μια ενδεχόμενη εσωτερική κόντρα, καθώς ο Evans με τη νίκη του στο Ράλλυ Φινλανδίας – στο οποίο ο Rovanpera εγκατέλειψε – έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα οδηγών. Πλέον, μόλις 25 βαθμοί χωρίζουν τους δύο οδηγούς της Toyota Gazoo Racing στη βαθμολογία οδηγών του WRC, με 4 ράλλυ να απομένουν μέχρι το τέλος της σεζόν.

Και μην ξεχνάμε, βέβαια, πως ο Ogier δεν ήρθε για διακοπές στην Ελλάδα. Ο Γάλλος έχει κερδίσει στους τρεις από τους 5 αγώνες που έχει τρέξει φέτος, δείχνοντας πως μπορεί να μην κυνηγά το πρωτάθλημα, αλλά έχει ακόμη τσαγανό και δυνατότητες για να πρωταγωνιστήσει.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!