ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Ο O. Tanak την ΕΔ 13 «Ταρζάν 2» και ο T. Neuville τη γενική

Ο O. Tanak έκανε τον ταχύτερο χρόνο στην ΕΔ 13 «Ταρζάν 2» αλλά δεν ήταν αρκετός για να ρίξει από την πρώτη θέση τον T. Neuville.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Ο O. Tanak την ΕΔ 13 «Ταρζάν 2» και ο T. Neuville τη γενική

Ο O. Tanak έκανε τον ταχύτερο χρόνο στην ΕΔ 13 «Ταρζάν 2» αλλά δεν ήταν αρκετός για να ρίξει από την πρώτη θέση τον T. Neuville.

Η ΕΔ 13 «Ταρζάν 2» με μήκος 23,37 χιλιόμετρα, είναι μέσα στα έλατα, με κατηφόρα στο πρώτο κομμάτι της. Οι οδηγοί τη γνωρίζουν, αφού το απόγευμα λίγο μετά τις 5 την περνούν για δεύτερη φορά σήμερα. Αυτή είναι εξάλλου η τελευταία ειδική διαδρομή της ημέρας. Μετά από αυτήν τα αυτοκίνητα θα πάνε στο service park στη Λαμία για ανασύνταξη. Εκεί όπου θα διανυκτερεύσουν πριν την τελευταία ημέρα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Οι σκληρές διαδρομές φαίνεται να έχουν επηρεάσει σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα, με τους περισσότερους οδηγούς να έχουν παράπονα. Παράπονα που αφορούν και την υπερβολική ζέστη. Έτσι, απέφυγαν να πάρουν ρίσκα, με στόχο να φτάσουν στη Λαμία χωρίς ζημιές.

Επί της ουσίας και όσον αφορά τον ταχύτερο της τελευταίας ειδικής διαδρομής της ημέρας ΕΔ 13 «Ταρζάν 2», αυτός ήταν ο O. Tanak με Hyundai i20 N Rally1 Hybrid με χρόνο 16:50,8. Καλός χρόνος, αλλά όχι ικανός για να ρίξει από την πρώτη θέση το Thierry Neuville.

Ο Βέλγος με χρόνο 16:57,1 ήταν δεύτερος στην ειδική, αλλά παραμένει πρώτος στη γενική κατάταξη του αγώνα, αφήνοντας πίσω του τον O. Tanak στη δεύτερη της γενικής.

Ο E. Evans με Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid έκανε χρόνο 16:58,9 μένοντας στη τρίτη θέση και πίσω από τον O. Tanak 8,1 δλ. Ο D. Sordo με ελαστικά που δεν ήταν σε καλή κατάσταση και προσεκτική οδήγηση προκειμένου να μην κάνει κάποιο λάθος που θα του στοιχίσει, σημείωσε χρόνο 17:07,1 και πήρε την τέταρτη θέση της ειδικής, διατηρώντας όμως, στο κλείσιμο της τρίτης μέρας, την τρίτη της γενικής.

Το κλείσιμο της τρίτης ημέρας του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις βρίσκει στην κατάταξη της γενικής τον T. Neuville στην πρώτη θέση με Hyundai i20 N Rally1 Hybrid. Πίσω του ο ομόσταυλος O. Tanak, με διαφορά 27,9 δευτερολέπτων, ενώ στην τρίτη θέση επίσης με Hyundai είναι ο D. Sordo, με διαφορά από τον πρώτο 52,9 δευτερόλεπτα.

Ο E. Evnas είναι στην τέταρτη θέση ένα λεπτό πίσω από τον πρώτο, ενώ στην Πέμπτη θέση είναι ο P. Loubet, με διαφορά 2:40,1. Στην έκτη είναι C. Breen 3:47,2 πίσω από τον T. Neuville, ενώ ο Ιάπωνας T. Katsuta καταλαμβάνει την έβδομη θέση με διαφορά 4:41,1.

Δείτε τις δηλώσεις των οδηγών

#69 Kalle ROVANPERÄ / Jonne HALTTUNEN

«Δύσκολη μέρα. Αν δεν είχα κάνει εκείνο το χαζό λάθος το πρωί, θα ήμασταν τώρα μέσα στους βαθμούς».

#8 Ott TÄNAK / Martin JÄRVEOJA

«Δεν πιέσαμε, και είναι σημαντικό ότι καταφέραμε να φτάσουμε εδώ. Τα πάντα έχουν υπερθερμανθεί!»

#11 Thierry NEUVILLE / Martijn WYDAEGHE

«Η σημερινή μέρα ήταν εξαιρετική για εμάς. Η αλήθεια είναι ότι καρδιοχτυπήσαμε κάποια στιγμή με την τάση της μπαταρίας, αλλά τώρα όλα είναι εντάξει. Προσπαθήσαμε επίσης να κάνουμε καλή διαχείριση των ελαστικών μας και να αποφύγουμε κάποιο κλατάρισμα».

#33 Elfyn EVANS Scott MARTIN

«Είχαμε ένα πρόβλημα στην εκκίνηση της ειδικής».

#18 Takamoto KATSUTA / Aaron JOHNSTON

«Η υβριδική μονάδα λειτουργεί, αλλά χάσαμε χρόνο λόγω ενός τετ-α-κε».

#42 Craig BREEN / Paul NAGLE

«Σκληρός αγώνας, με πολλή ζέστη, και απαιτητικός. Δεν είχαμε προβλήματα, ενώ αποφύγαμε τα λάθη. Κρίμα που είχαμε το κλατάρισμα χθες».

#4 Esapekka LAPPI / Janne FERM

Εγκατέλειψε μετά τη 12η Ε.Δ. από μηχανικό πρόβλημα.

#6 Dani SORDO / Candido CARRERA

«Η μέρα ήταν πολύ δύσκολη. Προσπάθησα να μείνω μπροστά από τον Evans και να προστατεύω τη θέση για τους δύο ομόσταβλούς μου. Αυτή η ειδική δε μου αρέσει πολύ και δεν έκανα καλό χρόνο».

#7 Pierre-Louis LOUBET / Vincent LANDAIS

«Τα πίσω ελαστικά ήταν εντελώς φθαρμένα. Δεν υπήρχε λόγος να πάρω περιττά ρίσκα, είναι πιο σημαντικό να επιστρέψουμε στο σέρβις και να ολοκληρώσουμε την ημέρα».

 

Ακολουθεί η κατάταξη των 10 πρώτων της γενικής

Ακολουθεί η κατάταξη των 10 πρώτων της ΕΔ 13 “Ταρζάν 2”

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!